ΙΟΥΝΙΟΣ 2024
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ
Στην διαδραστική καλοκαιρινή μας γιορτή “Το ταξίδι της Μεσογείου” Οι μικροί μαθητές-ηθοποιοί συντρόφευσαν τη Μεσόγειο στο ταξίδι της προς έναν καθαρότερο πλανήτη. Συνάντησαν το χταπόδι, τον ωκεανό, τον ποταμό, τον ήλιο και υποδυόμενος τα θαλάσσια πλάσματα, τα κοράλλια και τα πουλιά έδωσαν υπόσχεση πως θα φροντίσουν τον πλανήτη, είπαν τα ποιήματά τους, τραγούδησαν για το νερό και κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού!
Καλό Καλοκαίρι σε καθαρές θάλασσες!




Προετοιμαζόμαστε για την καλοκαιρινή μας γιορτή με τίτλο “Το ταξίδι της Μεσογείου” τραγουδάμε “Το νερό είναι χαρά, παιχνίδια απολαυστικά” και το κάνουμε πράξη
ΨΗΦΙΑΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ- ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΤΖΙΜΠΟΛΝΤΟ
Οι μαθητές που υποστηρίχθηκαν από το Τμήμα Ένταξης καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους προσέγγισαν τις 4 Εποχές μέσα από το έργο του ζωγράφου Τζουζέπε Αρτζιμπόλντο. Εργάστηκαν ομαδικά και διερευνητικά και δημιούργησαν το ψηφιακό βιβλίο όπου παρουσιάζουν τις ανακαλύψεις τους και τις δικές τους δημιουργίες.
ΜΑΪΟΣ 2024
ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ
Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης “Τα βιβλία ταξιδεύουν” για την προώθηση της φιλαναγνωσίας, καλέσαμε στο σχολείο μας την γιαγιά Σωτηρία (γιαγιά μαθήτριας) η οποία διάβασε στα παιδιά παραμύθι κάτω από τη σκιά των δέντρων και των σκιάστρων της αυλής μας. Όλοι απολαύσαμε την δράση, συζητήσαμε με βάση το παραμύθι, της τραγουδήσαμε, την κεράσαμε γλυκό και της χαρίσαμε ένα βιβλίο με ζωγραφιές μας!
Γιαγιά Σωτηρία ευχαριστούμε πολύ για την απολαυστική αφήγηση!
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΑΛΑΤΕΣ
Παίζουμε, διαλέγουμε εικόνες, τις ενώνουμε και φτιάχνουμε δικές μας ιστορίες
ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΑΣ
Αυτή την φορά φυτέψαμε ντοματίνια και αγγουράκια και περιμένουμε να γευτούμε την καλοκαιρινή σαλάτα.
Αφού σκάψαμε και ετοιμάσαμε το χώμα στον κήπο μας ,ανοίξαμε λακουβίτσες και τοποθετήσαμε μέσα μικρά φυτά-ντοματίνια και αγγουράκια.
Θα συνεχίσουμε και με άλλα φυτέματα .
Σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμο το κομπόστ το οποίο ετοιμάζουμε στους μπλέ κάδους μας .Θα τοποθετήσουμε λίγο βιολογικό υλικό απο αυτό , στην κάθε ρίζα ,ώστε να βοηθήσουμε την ανάπτυξη με τον πιο φυσικό τρόπο μπαίνοντας στον κύκλο της τροφής.
ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΠΟΣΤ
Επισκεπτόμαστε σχεδόν καθημερινά τον κήπο μας και γυρίζουμε τους κάδους της κομποστοποίησης τρεις φορές ώστε να ανακατεύεται καλά το υλικό. Αυτό μας είχε πεί ο κος Νίκος που ήρθε στο σχολείο μας και μας έμαθε την κομποστοποίηση .Να γυρίζουμεε συνέχεια τους κάδους μας .
Όταν χρειαστεί ρίχνουμε με τα χέρια μας μέσα πριονίδι. Όταν χρειαστούμε βοήθεια φωνάζουμε πάλι τον κο Νίκο και μας βοηθά .
Ο κος Νίκος μας είπε ότι πάμε πολύ καλά και σε πολύ λίγες μέρες θα είναι έτοιμο το βιολογικό υλικό από τον ένα κάδο.
Θα βάλουμε και λίγο κομπόστ στα ντοματίνα και στα αγγουράκια που φυτέψαμε.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024
Δειγματική διδασκαλία πολύ ενδιαφέρουσα και δημιουργική , διάφορων ”silent book ” πραγματοποιήθηκε στο Νηπιαγωγείο μας από την Σύμβουλο εκπαίδευσης 1ης Θέσης ΔΙΠΕ Ανατολικής Αττικής δα Παιδικής Λογοτεχνίας Κα Ελένη Κοσμίδου με διοργάνωση της Συμβούλου εκπαίδευσης 1ης Θέσης κας Βαρβάρα Πρεβεζάνου . Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν πολύ ευχάριστα απαντώντας στις ερωτήσεις και κατέθεσαν ιδέες και σκέψεις δημιουργώντας ,νέο ,δικό τους βιβλίο με τίτλους που τα ίδια πρότειναν .
Απέσπασαν πολλά μπράβο από τις Σ.Ε και από τις Νηπιαγωγούς για την άψογη συμπεριφορά και συμμετοχή των.
Ακολούθησε συζήτηση της ομάδας των Νηπιαγωγών οι οποίες επισκέφθηκαν το Νηπιαγωγείο μας και παρακολούθησαν την επιμορφωτική δράση.
Παιδιά και Νηπιαγωγοί ευχαριστούμε την Σ.Ε. κα Β. Πρεβεζάνου και την Σ.Ε. κα Ε. Κοσμίδου για την όμορφη αυτή διδασκαλία.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Προσκαλέσαμε στο σχολείο μας την συγγραφέα παιδικών βιβλίων και Νηπιαγωγό κυρία Κωνσταντίνα Αρμενιάκου για να τιμήσουμε την ημέρα και να γνωρίσουμε από κοντά έναν συγγραφέα. Την δράση την συνδέσαμε και με το σχέδιο δράσης της σχολικής μονάδας “Με ένα βιβλίο ταξιδεύω” και την προώθηση της φιλαναγνωσίας.
Μας παρουσίασε τα χαρακτηριστικά ενός βιβλίου, μιλήσαμε για τα δικαιώματα του αναγνώστη αλλά και τις υποχρεώσεις του, παίξαμε παραμυθομπερδέματα και φτιάξαμε παραμυθοσαλάτες.
Μας παρουσίασε κάποια από τα βιβλία της και μας διάβασε ένα από αυτά “Το όνομα του δράκου” που το θέμα του συνδέεται με τα συναισθήματα και ειδικά τον φόβο, θέμα που πραγματευόμαστε και στο σχολείο αυτό το διάστημα. Δραματοποιήσαμε την αφήγηση και παίξαμε την ιστορία.
Όλοι απολαύσαμε την δράση.
Στο τέλος μας δώρισε σελιδοδείκτες με τα βιβλία της και εμείς φτιάξαμε και της χαρίσαμε το βιβλίο των Φόβων μας. Πριν φύγει μας υπόγραψε και τα βιβλία της τα οποία έχουμε στο σχολείο μας
Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Κωνσταντίνα Αρμενιάκου για την υπέροχη δράση.

ΠΑΣΧΑ
Μαθαίνουμε τα γεγονότα της μεγάλης εβδομάδας, τί γιορτάζουμε το Πάσχα και τα έθιμα των ημερών,
δημιουργούμε πασχαλινές κατασκευές, στολίζουμε με την δική μας ζωγραφική τα αυγά και τα βάφουμε κόκκινα.
Την Άνοιξη την φτιάξαμε και την στολίσαμε σε όλη την τάξη μας .
Φτιάξαμε την δική μας Άνοιξη – κούκλα τη τάξης
ΑΝΟΙΞΗ
Διαβάζουμε το βιβλίο “Άνοιξη” της Ευγενείας Φακίνου και σε ομάδες εικονογραφούμε το βιβλίο.
Διαβάζουμε το βιβλίο ” Ο Μάγειρας των εποχών και η μαγική συνταγή της ‘Ανοιξης” και φτιάχνουμε το τσουκάλι με την μαγική συνταγή.
Στολίζουμε τις τάξεις με ανοιξιάτικες εικόνες.
Αποχαιρετούμε τον Μάρτιο και κρεμάμε τα μαρτάκια μας στο δέντρο της αυλής για να τα πάρουν τα χελιδόνια και να φτιάξουν τις φωλιές
Τα παιδιά του Τμήματος Ένταξης επεξεργάστηκαν πίνακες ζωγραφικής για την Άνοιξη. Προσεγγίσαμε τον πίνακα Άνοιξη του Αρτζιμπόλντο, εμπνευστήκαμε από αυτόν, φτιάξαμε τα πορτραίτα μας σε προφίλ ρίχνοντας με φακό την σκιά μας σε χαρτί και αποτυπώνοντάς το. Στη συνέχεια με τεχνική κολάζ και ζωγραφικής φτιάχνουμε την δική μας Άνοιξη.
ΜΑΡΤΙΟΣ 2024
ΔΡΑΣΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ- 6 ΜΑΡΤΙΟΥ
Συνθέσαμε το τραγούδι κατά της Βίας, το μοιράσαμε στους γονείς και το τραγουδήσαμε!
Φτιάξαμε σε ομάδες πανό με συνθήματα και τα κρεμάσαμε έξω από το σχολείο μας.
Διαβάσαμε βιβλία και ακούσαμε ιστορίες σχετικές με τον εκφοβισμό και γνωρίσαμε έννοιες όπως ενθάρρυνση και ενσυναίσθηση.
Φτιάξαμε το καπέλο της φιλίας με τους τρόπους της σωστής συμπεριφοράς.
Γράψαμε σε μπαλόνια τι δεν θέλουμε να μας κάνουν και όλοι μαζί στην αυλή στην αυλή κάναμε έναν μεγάλο κύκλο, ένας ένας έλεγε την συμπεριφορά που δεν επιτρέπει και έσπαγε το μπαλόνι του. Έτσι διώξαμε μακριά τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές.

Η βιωματική αυτή δράση συνδέεται θεματικά με το εργαστήριο δεξιοτήτων με τίτλο “Κι αν ήμουν εγώ” στα πλαίσια του οποίου παρουσιάσαμε τους εαυτούς μας, μιλήσαμε για τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τα δικαιώματα, γνωρίσαμε τα συναισθήματα, μπήκαμε στη θέση του άλλου, φτιάξαμε το πορτραίτο και παρουσιάσαμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες των φίλων μας, κάναμε ομαδικές κατασκευές με τα δικαιώματα των παιδιών.
Συνεργαζόμαστε και ζωγραφίζουμε τον φίλο μας
Παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα “Με το σεις και με το σας” για την ορθή και την λάθος συμπεριφορά.
Επεξεργαστήκαμε τις έννοιες μέσα από την παρακολούθηση και τον σχολιασμό της ιστορίας του Νικόλα.
Τα παιδιά εξέφραζαν την γνώμη τους σχετικά με το αν είναι σωστή ή λάθος η συμπεριφορά σηκώνοντας πράσινη ή κόκκινη κάρτα αντίστοιχα.
Φτιάξαμε ομαδική κάρτα για τον ήρωα της ιστορίας μας
Κατασκευάσαμε καδράκι με τους ήρωες της ιστορίας
και παίξαμε ομαδικά παιχνίδια συνεργασίας.
Η ομάδα 4Εproject μας δώρισε βιβλίο για την βιβλιοθήκη μας.
Η βιωματική αυτή δράση συνδέεται θεματικά με το εργαστήριο δεξιοτήτων με τίτλο “Κι αν ήμουν εγώ” στα πλαίσια του οποίου παρουσιάσαμε τους εαυτούς μας, μιλήσαμε για τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τα δικαιώματα, γνωρίσαμε τα συναισθήματα, μπήκαμε στη θέση του άλλου, φτιάξαμε το πορτραίτο και παρουσιάσαμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες των φίλων μας, κάναμε ομαδικές κατασκευές με τα δικαιώματα των παιδιών.
Τιμούμε την ημέρα με γνωριμία με τα γεγονότα, κατασκευές, τραγούδια.
Οι γονείς παρακολούθησαν στην αυλή του σχολείου μας παρέλαση από τους μαθητές και άκουσαν τον εθνικό ύμνο.
Γιορτάζουμε τις Απόκριες!
Ταξιδέψαμε με τη φαντασία μας και γνωρίσαμε τις απόκριες σε όλο τον κόσμο καθώς και σε πολλά μέρη της Ελλάδας και μάθαμε τα έθιμα της αποκριάς.
Παίξαμε το κυνήγι του χαμένου αποκριάτικου θησαυρού, λύσαμε γρίφους της αποκριάς, παίξαμε αποκριάτικα παιχνίδια όπως “τι θα ντυθεί ο μασκαράς; ” , χορέψαμε και τραγουδήσαμε παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια!
Ακολουθήσαμε το έθιμο της τσικνοπέμπτης και φάγαμε όλοι μαζί στην αυλή του σχολείου μας κρεατικά.
Στην συνέχεια χορέψαμε το γαϊτανάκι και την “σκούπα της Λέρου”.
Φύγαμε από το σχολείο ντυμένοι αστροναύτες και έχοντας μαζί μας το πιάτο με το μενού της τσικνοπέμπτης.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024
Ο Κος Ν. Λουδάρος μας επισκέφθηκε πάλι στο Νηπιαγωγείο μας για να δούμε τι καταφέραμε μέχρι εδώ και μας έδειξε πότε και πόσο πριονίδι χρειάζεται να ρίξουμε στον κάδο της κομποστοποίησης. Τον ευχαριστούμε πολύ.
Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ-Β.ΚΟΡΝΑΡΟΣ: Ο ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ
Αφιέρωμα στον εορτασμό των Αγίων Ακύλα και Πρίσκιλας στις 13 Φεβρουαρίου.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Με αφορμή το θέμα της διατροφής που προσεγγίσαμε στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων τα παιδιά του τμήματος ένταξης αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία. Την εικονογραφήσαμε, έγινε βιβλίο και την μετατρέψαμε και σε ψηφιακό βιβλίο.
https://www.mystorybook.com/story/5qD8r
Σαλάτα με το μαρούλι που φυτέψαμε στις γλάστρες της αυλής…
Κάνουμε πράξη όσα μάθαμε στο εργαστήριο δεξιοτήτων με θέμα την Διατροφή και υιοθετούμε υγιεινές συνήθειες βιωματικά.
ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ
Ταξιδέψαμε στην εποχή των δεινοσαύρων…
Αναζητήσαμε, ερευνήσαμε, συνεργαστήκαμε, ανταλλάξαμε γνώσεις και ιδέες …
Δημιουργήσαμε , κατασκευάσαμε , ανακαλύψαμε και κατακτήσαμε σπουδαία πράγματα γιατί όλα σχεδιάστηκαν και προέκυψαν από τα παιδιά …τους μικρούς μας ερευνητές – παλαιοντολόγους.
Τα παιδιά προσδιόρισαν Τι ξέρουν (K) – Τι θέλουν να μάθουν (L) και ολοκληρώνοντας το Σχέδιο Δράσης Τι έμαθαν (W) και Πως το έμαθαν (H)
Κατασκευάσαμε τους δικούς μας δεινόσαυρους …
Δημιουργία μακέτας: ” Στην εποχή των δεινοσαύρων”
Γνωριμία με τα εργαλεία του Παλαιοντολόγου
ΕΕίδαμε φωτογραφίες και εικόνες από το μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.
Κατασκευή με τουβλάκια ενός Μουσείου Φυσικής Ιστορίας
Φτιάξαμε το δικό μας Θεματικό Λεξικό με θέμα τους Δεινόσαυρους
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024
Γνωρίζουμε από κοντά και άλλο κομμάτι ανακύκλωσης την Κομποστοποίηση. Τι είναι επαναχρησιμοποίηση ; Τι είναι κυκλική οικονομία; Τι είναι κομποστοποίηση; Μας βοήθησε πολύ σε αυτό εκπρόσωπος της δράσης αυτής ο οποίος μας ενημέρωσε για το οργανικό υλικό το οποίο βάζουμε μέσα στον κάδο .
Οι οδηγίες πολλές αλλά και οι απορίες μας άλλες τόσες. Πότε βάζουμε το υλικό; Ποιά υλικά βάζουμε; Πότε θα βγούν γεοσκώληκες; Που θα τοποθετήσουμε τους κάδους ;
Έτσι τώρα έχουμε κάδους έξω στον κήπο μας κι αρχίζουμε να κομποστοποιούμε. Χαιρόμαστε πολύ που μαθαίνουμε για ότι απασχολεί τον κόσμο γύρω μας και θέλουμε να βοηθήσουμε το περιβάλλον μας στην πράξη.
Ο Χειμώνας φέτος άργησε τα κλαδιά όμως τα στολίσαμε με χιονανθρωπάκια μήπως και χιονίσει !
Μαθαίνουμε για τον χειμώνα, τα ρούχα του χειμώνα, τα μέσα θέρμανσης, την χειμερία νάρκη.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023
Μαθαίνουμε για την μουσική, για τα μουσικά όργανα, την ορχήστρα, τις νότες, την χορωδία και φτιάχνουμε το “βιβλίο της μουσικής”.
Διαβάζουμε τον καρυοθραύστη και βλέπουμε αποσπάσματα από μπαλέτο τον Καρυοθραύστη και την Λίμνη των κύκνων.
Ακούμε τον ¨Χειμώνα” του Vivaldi και φτιάχνουμε το ιχνογράφημα της μουσικής.
Μιλάμε για την ιστορία της γέννησης, τα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς και στολίζουμε το σχολείο μας με τις κατασκευές μας.
Δεν ξεχάσαμε τους καλικάντζαρους…
Γράψαμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη και το ταχυδρομήσαμε!
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023
Κάναμε πειράματα με τα υγρά και τα στερεά και γνωρίσαμε τις ιδιότητές τους.
Μάθαμε για τον Κύκλο του νερού και μιλήσαμε για τη χρησιμότητα του νερού στη ζωή μας. Μάθαμε τον ιρλανδικό μύθο για το ουράνιο τόξο και φτιάξαμε τα δικά μας ουράνια τόξα.
Γνωρίσαμε τα φρούτα, τα λαχανικά και τους καρπούς του φθινοπώρου και φτιάξαμε το δικό μας πορτραίτο του φθινοπώρου εμπνευσμένοι από τον Πίνακα του Αρτζιμπολντο.
Φυτεψαμε στον μικρό μας λαχανοκηπο
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Γνωρίσαμε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, μάθαμε τραγούδια, διαβάσαμε την αγαπημένη μας Τενεκεδούπολη και παίξαμε κουκλοθέατρο με τις κούκλες-τενεκεδάκια που φτιάξαμε.
Κατασκευάσαμε με ξύλινα τουβλάκια το Πολυτεχνείο, φτιάξαμε τάνκς και τους φοιτητές που φωνάζουν συνθήματα.
Αξιοποιήσαμε τους πίνακες του Γαΐτη και αφηγηθήκαμε την ιστορία του Πολυτεχνείου.
8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Με αφορμή την ημέρα εορτασμού της πολεμικής αεροπορίας γνωρίσαμε την ιστορία του Δαίδαλου και του Ίκαρου, παρατηρήσαμε το πίνακα “Ίκαρος” του Matisse και φτιάξαμε του δικούς μας πίνακες.
Στο νηπιαγωγείο μας πραγματοποιήθηκε άσκηση σεισμού.
Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν τις προηγούμενες μέρες για το τι είναι σεισμός και ποια μέτρα προστασίας πρέπει να λάβουμε πριν από το σεισμό, τι κάνουμε κατά τη διάρκεια του σεισμού και τι μετά. Όταν άκουσαν “ΣΕΙΣΜΟΣ” μπήκαν κάτω από τα τραπεζάκια του Νηπιαγωγείου και όταν δόθηκε το σύνθημα ότι ο σεισμός τέλειωσε μπήκαν σε μία γραμμή για να βγούμε ασφαλείς από το Νηπιαγωγείο. Ο Σταθμός συγκέντρωσης των τμημάτων ανά ομάδα είναι η αυλή μας.
Μιλήσαμε για το τι συμβαίνει όταν γίνεται σεισμός και μάθαμε τον μύθο του Εγκέλαδου. Φτιάξαμε αφίσα με τα βήματα προστασίας.
Πήραμε βραβείο για την συμμετοχή μας στην άσκηση σεισμού!
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2023
Οκτώβριος και συνεχίζουμε να επεξεργαζόμαστε γραμμές, σχήματα και χωρικές έννοιες
Φτιάχνουμε το φθινοπωρινό μας δέντρο εμπνευσμένο από τους κύκλους του Καντίνσκι
4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΩΩΝ
Συζητάμε για τα αγαπημένα μας ζώα, την φροντίδα τους και μέσα από το έντονο ενδιαφέρον των παιδιών ξεκινά το εργαστήριο δεξιοτήτων ¨Υπεύθυνα παιδιά- υπερασπιστές των ζώων”.
Διακρίναμε τα ζώα σε κατηγορίες , επιλέξαμε το αγαπημένο μας ζώο, το ζωγραφίσαμε. Γνωρίσαμε τον τρόπο που ζωγραφίζει τα ζώα ο Ρομέρο Μπρίτο και επεξεργαστήκαμε πίνακες ζωγραφικής με ζώα.
Στο ολοήμερο πρόγραμμα κάναμε πίνακα ζωγραφικής με τα ζώα του δάσους και βγάλαμε δικό μας ποίημα με αφόρμηση το “Ένα τραγούδι για το δάσος” από το παραμύθι “Η Πιπίτσα κάνει αναδάσωση¨ της Μάρως Θεοδωράκη.
Προσδιορίσαμε τα δικαιώματα των ζώων και κάναμε ομαδική αφίσα.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023
10η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 29/09/2023
Στα πλαίσια του εορτασμού της Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού τα παιδιά έπαιξαν οργανωμένα παιχνίδια στην αυλή.
Τα κατάφεραν καταπληκτικά και πάνω από όλα το διασκέδασαν!
Βασική επιδίωξη της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν «να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης».
Ελπίζουμε να συμβάλλαμε θετικά προς αυτή την κατεύθυνση!
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ
Γνωριζόμαστε, παίζουμε παιχνίδια και κάνουμε ομαδικές κατασκευές που συμβάλλουν στην συναισθηματική ενδυνάμωση της ομάδας,
αποφασίζουμε του κανόνες της τάξης μας
γνωρίζουμε τα χρώματα, τα σχήματα, μαθαίνουμε το όνομά μας και παίζουμε με τα γράμματα