Στο πλαίσιο του προγράμματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με τίτλο “Φροντίζω και Ενεργώ για το Πάρκο της Γειτονιάς”, οι μαθητές της Β δημοτικού επισκεφθήκαμε το πάρκο της γειτονιάς μας, (Άγγελου Ποιμενίδη), ώστε να κάνουμε πράξη τα όσα είχαμε αποφασίσει σε προηγούμενη επίσκεψή μας.
Αφού φτιάξαμε ταμπέλες τις προηγούμενες ημέρες, ξεκινήσαμε από το σχολείο διαδηλώνοντας και διεκδικώντας ένα πάρκο καθαρό και όμορφο για όλους τους περίοικους. Το σύνθημά μας ήταν «ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΚΡΑΤΑΩ ΚΑΘΑΡΟ». Φτάνοντας στο πάρκο, βάλαμε γάντια, “σηκώσαμε τα μανίκια” και ετοιμαστήκαμε να γίνουμε κι εμείς μικροί αλλά ενεργοί πολίτες, που θα αναλαμβάνουν δράση:
●Μαζέψαμε τα σκουπίδια που υπήρχαν στο χώρο του πάρκου.
●Φροντίσαμε και ποτίσαμε τα δέντρα και τα φυτά του πάρκου που είχαν φυτέψει την προηγούμενη χρονιά συμμαθητές μας.
●Κάναμε έκκληση στους φιλόζωους να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των κατοικίδιων τους..
●Βάλαμε ταμπέλες στο πάρκο με μηνύματα προτροπής για την καλή συμπεριφορά και την καθαριότητα του πάρκου.
Η επιστροφή στο σχολείο μας βρήκε πολύ ενθουσιασμένους με την προσφορά μας, αλλά και περισσότερο αποφασισμένους όχι μόνο να μην μολύνουμε εμείς οι ίδιοι το περιβάλλον, αλλά να ενθαρρύνουμε και τους άλλους να μην το κάνουν, καθώς και να αναλαμβάνουμε δράση για τους χώρους γύρω μας. Είμαστε ευτυχισμένοι όταν προσφέρουμε γύρω μας!!!!
Αναλυτικά η δράση μας: ΥΙΟΘΕΤΩ ΤΟ ΠΑΡΚΟ
Φωτογραφίες από την δράση μας!










