Γνωριμία με το παγκράτιο άθλημα

Το Παγκράτιον ήταν αγώνισμα των αρχαίων Ελλήνων που συνδύαζε πάλη, κλωτσιές και πυγμαχία. Το όνομα προέρχεται από τη λέξη παν+κρατείν, που σημαίνει ότι ο νικητής είναι κάποιος που «έχει κυριαρχία» ή «ολική κυριαρχία», και οι αθλητές ονομάζονται παγκρατιαστές.

Το μυθικό άθλημα ξεκίνησε από τον Θησέα, ο οποίος συνδύασε την πάλη και την πυγμαχία για να υποτάξει τον Μινώταυρο. Σύμφωνα με άλλη παρόμοια εκδοχή, έτσι σκότωσε ο Ηρακλής το λιοντάρι της Νεμέας.

Με τις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου το Παγκράτιο εξαπλώθηκε στην Ινδία. Από εκεί πιστεύεται ότι εξαπλώθηκε στις χώρες της Άπω Ανατολής και είναι ο πρόγονος όλων των ανατολικών πολεμικών τεχνών.(Πηγή: https://el.wikipedia.org )

Αυτό το άθλημα είχαν την ευκαιρία χτες, 11-5-2023, να γνωρίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας. Από τον τοπικό σύλλογο του Παγκρατίου προσήλθαν στο σχολείο μας ο κ. Στράτος Μαστρονικόλας και άλλα άτομα.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με ένα βίντεο, που μιλούσε για το παγκράτιο, και στη συνέχεια από αθλητές του συλλόγου έγινε επίδειξη. Τα παιδιά το χάρηκαν ιδιαίτερα μιας και μεταξύ τους υπήρχαν και συμμαθητές τους.

1 1 2 1 3 1 4 1 5.1 5 1 6 1 7 1 ΤΕΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *