Με τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα να πλησιάζει, οι αίθουσες του σχολείου μας μετατράπηκαν αυτές τις μέρες σε πολύχρωμα, δημιουργικά εργαστήρια! Μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων άφησαν για λίγο τα μολύβια και τα βιβλία, έπιασαν τις κορδέλες και τα στολίδια και δημιούργησαν τις δικές τους μοναδικές πασχαλινές λαμπάδες.
Η δράση οργανώθηκε με ενθουσιασμό και κάθε τάξη γέμισε με υλικά, φαντασία και παιδικά χαμόγελα. Οι μικροί μας καλλιτέχνες της Α’ και Β’ τάξης με τη βοήθεια της δασκάλας τους πειραματίστηκαν με έντονα χρώματα φτιάχνοντας λαμπάδες που δείχνουν την παιδική τους αθωότητα. Τα παιδιά της Γ’ και Δ’ τάξης χρησιμοποίησαν πιο σύνθετα υλικά, όπως δαντέλες, χάντρες και πρωτότυπα δεσίματα, αναδεικνύοντας το προσωπικό τους γούστο. Οι μεγαλύτεροι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης εντυπωσίασαν με τις κατασκευές τους, δημιουργώντας λαμπάδες-έργα τέχνης, δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια και τον συνδυασμό υλικών.
Μέσα από το εργαστήριο λαμπάδας, τα παιδιά συζήτησαν για το συμβολισμό της λαμπάδας και το Φως της Ανάστασης. Μοιράστηκαν υλικά, αντάλλαξαν ιδέες και βοήθησαν το ένα το άλλο. Ένιωσαν την ικανοποίηση του να φτιάχνεις κάτι με τα δικά σου χέρια για να το κρατήσεις το βράδυ της Ανάστασης ή να το δωρίσεις σε ένα αγαπημένο πρόσωπο.
Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτής της όμορφης δράσης και ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!






















