Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου παρακολούθησαν αφήγηση της παιδικής ιστορίας- παραμυθιού της συγγραφέως Βάσως Μαυρουδή: ο Φεγγαρόκοκκος. Ένα παραμύθι για την ομορφιά του πλανήτη μας αλλά και για τις εσωτερικές μεταμορφώσεις και αλλαγές που μας συμβαίνουν όταν γνωρίζουμε και ζούμε διαφορετικές καταστάσεις μέσα από ταξίδια, βιβλία και γνωριμίες οι οποίες μας κάνουν να σκεφτόμαστε και να θαυμάζουμε τον κόσμο μέσα στον οποίο ζούμε. Το παραμύθι αυτό εντάσσεται στις αφηγηματικές δράσεις της συγγραφέως Βάσως Μαυρουδή: παραμύθια να σκεφτείς. Το παραμύθι παρουσιάστηκε από την συγγραφέα σε συνεργασία με την κυρία Δήμητρα Γκασούκα και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος για τη φιλαναγνωσία που υλοποιούμε τη φετινή χρονιά.
Στις επόμενες ημέρες οι μικροί μας μαθητές αποφάσισαν να γράψουν και αυτοί ένα δικό τους βιβλίο. Μεταμορφώθηκαν σε συγγραφείς και εικονογράφους και συνέθεσαν τη δική τους πρωτότυπη ιστορία με τη δική τους εικονογράφηση. Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά πολύ εντυπωσιακό!
Μέσα από τη δράση αυτή τα παιδιά κατάλαβαν ότι το βιβλίο είναι ένα παράθυρο στον κόσμο και με το δικό τους ταλέντο μπορούν να ζωντανέψουν τις πιο όμορφες δικές τους ιστορίες.







