Eφαρμογή οδηγιών μνημονίου ενεργειών

Aγαπητοί γονείς,

στα πλαίσια της αρχόμενης συνεργασίας και επικοινωνίας μας,θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την  Πέμπτη στις 23/9/2021 πραγματοποιήθηκε η πρώτη άσκηση σεισμού,βασιζόμενη στο Μνημόνιο Ενεργειών σχετικά με τη διαχείριση έκτακτων περιστάσεων.
Τα παιδιά πληροφορήθηκαν-ενημερώθηκαν για το φαινόμενο του σεισμού,τα μέτρα προστασίας και συμμετείχαν βιωματικά στην άσκηση αυτή.
Οι ασκήσεις ετοιμότητας δίνουν τη δυνατότητα να αποκτηθεί η ενδεδειγμένη αντισεισμική στάση και συμπεριφορά των μαθητών-εκπαιδευτικών και να βελτιωθούν οι δεξιότητές τους. Κατά τη διάρκεια της άσκησης προβλέφθηκαν  διάφορα πιθανά σενάρια (σεισμός σε ώρα μαθήματος, σεισμός σε ώρα διαλείμματος, σεισμός όταν βρίσκονται οι μαθητές στην τουαλέτα κλπ). 
Τα παιδιά λειτούργησαν άψογα καθόλη τη διάρκεια της άσκησης προσομοίωσης και με ιδιαίτερη ψυχραιμία και τάξη πραγματοποιήθηκε η εκκένωση του κτιρίου.
Αγαπητοί γονείς,θα πρέπει να γνωρίζετε  ότι σε περίπτωση που ανακοινωθεί από τις Αρχές διακοπή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων θα πρέπει να παραλάβετε τα παιδιά σας από τους προεπιλεγμένους χώρους καταφυγής,οι οποίοι είναι:
-Για το κεντρικό κτίριο (Θεαγένους και Σαπφούς) : το οικόπεδο ακριβώς απέναντι από την είσοδο του νηπιαγωγείου
-Για το παράρτημα (Κων/πόλεως & Γρ.Ξενοπούλου) : ο προαύλιος χώρος του 2ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Αχαρνών.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευχόμαστε να μην χρειαστεί ποτέ να εφαρμόσουμε τα παραπάνω.
Με εκτίμηση 
Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Kαλωσόρισμα

Σας καλωσορίζουμε στη σχολική μας μονάδα και ευχόμαστε σε όλους μια όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά!!!

Τη φετινή χρονιά λειτουργούν στο σχολείο μας 3 τμήματα υποχρεωτικού προγράμματος και ένα προαιρετικού ολοήμερου.

Το κεντρικό μας κτίριο που στεγάζεται στις οδούς Θεαγένους και Σαπφούς διαθέτει δυο αίθουσες,στις οποίες λειτουργούν 2 υποχρεωτικά πρωινά τμήματα και το ολοήμερο.

Το 3ο πρωινό τμήμα λειτουργεί στο παράρτημά μας,το οποίο φιλοξενείται στον 2ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αχαρνών και βρίσκεται επί των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Γρηγ.Ξενοπούλου.

Οι ώρες προσέλευσης για το υποχρεωτικό πρόγραμμα είναι 8:15πμ-8:30πμ και η ώρα αποχώρησης 13:00μμ.

Όσον αφορά στο ολοήμερο πρόγραμμα η προσέλευση γίνεται 7:45πμ-8:00πμ για όσους έχουν επιλέξει την πρωινή υποδοχή και 8:15πμ-8:30πμ για τους υπόλοιπους.

Η αποχώρηση γίνεται στις 16:00μμ.

Θα ακολουθήσουν και άλλες ενημερώσεις σχετικά με τη σχολική μας μονάδα.

Καλωσήρθατε

Στον ιστότοπο αυτό θα βρείτε νέα, ανακοινώσεις και πληροφορίες για το σχολείο μας.
Επισκεφτείτε τις διάφορες σελίδες μας για να μάθετε περισσότερα.

Εκεί μπορείτε να βρείτε διάφορες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους εκπαιδευτικούς που πλαισιώνουν το σχολείο μας, την προσβασιμότητα στο σχολείο μας, τον κανονισμό λειτουργίας και τα νέα του σχολείου μας.