Αρχείο ημέρας 11 Απριλίου 2023

Καλωσήλθατε στην ιστοσελίδα μας

φωτο σχολείου
European Radio Logo

Καλό Πάσχα!!

EasterEggs 1200x800 1

 

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του σχολείου 

σας εύχονται Καλό Πάσχα!

Εκπαιδευτική επίσκεψη και δράση της Περιβαλλοντικής Ομάδας του σχολείου μας

Πριν λίγες μέρες οι μαθητές της Γ΄ τάξης των Γ1 και Γ2 τμημάτων του σχολείου μας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο ιστορικό χωριό της Τσαριτσάνης καθώς και στο Κ.Π.Ε. Κισσάβου-Ελασσόνας στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν, με τίτλο “ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ” .

Στη Τσαριτσάνη δεσπόζει το τριώροφο καλλιμάρμαρο Γυμνάσιο (1910), όπου στεγάζονταν η  Οικονόμειος Σχολή, πανελλήνιας φήμης, στην οποία δίδασκαν ονομαστοί λόγιοι, όπως ο Κωνσταντίνος Οικονόμος ο εξ Οικονόμων.

Κατά την ξενάγηση οι μαθητές είδαν παραδοσιακά αρχοντικά, δείγματα της άνθησης που γνώρισε η κωμόπολη στα χρόνια της τουρκοκρατίας, καθώς και το πυργόσπιτο του Μάμτζιου, που σώζεται δίπλα στον ναό της Παναγίας, μοναδικό πλέον δείγμα της θαυμάσιας τοπικής αρχιτεκτονικής.

Η μαγευτική θέα, ο περίπατος δίπλα στα τρεχούμενα νερά και το δάσος μέχρι τον νερόμυλο ήταν μια μοναδική εμπειρία με σπάνιες εικόνες και ήχους για όλους μας.

Στη συνέχεια πήγαμε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου – Ελασσόνας, όπου μας υποδέχτηκε  ο υπεύθυνος της Π.Ο. Γκανάτσιος Ανδρέας. Εκεί συζητήθηκαν σημαντικά θέματα ενεργειακών χρήσεων που αναπτύσσονται στο περιβάλλον μιας πόλης (παραγωγή, μεταφορά και διανομή της ενέργειας) και  συσχετίστηκε η ενεργειακή χρήση με τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Επιδίωξη της διαδικασίας ήταν η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών για θέματα ενεργειακής διαχείρισης καθώς και η  ενεργοποίησή τους σε τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Παπαδημητρίου Αρετή, Τεγούση Καλλιόπη και Παπαβασιλείου Γεωργία.

Απρίλιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Το τραγούδι της εβδομάδας: “Αχ Ελλάδα” Μ. Ρασούλης – Β. Αλαγιάννη – Ν. Παπάζογλου

Σαν σήμερα

14/10/1863: Ο σουηδός χημικός Aλφρεντ Νόμπελ πατεντάρει την παρασκευή της νιτρογλυκερίνης.
Από την εφεύρεσή του αυτή θα κερδίσει πολλά χρήματα, ικανά για να συντηρούν μέχρι σήμερα το Ίδρυμα Νόμπελ, που απονέμει τα ομώνυμα βραβεία.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Μετρητής επισκέψεων

Μετρητής επισκεπτών
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση