Αρχείο ημέρας 3 Νοεμβρίου 2024

Νοέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Σαν σήμερα

16/4/1972: Εκτοξεύεται από το Κέιπ Κένεντι της Φλόριντα το διαστημόπλοιο «Απόλλων 16» με κατεύθυνση τη Σελήνη

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024 το σχολείο μας γιόρτασε την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, μια ημέρα αφιερωμένη όχι μόνο στην άθληση αλλά και στις αξίες και τα οφέλη που αυτή φέρνει στη ζωή μας.

Στο πλαίσιο λοιπόν της ημέρας αυτής επισκεφτήκαμε το Αθλητικό κέντρο Παλαιού Φαλήρου, όπου οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες, όπως: καλαθοσφαίριση, ποδόσφαιρο, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, τοξοβολία, μοντέρνος χορός, τοξοβολία, στίβος και άλλα.

Όλοι επέστρεψαν στο σχολείο ενθουσιασμένοι.

Επιμορφωτική δράση για γονείς και κηδεμόνες

Το σχολείο μας  στο πλαίσιο της διαρκούς και έγκυρης επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών, γονέων/κηδεμόνων, νέων και επαγγελματιών σχετικά με τη διαχείριση παιδιών και νέων, διοργάνωσε επιμορφωτική δράση με θέμα τη διαχείριση παιδιών με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς  Υπερκινητικότητα – ΔΕΠΥ.
Οι έγκριτοι Επιστήμονες του επιστημονικού φορέα i-paidi.gr    με πολύχρονη θητεία στον τομέα της εκπαίδευσης και της ψυχικής υγείας, δίνουν έμφαση στην ανάδειξη των ικανοτήτων των ατόμων με ΔΕΠ-Υ και παρουσιάζουν τις σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης που εφαρμόζονται παγκόσμια για την πρόληψη και την βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με ΔΕΠ-Υ και των οικογενειών τους. Απαντούν στις ερωτήσεις μικρών και μεγάλων και δίνουν λύσεις.  
Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά την Πρόεδρο του Επιστημονικού φορέα i-paidi  κα Μαριάννα Λαγουμίδη , που μας έκανε την τιμή να πλαισιώσει την έναρξη των επιμορφωτικών δράσεων, στις 30.10.2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.
Εκπαιδευτικοί και γονείς από την ευρύτερη περιοχή είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια οργανωμένη παρουσίαση  σχετικά με την αναγνώριση των πρωτογενών συμπτωμάτων της ΔΕΠ-Υ που επηρεάζουν τα παιδιά και να εκπαιδευτούν σε στρατηγικές παρέμβασης για την αντιμετώπιση μαθητών/τριών και εφήβων με ΔΕΠ-Υ στην τάξη, στο σπίτι, στη ζωή.
Υπεύθυνη δράσης: κα Σαγανά Αλεξάνδρα, Σύμβουλος Σχολικής Ζωής στο σχολείο μας.
IMG 5986
Ευχαριστούμε την κα Σαγανά για την οργάνωση των μηνιαίων επιμορφωτικών δράσεων.
Το σχολείο μας θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων της περιοχής μας.

Ευχαριστήρια

IMG 6464 IMG 6463

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του δημόσιου σχολείου, το σχολείο μας προχώρησε στη δημιουργία ιατρείου στο χώρο του σχολείου.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Αθηνά Στεφανίδου, μητέρα μαθητή μας, η οποία μας δώρισε ένα εξεταστικό κρεβάτι. Την όμορφη αυτή κίνηση της κας Στεφανίδου θεωρούμε θα ακολουθήσουν και άλλοι. Οι ανάγκες πολλές (πιεσόμετρο, οξύμετρο, παραβάν κλπ).

Ευχαριστούμε επίσης το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που μας προμηθεύει με φαρμακευτικό υλικό και φάρμακα.

 


Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη για τη γενναιόδωρη δωρεά του

Ιδρύματος Αντώνιος & Ιωάννης Αγγελικούσης

προς το σχολείο μας, που περιλάμβανε 7 κλιματιστικά μηχανήματα για τις τάξεις του σχολείου μας. Η προσφορά τους ήταν καθοριστική για την άνεση και ευημερία των μαθητών και μαθητριών μας. Με την εγκατάσταση των κλιματιστικών, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα πιο ευχάριστο και παραγωγικό περιβάλλον μάθησης, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η συμβολή τους ήταν πολύτιμη.

Ευχαριστούμε επίσης και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την προσφορά ενός κλιματιστικού μηχανήματος. Η στήριξή τους είναι σημαντική και η συνεργασία τους με το σχολείο απαραίτητη.

Σεπτέμβριος 2024

Ο καιρός

booked.net
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση