Δράση Ανακύκλωσης στο πάρκο

Την Τετάρτη 13 Μαϊου 2026 επισκεφθήκαμε το γειτονικό μας πάρκο, προκειμένου να υλοποιήσουμε μια δράση ανακύκλωσης. Με μεγάλο ενθουσιασμό, συζητήσαμε ποια είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά και τα πετάξαμε στους σωστούς κάδους. Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τη γη να παραμένει καθαρή και όμορφη!

anakyklosh sth seira

anakyklosh

Μετά τη δράση μας, ήρθε η ώρα για παιχνίδι! Τα παιδιά διασκέδασαν παίζοντας με τα κουβαδάκια και κατεβαίνοντας τις τσουλήθρες γεμάτα με χαμόγελα και χαρά!

parko

koybadakia

Ήταν μια όμορφη εμπειρία γεμάτη παιχνίδι, συνεργασία και πολύτιμα μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος!

 

Γιορτή της 14ης Μαϊου

Στις 14 Μαϊου 2026 η Θράκη μας γιορτάζει την απελευθέρωσή της. Με αφορμή αυτή τη μέρα, γνωρίσαμε την ιστορία και τα μέρη της Θράκης.

Με πολλή χαρά και δημιουργικότητα, φτιάξαμε τις δικές μας κατασκευές με το σύμβολο της Αλεξανδρούπολης, το φάρο.

karta faros  faros karta mesa

faros fasolia2   faros fasolia

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ!

eleytheria 2026

Επίσκεψη στο 8ο Δημοτικό σχολείο

Στο πλαίσιο της δράσης “Μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό”, οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας πραγματοποίησαν επίσκεψη σε ένα κοντινό δημοτικό της περιοχής μας. Η δράση αυτή είχε ως στόχο τη γνωριμία των νηπίων με το νέο σχολικό περιβάλλον, ώστε η μετάβασή τους στην επόμενη βαθμίδα να γίνει ομαλά και με θετικά συναισθήματα.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του σχολείου, να επισκεφθούν αίθουσες διδασκαλίας, τη βιβλιοθήκη και την αυλή. Παράλληλα, γνώρισαν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του δημοτικού. Έπαιξαν μαζί τους και τους έδωσαν μια καλοκαιρινή αφίσα καθώς και κάποιους σελιδοδείκτες ως ευχαριστήρια δώρα για τη φιλοξενία τους.

8o dhm     choros 3 dhmotiko

choros 2 dhmotiko     choros 1 dhmotiko    aylh dhmotiko

Ιδιαίτερη εντύπωση τους έκανε η βιβλιοθήκη του σχολείου! Είχε πολλά βιβλία και ένα χώρο STEAM , διαμορφωμένο με εκπαιδευτικά παιχνίδια, με τα οποία ασχοληθήκαμε!

bibliothhkh 2    bibliothhkh

bibliothhkh3     bibliothhkh 4

Τα ευχαριστήρια δώρα μας στα παιδιά του δημοτικού:

afisa gia dhmotiko

selidodeiktes

Η εμπειρία αυτή βοήθησε τα παιδιά να εξοικειωθούν με τη νέα πραγματικότητα που τα περιμένει, να νιώσουν ασφάλεια και αυτοπεποίθηση και να ανυπομονούν για το νέο τους ξεκίνημα στο δημοτικό σχολείο.