ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ- BLOG

Το παρόν ιστολόγιο ενημέρωσης του 12ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε με την έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021. 

Ο σκοπός της λειτουργίας του εκτείνεται σε δύο επίπεδα:

  • Ενημέρωση για την εκπαιδευτική λειτουργία του σχολείου. Το ιστολόγιο αποτελεί μέσο προβολής και γνωστοποίησης των καθημερινών δραστηριοτήτων του σχολείου αλλά και κάθε δραστηριότητας της τοπικής κοινωνίας που είναι συμβατή με τους σκοπούς και τους στόχους της εκπαίδευσης.
  • Παροχή Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Σύμφωνα με το  Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ο Διαδικτυακός Τόπος κάθε φορέα της Δημόσιας Διοίκησης αποτελεί την πύλη εισόδου των πολιτών στο περιεχόμενο τις υπηρεσίες που παρέχονται από τον φορέα. Στο πλαίσιο αυτό παρέχονται υπηρεσίες Επιπέδου 1 (Πληροφόρηση), Επιπέδου 2 (Αλληλεπίδραση) και μερικώς υπηρεσίες Επιπέδου 3 (Αμφίδρομη Διάδραση). Η φύση της λειτουργίας του σχολείου ως φορέα της Δημόσιας Διοίκησης δεν απαιτεί την εκτέλεση πολλών λειτουργιών με ηλεκτρονικό τρόπο, ωστόσο αρκετές από αυτές (π.χ. ενημέρωση, υποβολή αιτημάτων, αποστολή εντύπων, βεβαιώσεων κ.λπ.) μπορούν να διεκπεραιωθούν με βάση το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.

Το ιστολόγιο και το σύνολο του προσαρτημένου σε αυτό υλικού (αρχεία κειμένου, φωτογραφιών, ήχου κ.λπ.) είναι αποθηκευμένο στους εξυπηρετητές του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Η χρήση του ιστολογίου προϋποθέτει την αποδοχή των σχετικών όρων χρήσης.

Απαγορεύεται ρητώς η χρήση, αναδημοσίευση ή η επεξεργασία του οπτικού υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) που εμφανίζει μαθητές ή εκπαιδευτικούς του σχολείου, ανεξαρτήτως της μορφής του υλικού (π.χ. θόλωμα προσώπων, μακρινές ή ομαδικές λήψεις κ.λπ.).

Το υπόλοιπο περιεχόμενο του ιστολογίου αυτού χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα και είναι ελεύθερο για Διανομή: για αναπαραγωγή, διανομή, παρουσίαση στο κοινό του Έργου, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *