«Δώσε στο παιδί ρίζες για να κρατηθεί και φτερά για να πετάξει»

cropped 133o 244 of 3151

Ημέρα: 30 Ιανουαρίου 2024

ftero1

“Ένα φτερό” στο σχολείο μας (22-1-2024)

Την διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου “ΕΝΑ ΦΤΕΡΟ” από τη συγγραφέα Κωνσταντίνα Τασσοπούλου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μικροί μας μαθητές.

Η συγγραφέας κάλεσε τα παιδιά να συμμετέχουν δυναμικά στην παρουσίαση, κάνοντας ερωτήσεις κατά την παραστατική ανάγνωση του παραμυθιού. Την παρουσίαση παρακολούθησαν μαζί με τα νήπια και δύο τάξεις του Δημοτικού (Α1 και Β1).

Στη συνέχεια τα παιδιά κατασκεύασαν φτερά από χαρτί και τα κόλλησαν στα παγώνια της τάξης τους ώστε να θυμούνται όλοι ότι:

“Άμα θέλεις να είσαι πλούσιος, τότε να δίνεις.  Από την καρδιά σου και… από τα φτερά σου!

χαρακτηριστική εικόνα

Κοπή Βασιλόπιτας 2024

“Να’ χεις τύχη να’χεις τύχη

Κι η χρονιά να σου πετύχει

Κι από του ουρανού τα μέρη

Την αγάπη να σου φέρει”

(Το θαλασσινό τριφύλλι, Οδυσσέας Ελύτης)

 

Την Τρίτη 23/1 τηρήσαμε και αυτή την χρονιά το έθιμο της κοπής της Βασιλόπιτας και στα τέσσερα τμήματα του σχολείου μας.

Οι Βασιλόπιτές μας…

(Ευχαριστούμε τους γονείς για την ετοιμασία τους.)

Στην Πορτοκαλιά τα παιδιά παρασκεύασαν την βασιλόπιτα της τάξης τους την προηγούμενη μέρα…

Τα φλουριά…

Σε κάποιες τάξεις η εύρεση του φλουριού ήταν εύκολη υπόθεση. Σε κάποιες άλλες πάλι, όχι και τόσο εύκολη.

Οι τυχεροί μας…

Στις τάξεις όπου το φλουρί βρέθηκε, οι τυχεροί παρέλαβαν το αναμνηστικό τους δώρο, ενώ σε αυτές που το φλουρί έτυχε σε δασκάλα και στην τάξη, έμεινε στην τάξη ώστε να το χαίρονται και να παίζουν μαζί του όλοι!

Φυσικά δεν παραλείψαμε να φωτογραφηθούμε όλοι μαζί με την πίτα μας!

 

Εμείς θα ευχηθούμε καλή χρονιά σε όλα τα παιδάκια, πρόοδο και δημιουργικότητα και του χρόνου με υγεία!

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση