Συμμετοχή στο 2ο Πανέβριο Φεστιβάλ Τοπικής Ιστορίας και Παραδοσιακής Μουσικής

image2

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 διοργανώθηκε στην πόλη μας το 2ο Πανέβριο Φεστιβάλ Τοπικής Ιστορίας και Παραδοσιακής Μουσικής. Φέτος το Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Χρόνη Αηδονίδη, του σπουδαίου τραγουδιστή παραδοσιακής μουσικής με καταγωγή από την Καρωτή του νομού Έβρου.

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης συμμετείχε στο 2ο Πανέβριο Φεστιβάλ με τη μαθητική του χορωδία από μαθητές της Ε΄ και της Στ’ τάξης. Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε με την πρωτοβουλία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης και την πολύτιμη συμβολή των μουσικών του “Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης “Χρόνης Αηδονίδης””.

Το σχολείο μας, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού μουσικής κ. Ανέζας Σπανοπούλου, συμμετείχε με τη χορωδία του με 2 παραδοσιακά τραγούδια: 1. Κέρνα μας και 2. Θα τραγουδήσω αγαληνά. Οι μαθητές αφού τραγούδησαν με ενθουσιασμό στο φεστιβάλ, συμμετείχαν και στο τελευταίο ομαδικό τραγούδι (“Λιανοχορταρούδια”), όπου χόρεψαν όλοι μαζί (πάνω από 300 μαθητές).

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μικρούς χορωδούς που συμμετείχαν με θάρρος και χαρά στις πρόβες και έδωσαν στη συναυλία τον καλύτερο εαυτό τους. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τη Διεύθυνση του σχολείου καθώς και όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για τη διευκόλυνση και τη συνεργασία στην υλοποίηση της συμμετοχής μας. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους γονείς των μικρών τραγουδιστών μας, καθώς τους υποστήριξαν σε αυτή την σπουδαία τραγουδιστική εμφάνιση τους.

Παρακαλώ για να δείτε την παρουσίαση με τα πλήρη βίντεο των τραγουδιών πατήστε εδώ.

 

1 σχόλιο για το “Συμμετοχή στο 2ο Πανέβριο Φεστιβάλ Τοπικής Ιστορίας και Παραδοσιακής Μουσικής”

  1. Συγχαρητήρια σε όλους για την άψογη εκτέλεση! Ξεχωριστά συγχαρητήρια στην εξαιρετική συνάδελφο Ανέζα Σπανοπούλου και στους μικρούς χορωδούς για την αφοσίωση και το ταλέντο τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *