Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Οι μαθητές μας συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ. Αθ. Μαμάκο

Καλωσήλθατε στην ιστοσελίδα μας

φωτο σχολείου
European SchoolRadio Logo

Οι μαθητές μας συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ. Αθ. Μαμάκο

Θετικός ο Δήμος Λαρισαίων για εξωραϊσμό του εγκαταλειμμένου οικοπέδου μπροστά στο σχολείο μας

 

Η πρωτοβουλία μαθητών της Γ΄ Τάξης του σχολείου μας να ζητήσουν από το Δήμο Λαρισαίων να καθαρίσει και να δενδροφυτεύσει το οικόπεδο μπροστά στο σχολείο μας που εδώ και χρόνια παραμένει σκουπιδότοπος φαίνεται ότι καρποφορεί.

Οι μαθητές μας, με τον καθηγητή κ. Γιάννη Σάκκα, με ομάδα μαθητών του 8ου ΓΕΛ και τον διευθυντή κ. Αλέξη Καλέση επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Θανάση Μαμάκο την Τετάρτη 7 Μαίου 2025 και επέδωσαν πλήρες υπόμνημα με την πρότασή τους.

Όπως συμφώνησαν και οι δυο πλευρές, το συγκεκριμένο δημοτικό οικόπεδο είναι χαρακτηρισμένο ως χώρος ανέγερσης σχολικού κτηρίου και αυτό δεν αλλάζει, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει να καθαριστεί, να στρωθεί ενδεχομένως με γκαζόν, να γίνουν δενδροφυτεύσεις ή να τοποθετηθούν παγκάκια, ώστε η γειτονιά να αποκτήσει έναν όμορφο χώρο αναψυχής, αντί να αντικρίζει το σημερινό υποβαθμισμένο τοπίο.

Από την πλευρά μας, ευχαριστήσαμε τον δήμαρχο κ. Θανάση Μαμάκο για την ανταπόκρισή του και αναμένουμε τις παρεμβάσεις που μας υποσχέθηκε.

Την συνάντησή μας κάλυψαν εκτενώς τα ΜΜΕ της Λάρισας ενώ οι μαθητές μας μίλησαν σχετικά και στο TV Thessalia. Το σχετικό ρεπορτάζ μπορείτε να το δείτε στην πιο κάτω Διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=-AkFfn6uaKc

 

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Για τη συνάντησή μας με τον Δήμαρχο το Γραφείο Τύπου του Δήμου εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

ΤΙΤΛΟΣ

«Πράσινο φως» από Θ. Μαμάκο για παρεμβάσεις στον χώρο δίπλα από το 12ο Γυμνάσιο – Συνάντηση με μαθήτριες και μαθητές του σχολείου είχε ο Δήμαρχος Λαρισαίων

 

ΚΕΙΜΕΝΟ

Το «πράσινο φως» για άμεσες, ήπιες παρεμβάσεις προσωρινού χαρακτήρα, που θα μετατρέψουν το δημοτικό οικόπεδο δίπλα στο 12ο Γυμνάσιο Λάρισας σε μια ακόμη «ανάσα» πρασίνου στη συνοικία των Αμπελοκήπων άναψε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος, στη συνάντηση που είχε με 11 μαθήτριες και μαθητές του 12ου Γυμνασίου «Μ. Καραγάτσης» και 8ου Λυκείου, που βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Δημαρχείο της Λάρισας.

Η Αλεξάνδρα, η Αθηνά, η Ερμιόνη, ο Δημήτρης, ο Αντώνης, ο Θανάσης, ο Θωμάς, ο Γιώργος, ο Βίκτωρας, ο Δημήτρης, και ο Κωνσταντίνος, συνοδευόμενοι από τον καθηγητή Κοινωνικής & Πολιτικής Αγωγής, κ. Ιωάννη Σάκκα, καθώς και τον Διευθυντή του 12ου Γυμνασίου, κ.Αλέξη Καλέση κατέφθασαν στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων έχοντας στα χέρια τους ολοκληρωμένο φάκελο με τις προτάσεις τους, καθώς και με υπόμνημα, το οποίο και παρέδωσαν στον κ. Μαμάκο και τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, κ. Ανδρέα Ανδριτσόπουλο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η πρωτοβουλία των μαθητών του σχολείου να ερευνήσουν και να καταθέσουν προτάσεις προς τη Δημοτική Αρχή, για την αξιοποίηση της δημοτικής έκτασης περίπου 1 στρ., που βρίσκεται δίπλα στο 12ο Γυμνάσιο «Μ. Καραγάτσης», ώστε να δημιουργηθεί ένας χώρος αναψυχής, παιχνιδιού, άθλησης και συνάντησης των κατοίκων της συνοικίας. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενεργός Πολίτης», του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο και αξιοποίησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου, προκειμένου να εισφέρουν στην τοπική κοινωνία, αλλά και να αποκομίσουν σημαντική εμπειρία συμμετοχής στα κοινά – πρωτοβουλία που ενεργοποίησε άμεσα τα αντανακλαστικά του Δημάρχου Λαρισαίων.

 

Νεολαία με ενεργό συμμετοχή στα κοινά

«Χαίρομαι που νέοι άνθρωποι, όπως εσείς, μαθήτριες και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου έχουν δημιουργικές ανησυχίες, αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες και τις μετατρέπουν σε ουσιαστικές διεκδικήσεις για την τοπική κοινωνία. Αυτή τη νεολαία θέλουμε, να μετέχει ενεργά στη διαμόρφωση του μέλλοντος της πόλης -και είναι ιδανική η συγκυρία, καθώς η Λάρισα είναι η Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2025. Άλλωστε, εσείς είστε οι μελλοντικοί κάτοικοι, επαγγελματίες, οικογενειάρχες», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μαμάκος.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες χαρακτηρισμού και αποχαρακτηρισμού οικοπέδων και εκτάσεων εντός του αστικού ιστού, για τον καθορισμό χρήσης, με τον Δήμαρχο Λαρισαίων να ξεκαθαρίζει πως η όποια παρέμβαση μπορεί να είναι μόνον προσωρινού χαρακτήρα, καθώς το συγκεκριμένο οικόπεδο προορίζεται, μελλοντικά, για την ανέγερση νηπιαγωγείου, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας εξαιρετικά πυκνοκατοικημένης περιοχής.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων και οι μαθήτριες-μαθητές του 12ου Γυμνασίου ανανέωσαν το «ραντεβού» τους για το επόμενο διάστημα, αυτή τη φορά επί του πεδίου, όποτε εκκινήσουν οι εργασίες για τη διαμόρφωση του οικοπέδου δίπλα από το σχολείο τους.

Q4 1

 

Μάιος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Το τραγούδι της εβδομάδας: “Κουτσή κιθάρα” Μ. Λοΐζος – Λ. Παπαδόπουλος – Δ. Γαλάνη

Σαν σήμερα

1/8/1619: Οι πρώτοι 20 μαύροι σκλάβοι που προέρχονται από την Αφρική αποβιβάζονται στο Τζέιμσταουν της Βιρτζίνια.

Μετρητής επισκέψεων

Μετρητής επισκεπτών
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση