Η βάση μας στη Σελήνη
Όπως και την προηγούμενη χρονιά αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στο πρόγραμμα Moon Camp που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Πόρων Εκπαίδευσης για το Διάστημα (European Space Education Resource Office – ESERO) σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency – ESA).
Ο σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε μια βάση στη Σελήνη και έτσι συνεργαστήκαμε εκπαιδευτικοί και μαθητές ανταλλάσοντας ιδέες και χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά!
Η βεβαίωση συμμετοχής μας στο πρόγραμμα!
Δημιουργήσαμε κατοικίες και εργαστήρια για τους επιστήμονες, θερμοκήπιο και υδραγωγείο.Όλες οι εγκαταστάσεις συνδέονται με τούνελ μεταξύ τους για να υπάρχει οξυγόνο, το οποίο θα παίρνουμε από τα φυτά του θερμοκηπίου και το νερό που θα συλλέγεται στο υδραγωγείο από τους πάγους που υπάρχουν στους πόλους της Γης. Ακόμη τα παιδιά είχαν την ιδέα να φτιάξουμε οχήματα εξερεύνησης της Σελήνης αλλά και διαστημόπλοια για να επιστρέφουμε στη Γη, όταν το θελήσουμε!







