
ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ:ΝΕΡΟ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΜΑΣ – Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
Δράσεις Ενεργού Πολίτη…
α) Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το νερό. β) Γίνομαι υπεύθυνος πολίτης : Ενημερώνομαι για τις συνέπειες αλλαγής ,παίρνω μέτρα και προστατεύομαι .
Α)ΝΕΡΟ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΜΑΣ & Β)Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΑΙΡΝΩ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΙ…
Συζητήσαμε στη σχολική μας τάξη για τη σημασία του νερού και των θαλάσσιων οργανισμών αλλά και τη ζωή τους στον πλανήτη Γη.
Συμμετείχαμε σε δημιουργικές δραστηριότητες (π.χ., ζωγραφική, παραμύθια,κολάζ,πειράματα) που αναδεικνύουν την αξία των καθαρών θαλασσών και των υδάτινων περιβαλλόντων.
Συμμετείχαμε σε δράσεις ευαισθητοποίησης, όπως ο καθαρισμός της γειτονιάς μας και ο προαύλειος χώρος του νηπιαγωγείου μας . Δημιουργήσαμε μία τεχνητή λίμνη μέσα στη σχολική μας αίθουσα και παρατηρήσαμε τις ιδιότητες , τη ροή και τις αποχρώσεις αλλά και τις μορφές του νερού … Συζητήσαμε για τα υλικά που ρυπαίνουν τον υδάτινο τόπο μας και τον καταστρέφουν ,όπως πλαστικά ,αλουμινένια τενεκεδάκια και λαμαρίνες … και καταδικάσαμα ομοφόνως τέτοιου είδους ενέργειες .
Προβληματιστήκαμε για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι χελώνες Καρέτα – Καρέτα από τη ρύπανση του νερού και διατυπώσαμε προτάσεις – λύσεις …
Δεχτήκαμε την επίσκεψη από την οικολογική εταιρία Clube όπου μας ενημέρωσαν για τις προσπάθειες πρόληψης και μείωση όλων των μορφών ρύπανσης των υδάτινων πόρων της γης .
Περισσότερα στους παρακάτω συνδέσμους …
3. ΑΝΘΕΚΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ : ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ …
https://www.youtube.com/watch?v=vo5x-DwILLo


























