Πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής υγείας παιδιών κι εφήβων “ΔΙΩΝΗ”

Στα    πλαίσια του προγράμματος πρόληψης και προαγωγής υγείας παιδιών και εφήβων -ΔΙΩΝΗ   την Τετάρτη 26-4-2023  επισκέφτηκαν το σχολείο μας  οι γιατροί κ.κ. Δημήτρης Ζεμαδάνης και Χρήστος Βαλκάνης για να ενημερώσουν τμηματικά τους μαθητές της Β΄ και Δ΄ τάξης, για θέματα σχετικά με την ορθή στάση του σώματός μας.

Με απλά λόγια εξήγησαν στους μαθητές και μαθήτριες τι είναι η σπονδυλική στήλη, ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες παθήσεις της και γιατί είναι σημαντικό να προσέχουμε, ώστε η στάση του σώματός μας να είναι σωστή. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενδυναμώσουμε τους μυς που περιβάλλουν την σπονδυλική στήλη, για να μην έχουμε προβλήματα. Ο κυριότερος τρόπος είναι η συστηματική σωματική άσκηση ή οποιουδήποτε άλλου είδους άσκηση. Επίσης τονίστηκε τι πρέπει να αποφεύγουν τα παιδιά, για να μην καταπονούν το συγκεκριμένο όργανο του σώματος, όπως για παράδειγμα σωστή χρήση και σωστό βάρος της σχολικής τσάντας, αποφυγή πολύωρης ενασχόλησης με κινητά και τάμπλετ κ.ά.

Θεωρούμε ότι τόσο η παρουσίαση που έκαναν οι γιατροί όσο και η μετέπειτα κουβέντα με τους μαθητές και τις μαθήτριες ήταν πολύ διαφωτιστικές.

1 1 2 1 3 1 4 1 5 1 6 7 8 9 10 14 15

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *