Η διοργάνωση ενός πικνίκ με υγιεινά και βιώσιμα τρόφιμα προσφέρει σημαντικά οφέλη για τη σχολική κοινότητα:
- Εκπαίδευση για Υγιεινή Διατροφή: Οι μαθητές και οι γονείς ενημερώνονται για τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες και τη σημασία των τοπικών και βιολογικών προϊόντων.
- Προώθηση της Βιωσιμότητας: Επιλέγοντας βιώσιμα τρόφιμα, μειώνεται το οικολογικό αποτύπωμα και ενισχύεται η συνείδηση για την αειφορία.
- Συνεργασία και Κοινωνική Συνοχή: Το πικνίκ ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ μαθητών, δασκάλων και γονέων, δημιουργώντας μια πιο υποστηρικτική κοινότητα.
- Ευαισθητοποίηση για την Οικονομία και τη Διαχείριση Τροφίμων: Μαθαίνουμε πώς να περιορίζουμε τη σπατάλη και να κάνουμε υγιεινές και βιώσιμες επιλογές στο νοικοκυριό.
- Σεβασμός για το Περιβάλλον: Η δράση προάγει την ανακύκλωση, τη μείωση απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.
Η δράση υποστηρίζεται από το Food Educators, ένα πρόγραμμα του EIT Food, που παρέχει στους εκπαιδευτικούς διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για να προσελκύσουν νέους, κυρίως μαθητές. Τα εύκολα προσβάσιμα, επιστημονικά τεκμηριωμένα εκπαιδευτικά υλικά βοηθούν τους μαθητές να γίνουν καλύτεροι, ενημερωμένοι και συνειδητοποιημένοι καταναλωτές του μέλλοντος.
Η συμμετοχή σε τέτοιες δραστηριότητες ενισχύει την υγεία, τη βιωσιμότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη, προσφέροντας θετικά αποτελέσματα για όλους!