Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024 το σχολείο μας γιόρτασε την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, μια ημέρα αφιερωμένη όχι μόνο στην άθληση αλλά και στις αξίες και τα οφέλη που αυτή φέρνει στη ζωή μας.
Στο πλαίσιο λοιπόν της ημέρας αυτής επισκεφτήκαμε το Αθλητικό κέντρο Παλαιού Φαλήρου, όπου οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες, όπως: καλαθοσφαίριση, ποδόσφαιρο, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, τοξοβολία, μοντέρνος χορός, τοξοβολία, στίβος και άλλα.
Όλοι επέστρεψαν στο σχολείο ενθουσιασμένοι.
Επιμορφωτική δράση για γονείς και κηδεμόνες
Το σχολείο μας στο πλαίσιο της διαρκούς και έγκυρης επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών, γονέων/κηδεμόνων, νέων και επαγγελματιών σχετικά με τη διαχείριση παιδιών και νέων, διοργάνωσε επιμορφωτική δράση με θέμα τη διαχείριση παιδιών με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα – ΔΕΠΥ.
Οι έγκριτοι Επιστήμονες του επιστημονικού φορέα i-paidi.gr με πολύχρονη θητεία στον τομέα της εκπαίδευσης και της ψυχικής υγείας, δίνουν έμφαση στην ανάδειξη των ικανοτήτων των ατόμων με ΔΕΠ-Υ και παρουσιάζουν τις σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης που εφαρμόζονται παγκόσμια για την πρόληψη και την βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με ΔΕΠ-Υ και των οικογενειών τους. Απαντούν στις ερωτήσεις μικρών και μεγάλων και δίνουν λύσεις.
Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά την Πρόεδρο του Επιστημονικού φορέα i-paidi κα Μαριάννα Λαγουμίδη , που μας έκανε την τιμή να πλαισιώσει την έναρξη των επιμορφωτικών δράσεων, στις 30.10.2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.
Εκπαιδευτικοί και γονείς από την ευρύτερη περιοχή είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια οργανωμένη παρουσίαση σχετικά με την αναγνώριση των πρωτογενών συμπτωμάτων της ΔΕΠ-Υ που επηρεάζουν τα παιδιά και να εκπαιδευτούν σε στρατηγικές παρέμβασης για την αντιμετώπιση μαθητών/τριών και εφήβων με ΔΕΠ-Υ στην τάξη, στο σπίτι, στη ζωή.
Υπεύθυνη δράσης: κα Σαγανά Αλεξάνδρα, Σύμβουλος Σχολικής Ζωής στο σχολείο μας.
Ευχαριστούμε την κα Σαγανά για την οργάνωση των μηνιαίων επιμορφωτικών δράσεων.
Το σχολείο μας θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων της περιοχής μας.