Ο Νοέμβριος στο νηπιαγωγείο μας ξεκίνησε με ένα ξεχωριστό μήνυμα στους Earth Keepers από τον σκαντζόχοιρο Ecolino, ζητώντας την βοήθεια τους για να φτιάξει τις μικρές φωλιές του στο κάθε σχολείο αλλά και μια μεγάλη στο δάσος ! Η πρώτη μας αποστολή με τίτλο «Εξερεύνηση Φυσικών Υλικών είχε ήδη ξεκινήσει ! Η συγκέντρωση φυσικών υλικών την πρώτη Δευτέρα του Νοέμβρη από μαθητές και γονείς οδήγησε σε μια σειρά από βιωματικές δράσεις. 

Τα παιδιά του σχολείου μας εντυπωσιάστηκαν από όλα τα υλικά και κυρίως από τις πέτρες τις οποίες και ζωγράφισαν ομαδικά.
Η συμμετοχή μας ενσωματώθηκε στο συνεργατικό “The Digital Tree of Nature” ή αλλιώς το ψηφιακό δέντρο της φύσης, την πρώτη συνεργατική δράση των Earth Keepers.
Μια φιλόξενη ζεστή φωλιά με υλικά προσεχτικά επιλεγμένα φτιάχτηκε από τα χεράκια μας για τον σκαντζοχοιράκο μας.
Με τη δραστηριότητα “Our Nature Mind Map”, οργανώσαμε τις σκέψεις και τις γνώσεις μας γύρω από τη φύση, παρουσιάσαμε στους εταίρους τις ιδιότητες των φτερών μέσα από πειράματα στην πρώτη μας διαδικτυακή συνάντηση και συμμετείχαμε σε έναν συνεργατικό εννοιολογικό χάρτη φυσικών γνώσεων.
Στο τέλος, μια μεγάλη ζεστή φωλιά δημιουργήθηκε από όλους με στοιχεία που ζωγραφίσαμε και στείλαμε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας. Η δική μας συμβολή στο έργο ήταν ένα πολύχρωμο φτερό!
Αφού ολοκληρώσαμε όλες μας τις κοινές δράσεις, δυο στοιχεία που αφορούν τον μυστικό φίλο του Ecolino μας αποκαλύφθηκαν και βρίσκονται στα παρακάτω παιχνίδια!
Γράμμα του ονόματος : https://mariapon.my.canva.site/untitled-app
Εικόνα : https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=2d303ae9d9d7
Και η αναζήτηση συνεχίζεται!!!!








