Έκτακτο κάλεσμα ένωσης γονέων

Έκτακτο κάλεσμα Ένωσης Γονέων για διαδικτυακή συνάντηση Τετάρτη 19/1/2022 και ώρα 19:00

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λάρισας, μετά την κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας την Τετάρτη 12/01/22 στις 2μμ. και αφού δεν έλαβε ουσιαστικές απαντήσεις που αφορούν στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με το άνοιγμα των σχολείων χωρίς επιπλέον μέτρα προστασίας, παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί εκτάκτως σε διαδικτυακή σύσκεψη όλα τα διοικητικά συμβούλια των Συλλόγων Γονέων Λάρισας, αλλά και κάθε γονέα ξεχωριστά:

Τετάρτη 19/01/22 και ώρα 19:00, μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ

Βρισκόμαστε στην πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων με τα ιδιαίτερα αυξημένα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σε διάφορα τμήματα και σχολεία να αποτελούν καθημερινότητα.

Καλούμε σε συντονισμό δράσης ώστε τα σχολεία να συνεχίσουν τη λειτουργία τους με μέτρα ασφαλείας και όχι λειτουργώντας ως χώροι υπερμετάδοσης του ιού.

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες που κάνουμε οι γονείς μετά από κάθε κρούσμα ώστε να αναζητήσουμε μονάδες υγείας για να διεξαχθούν δωρεάν τα τεστ πέφτουν στο κενό, αφού η ανυπαρξία πρωτοβάθμιας δομής που να λειτουργεί το απόγευμα δεν μας παρέχει την δυνατότητα για τη διεξαγωγή rapid test ή pcr και μας οδηγεί είτε σε ιδιωτικά εργαστήρια βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη, είτε σε φαρμακεία.

Παράλληλα τα κενά εκπαιδευτικών που δημιουργούνται στα σχολεία μας είτε δεν αναπληρώνονται επαρκώς, είτε δεν αναπληρώνονται καθόλου! Είναι ενδεικτικό ότι από τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που νόσησαν από την έναρξη λειτουργίας των σχολείων έως σήμερα, το υπουργείο θα διορίσει στην Π.Ε. Λάρισας 15 εκπαιδευτικούς με 3μηνες συμβάσεις σε Α’ βάθμια και Β’ Βάθμια, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να καλύψει τα κενά.

Όλοι μαζί και συντονισμένα μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Θα υπάρξει άμεση ενημέρωση για τα αποτελέσματα της σύσκεψης αυτής καθώς και για τις επόμενες ενέργειες μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Αραίωση των μαθητών ανά τάξη. Αξιοποίηση των δεκάδων αιθουσών που μένουν κενές στα όρια του Δήμου Λάρισας. Καμία σκέψη για συγχωνεύσεις.
  • Άμεσες μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Ειδικά συνεργεία του ΕΟΔΥ μόνο για μαθητές. Δωρεάν RAPID και Μοριακά Τεστ (PCR). Δωρεάν παροχή των ειδικών μασκών.
  • Σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Υγεία και ενίσχυση της τελευταίας.
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Σύνδεσμος για τη συμμετοχή σας:

https://us06web.zoom.us/j/83382493962?pwd=MCsxNmZ1RlMveS96UjJqRDNnZ2Jodz09

Meeting ID: 833 8249 3962

Passcode: 741953