Πώς να φροντίζουμε σωστά τα δόντια μας

Τα δόντια είναι ένα θέμα που απασχολεί σχεδόν καθημερινά τους μαθητές και τις μαθήτριες των μικρών τάξεων του σχολείου. Ποιο κουνιέται, ποιο βγήκε, αν πόνεσε ή όχι … Θεωρούμε ότι είναι μια καλή ευκαιρία να μάθουν από πολύ μικρά πώς να τα φροντίζουν σωστά, ώστε να μην ταλαιπωρούνται αργότερα.

Αφού εμείς δεν είμαστε ειδικοί, καλέσαμε και είχε την ευγενή καλοσύνη να αποδεχτεί την πρόσκλησή μας τον οδοντίατρο κ. Αδάκτυλο Ηρακλή, για να μιλήσει στα παιδιά για τη στοματική υγιεινή. Με τη βοήθεια της κ. Κατερίνας, του σχολείου μας, τα παιδιά γνώρισαν με απλό και κατανοητό τρόπο τα δόντια, τους υπεύθυνους για τις ζημιές που παθαίνουν και τρόπους για να τα φροντίζουν σωστά. Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από την αντιμετώπιση.

Το τακτικό και σωστό βούρτσισμα, όπως και οι επισκέψεις στον οδοντίατρο για έλεγχο των δοντιών μας τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο μας βοηθούν να έχουμε γερά δόντια και αστραφτερό χαμόγελο. Με πολλούς τρόπους οπτικοακουστικούς και βιωματικούς τα παιδιά έμαθαν πώς είναι το σωστό βούρτσισμα των δοντιών, όπως και για τις τροφές που κάνουν κακό.

Μετά τα όσα είπε ο κ. Αδάκτυλος, είχε την υπομονή και απάντησε στις  πολλές ερωτήσεις των παιδιών, για να λυθούν όλες οι απορίες τους. 

1Α16

4543729Α

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *