Τι ισχύει για τις απουσίες των μαθητών μετά την επαναλειτουργία των σχολείων

Όσοι μαθητές δεν θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα, θα πρέπει να συμπληρώσουν και να καταθέσουν στο Σχολείο Υπεύθυνη Δήλωση. Θα σας παρακαλέσουμε να μας καταθέσετε ηλεκτρονικά την Υπεύθυνη Δήλωση το συντομότερο δυνατό ούτως ώστε να έχουμε εικόνα των τμημάτων που πρέπει να δημιουργηθούν. Επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/upeuthune-delose-kai-exousiodotese/ekdose-upeuthunes-deloses για να δημιουργήσετε μια έγκυρη ηλεκτρονική Υπεύθυνη Δήλωση.

Στη Δήλωση πρέπει να γράψετε ένα από τα δύο κείμενα που ακολουθούν:

«το τέκνο μου ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19»

«έχω άτομο στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή ήδη νοσεί»

 

 

 

Τι ισχύει για τις απουσίες των μαθητών μετά την επαναλειτουργία των σχολείων

Τα παρακάτω ισχύουν για τις απουσίες των μαθητών του Γυμνασίου, αλλά περίπου τα ίδια θα ισχύσουν και για τους μαθητές του Δημοτικού. Μέχρι να μας έρθει η σχετική εγκύκλιος, σας παρακαλούμε να βασιστείτε στις παρακάτω οδηγίες έκδοσης Υπεύθυνης Δήλωσης.

Οι απουσίες των μαθητών/μαθητριών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μετά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, από τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Αριθμ. 52840/ΓΔ4 – ΦΕΚ Τεύχος B’ 1765/08.05.2020
Ρύθμιση απουσιών μαθητών / μαθητριών διδακτικού έτους 2019-2020

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
αποφασίζουμε:

 

Οι απουσίες των μαθητών/μαθητριών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μετά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 για την Γ ́ Λυκείου και τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 για τα Γυμνάσια και την Α ́ και Β ́ Λυκείου, δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τουςεφόσον ο γονέας ή κηδεμόνας τους, ή οι ίδιοι/ίδιες εάν είναι ενήλικοι/ενήλικες, υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση, ότι ο/η μαθητής/μαθήτρια ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19, όπως αυτή ορίζεται από το άρθρο εικοστό πέμπτο της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 64) και την υπ αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/315/οικ.8030/18.3.2020 κοινή απόφαση Υπουργών Υγείας και Εσωτερικών (ΦΕΚ Β 928), ή σε τυχόν μεταγενέστερο της παρούσας απόφασης, νόμο ή υπουργική απόφαση, ή έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που  ανήκει στην παραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου, ή ήδη νοσεί.

Στις υπεύθυνες δηλώσεις αυτές θα αναφέρεται η περίπτωση η οποία συντρέχει:

«το τέκνο μου ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19»

ή

«έχω άτομο στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή ήδη νοσεί»

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σχετικά με 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Το Σχολείο μας βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο, στη συμβολή των οδών Σωκράτους και Κουντουριώτου.  Είναι μέρος ενός ευρύτερου συγκροτήματος σχολείων που περιλαμβάνει 2 δημοτικά,  νηπιαγωγείο,  γυμνάσιο και  λύκειο. Τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα 2109828591 (γραφείο διευθύντριας) & 2160049986 (γραφείο εκπαιδευτικών).


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

2 Responses to Τι ισχύει για τις απουσίες των μαθητών μετά την επαναλειτουργία των σχολείων

  1. Ο/Η ΣΙΟΥΤΗ ΕΛΕΝΗ λέει:

    που να στείλουμε την δήλωση;

Τα σχόλια έχουν κλείσει.