Στις 4 & 5 Φεβρουαρίου οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας ολοκλήρωσαν μία επιμόρφωση Πρώτων Βοηθειών στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος “KIDS SAVES LIVES” (Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές).
Η Ελληνική Ανθρωπιστική Οργάνωση Αναζωογόνησης KIDS SAVE LIVES εκπαιδεύει συστηματικά τους μελλοντικούς πρωταγωνιστές της αναζωογόνησης στην Ελλάδα, τα παιδιά. Μαζί με εκατοντάδες εθελοντές αναπτύσσει ένα νέο Δίκτυο Απινιδωτών και Πρώτων Ανταποκρινόμενων της Κοινότητας, με κίνητρο την ανθρώπινη αλληλεγγύη.
Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας, το Εργαστήριο Δεξιοτήτων του KIDS SAVE LIVES, στόχο έχει την εκπαίδευση μαθητών/-τριών στην ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) και τις Πρώτες Βοήθειες από εκπαιδευτικό του σχολείου.
Οι μαθητές μας έκαναν ένα δίωρο θεωρητικό μάθημα μέσω Webex και ένα δίωρο πρακτικό μάθημα.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στην εκπαιδευτικό του σχολείου μας και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια κα Μαρία Μπίτρα, καθώς και στη σχολική νοσηλεύτρια του σχολείου μας κα Κατερίνα Καπνοπούλου, για την πολύτιμη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση της όλης δράσης, αλλά και την οργάνωση «KIDS SAVE LIVES» για τον δανεισμό προπλάσματος προκειμένου να εκπαιδευτούν τα παιδιά.
(Στα παιδιά θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Η επιμόρφωση θα επαναληφθεί μετά από ένα χρονικό διάστημα.)
Μπορείτε να κατεβάσετε στο κινητό σας την εφαρμογή “iSAVElives”, την οποία χορηγεί δωρεάν το KSL.
App Store: isavelives
Play Store: isavelives
Ιστοσελίδα του «KIDS SAVE LIVES»: kidssavelives.gr