Υπηρεσίες ψυχικής υγείας για παιδιά, εφήβους και γονείς

Από το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Εφήβων Αθηνών πήραμε την παρακάτω επιστολή και σας την μεταφέρουμε:

Η πρωτόγνωρη και απειλητική για την υγεία και τη ζωή κατάσταση πανδημίας, την οποία όλοι αντιμετωπίζουμε, επηρεάζει και την ψυχική υγεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, και δημιουργεί νέες ανάγκες για παροχή υπηρεσιών. Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι και στη δύσκολη αυτή περίοδο, όπως και στα 30 και πλέον χρόνια λειτουργίας της Υπηρεσίας μας, η διεπιστημονική μας ομάδα παραμένει στη διάθεση των γονέων και των εκπαιδευτικών, για στήριξη παιδιών και εφήβων που έχουν ανάγκη. Στην παρούσα φάση έχουν ανασταλεί όλα τα
προγραμματισμένα ραντεβού των Νοσοκομείων, επομένως και του ΚΟΚΕΨΥΠΕ, όμως εξακολουθούν να παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, και σε περίπτωση που χρειαστεί και με συνεδρίες τηλε-ψυχιατρικής μέσω skype. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, τις εργάσιμες ημέρες, ώρες 9:00 με 14:00. Για επείγοντα ψυχιατρικά προβλήματα οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στα εκάστοτε εφημερεύοντα Νοσοκομεία.

Στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου μας, στον σύνδεσμο ΚΟΚΕΨΥΠΕ Αθηνών, και στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας μας https://ipkathens4.wixsite.com/ipka θα ακολουθήσουν οδηγίες και συμβουλές για ιδιαίτερες καταστάσεις και ηλικιακές ομάδες.

Το ίδιο κέντρο κοινοποίησε έναν χρήσιμο οδηγό για γονείς με θέμα: ” ΠΩΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ THN ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ “.

Για να τον δείτε και να τον διαβάσετε, ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.