Ανοιχτή επιστολή της διευθύντριας προς τους γονείς

Αγαπητοί γονείς,

θα ήθελα να σας ενημερώσω

σχετικά με την φωτογράφιση, που έγινε στον πεζόδρομο του σχολείου   την 1η/12/2021 χωρίς την συμμετοχή όλων των τμημάτων και χωρίς την έγκρισή μου . Σύμφωνα με τον νόμο  η απόφαση είναι του διευθυντή  κι εγώ  θεώρησα σωστό  η φωτογράφιση να αναβληθεί για την άνοιξη δεδομένης

1) της  κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων

2) της εκκρεμότητας των εκλογών του Συλλόγου Γονέων.

Ως προς το 2ο , ουδέποτε βεβαίωσα πως οι εκλογές είναι νόμιμες , επειδή ουδέποτε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων μου ανακοίνωσε, εγγράφως, τα επικυρωμένα πρακτικά των αρχαιρεσιών, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος που μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΣΓΜΕ  (Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας)  :

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων ανακοινώνει, εγγράφως: Στη Διεύθυνση της Σχολικής Μονάδας, τα πρακτικά νομιμοποίησης των αρχαιρεσιών όλα επικυρωμένα. Η Διεύθυνση έχει την υποχρέωση να τα διαβιβάσει στο Δήμο, βεβαιώνοντας ότι σύμφωνα με το μαθητικό δυναμικό του σχολείου και τον αριθμό των ψηφισάντων, οι εκλογές είναι νόμιμες (εκπροσωπήθηκε το 1/3 των μαθητών) και δικαιολογείται ο αριθμός των εκπροσώπων στην Ένωση Γονέων». (http://www.asgme.gr/alfavitari-odigos/)

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ: Και στις προηγούμενες εκλογές  του 2018  τα συγκεκριμένα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων με παρέκαμψαν και δεν μου έφεραν τα σχετικά έγγραφα , ώστε να βεβαιώσω την νομιμότητα των εκλογών τους  με την δικαιολογία ότι δεν το γνώριζαν!  Τώρα που το έμαθαν,  γιατί έπραξαν το ίδιο;  Και το 2018 και τώρα πώς νομιμοποιήθηκαν χωρίς την δική μου ενυπόγραφη βεβαίωση;

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ: την έκαναν  την χρονική στιγμή που επέλεξαν και μοίρασαν βεβαιώσεις συναίνεσης , πριν ακόμα εκφράσουν την γνώμη τους όλοι οι εκπαιδευτικοί !  Στην πραγματικότητα  μου έκαναν ανακοίνωση  της απόφασής τους κι όχι αίτηση ! Ουσιαστικά, για μια ακόμη φορά συμπεριφέρθηκαν σαν να  ασκούν διοίκηση στο σχολείο, ενώ αυτό δεν προβλέπεται από την νομοθεσία!  Ενήργησαν σε συνεργασία με κάποιους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι  επινόησαν  τις εκπαιδευτικές δράσεις στον πεζόδρομο , ώστε να γίνει η  αναμνηστική φωτογράφιση, που  ήταν τελείως άσχετη με την θεματολογία των δράσεων!  Το εγχείρημα στερείται σοβαρότητας: γιατί έπρεπε όλα τα τμήματα να  κάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα την ίδια μέρα και πότε ξανά έγινε ανάλογη δράση στον πεζόδρομο;  Άλλοι εκπαιδευτικοί  είπαν πως συμμετείχαν  «για να χαρούν τα παιδάκια»! Οι εκπαιδευτικοί που δεν συμμετείχαν δεν ήθελαν να χαρούν τα παιδάκια; Γιατί τόση σπουδή; Την άνοιξη  θα μπορούσαν να χαρούν ΟΛΑ τα παιδιά! Η χαρά δεν έχει εποχή!

Τα συγκεκριμένα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων   έσπειραν την διχόνοια στο σχολείο. Τον Φεβρουάριο έστειλαν σε ΕΔΕ εμένα και τρεις εκπαιδευτικούς , ενώ τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω πανδημίας, επειδή με κάθε τρόπο επιδιώκουν να επιβάλλουν την άποψή τους, όπως φάνηκε και στο θέμα της φωτογράφισης. Θέλω να πιστεύω πως οι περισσότεροι γονείς του σχολείου διαφωνούν με αυτές τις πρακτικές που δεν προάγουν την συνεργασία.

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ: δεν ήταν για το καλό των παιδιών αυτό το σκηνικό !  Μια καλή βάση συνεργασίας είναι να εφαρμόζουμε τους νόμους, ώστε να κρατούμε τους διακριτούς θεσμικούς μας ρόλους.

Μπορώ να αποδείξω το  καθετί που αναφέρω παραπάνω.

Είμαι ανοιχτή σε κάθε καλοπροαίρετη συζήτηση.

Με εκτίμηση

Η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας

Ελένη  Μάνη

Αθήνα 3/12/2021

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.