Γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου γιόρταζαν οι τρεις Ιεράρχες: Μέγας Βασίλειος, Ιωάννης Χρυσόστομος και Γρηγόριος ο Θεολόγος. Με αφορμή αυτή τη γιορτή, τα παιδιά έμαθαν τους προστάτες της παιδείας και των γραμμάτων. Έμαθαν πληροφορίες για τη ζωή και το έργο τους και κατασκεύασαν τις δικές τους ξεχωριστές εκκλησίες.

3 ierarches

Καλωσόρισμα νέας χρονιάς

Στο νηπιαγωγείο μας υποδεχτήκαμε τη νέα χρονιά φτιάχνοντας πολύχρωμα καπέλα γεμάτα με αστέρια! Τα παιδιά τα φόρεσαν και καλωσορίσαμε το 2026 με χαρά και ενθουσιασμό!

kapela 2026

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείψει η βασιλόπιτα από το σχολείο μας. Σε συνεργασία με το 11ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης μιλήσαμε για τον Άγιο Βασίλειο και το έθιμο της βασιλόπιτας. Στη συνέχεια κόψαμε τη βασιλόπιτα και μοιράσαμε τα κομμάτια σε όλους! Η αγωνία ήταν μεγάλη και η χαρά ακόμα μεγαλύτερη όταν το τυχερό παιδί ανακάλυψε το φλουρί και παρέλαβε το δώρο του! Μέσα από αυτή τη δράση, τα παιδιά έμαθαν πόσο σημαντικό είναι να μοιραζόμαστε.

basilopita    koph vasilopitas    floyri

Η νέα χρονιά μας έφερε και πολύ κρύο! Έτσι, κατασκευάσαμε σκουφάκια και γαντάκια για να μας κρατούν ζεστούς!

skoyfakia kai gantia

Έπειτα, σκεφτήκαμε πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε και να προστατεύουμε και τα ζωάκια που είναι έξω στο κρύο. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να τα ντύσουμε και αυτά με ζεστά ρουχαλάκια!

poylakia