Δήλωση αποτελέσματος self-test – Σχολική κάρτα για COVID-19

αρχείο λήψης
 Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά!
Ενόψει του ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα 10/5/2021 σας στέλνουμε τις αναλυτικές οδηγίες όπως μας εστάλησαν από το Υπουργείο Παιδείας. Παραθέτω τα βασικά σημεία.
Είναι υποχρεωτικός ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος 2 φορές τη βδομάδα προ Δευτέρας και Πέμπτης έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση των μαθητών ( αναφέρονται και άλλοι τρόποι στην εγκύκλιο ). Τα τεστ διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία, με την επίδειξη του ΑΜΚΑ .
Οι γονείς μετά τη διεξαγωγή του τεστ θα επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr με τους κωδικούς του taxisnet και αφού επιλέξουν την κατηγορία ¨Σχολική κάρτα για covid-19 ” υποβάλλουν το αποτέλεσμα και αν έχουν εκτυπωτή το εκτυπώνουν, διαφορετικά το προσκομίζουν με χειρόγραφη δήλωση. Ο μαθητής /τρια θα επιδεικνύει απλώς (δεν θα παραδίδει ) το έγγραφο στην τάξη του στη διάρκεια της 1ης ώρας και θα το ‘έχει μέχρι το επόμενο τεστ. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος θα ακολουθήσει τις οδηγίες της εγκυκλίου. Ώσπου να κάνει το δεύτερο τεστ σε δημόσια δομή δεν θα έρχεται στο σχολείο. Εννοείται ότι εφαρμόζονται όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, όπως αναλυτικά αναφέρονται στην επισυναπτόμενη εγκύκλιο ( υποχρεωτική χρήση μάσκας, χρήση αντισηπτικών, σχολαστικός καθαρισμός ,αερισμός αιθουσών κλπ ).
Ο/Η μαθητής/τρια που δεν θα έχει το απαραίτητο έγγραφο πιστοποίησης του διαγνωστικού ελέγχου δεν θα γίνεται δεκτός/ή στην τάξη Υ.Γ.
Η προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται ως εξής:
1. Θ. Μιλησίου :Β΄ & Ε΄
2. Στρ.Παρασκευοπούλου:Α΄& ΣΤ΄
3. Μίμαντος: Γ΄& Δ΄
Ο Διευθυντής του Σχολείου
Χονδρός Ελευθέριος
Κατηγορίες: Παλαιότερα Άρθρα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.