Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Καλωσήλθατε στην ιστοσελίδα μας

φωτο σχολείου
European Radio Logo

Εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

 

Τραγουδώντας τον πόλεμο …
           Η γιορτή του 12ου Γυμνασίου Λάρισας ήταν φέτος μελωδική. Στήθηκε γύρω από μια συγκεκριμένη θεματική που ήταν αυτή των τραγουδιών του πολέμου. Τι κι αν οι Γερμανοί στρατιώτες τραγουδούσαν τη «Λιλή Μαρλέν», οι Ιταλοί τη «Μικρή Χωριατοπούλα», οι Έλληνες το «Κορόιδο Μουσολίνι» και οι Ρώσοι φαντάροι την θρυλική «Κατιούσα». Κατά βάση όλοι τους ένιωθαν τον ίδιο πόνο την ίδια νοσταλγία για τη ζωή που άφησαν πίσω τους, για τα σπίτια, τις οικογένειες τους φίλους, τις αγάπες τους … Όπως επεσήμαινε το Πρόγραμμα της γιορτής μας, «οι αντίπαλοι στρατιώτες θα μπορούσαν σε ομαλές συνθήκες να είναι γείτονες, φίλοι, συμφοιτητές… Να πίνουν το ποτό τους και να τραγουδούν παρέα. Γιατί τον πόλεμο τον κάνουν οι άνθρωποι και η ψυχή του ανθρώπου λαχταρά την ειρήνη, τη χαρά, τον έρωτα. Ποιος το φαντάζεται ότι τα πιο αγαπημένα πολεμικά τραγούδια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μιλούν για τη χαρά και τον έρωτα; Ποιος το φαντάζεται ότι το ίδιο τραγούδι βρίσκεται στα χείλη του Τζουζέπε, του Χανς, του Τσαρλς και του Δημήτρη, που πολεμούν αντίπαλοι στον ίδιο πόλεμο;»
        Έτσι, όλοι μαζί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου μας …κρυφακούσαμε σήμερα τα αγαπημένα τραγούδια των στρατιωτών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου καθώς και άλλα, που γράφτηκαν αργότερα, γι’ αυτόν τον εφιάλτη που γνώρισε η ανθρωπότητα. Γιατί τελικά “η αγάπη θέλει φίλημα κι ο πόλεμος τραγούδι”!
        Την επιμέλεια της γιορτής είχαν οι καθηγήτριες Γεωργία Παπαβασιλείου και Μαρία Κιούση, ενώ τη μουσική επιμέλεια η καθηγήτρια μουσικής κα Μαρία Μουρτζανού.
        Προηγουμένως, σε σύντομο χαιρετισμό του, παραδίδοντας τη σημαία του σχολείου στον σημαιοφόρο και τους παραστάτες ο διευθυντής κ. Αλέξης Καλέσης κάλεσε τα παιδιά να αναλογισθούν την επέτειο του “ΟΧΙ” και να δώσουν κι αυτά τη μάχη που αντιστοιχεί στη γενιά τους. Τη μάχη της ειρήνης, της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, των πανδημιών και όλων αυτών των δεινών που βιώνει τελευταία ο πλανήτης.
       Τη γιορτή μας τίμησε με την παρουσία του ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής πανοσιολογιότατος π. Άνθιμος.

 

Οκτώβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Το τραγούδι της εβδομάδας: “Αχ Ελλάδα” Μ. Ρασούλης – Β. Αλαγιάννη – Ν. Παπάζογλου

Σαν σήμερα

14/10/1863: Ο σουηδός χημικός Aλφρεντ Νόμπελ πατεντάρει την παρασκευή της νιτρογλυκερίνης.
Από την εφεύρεσή του αυτή θα κερδίσει πολλά χρήματα, ικανά για να συντηρούν μέχρι σήμερα το Ίδρυμα Νόμπελ, που απονέμει τα ομώνυμα βραβεία.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Μετρητής επισκέψεων

Μετρητής επισκεπτών
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση