Ήρθε πάλι το Καρναβάλι!

Καλώς το καρναβάλι, με τους τρελούς χορούς,
              που ντύνει μασκαράδες, μεγάλους και μικρούς.!!
                                             
            Ήρθε πάλι το Καρναβάλι….

Λίγα λόγια για το Καρναβάλι…

Η Αποκριά γιορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα στην Ελλάδα.Κάθε τόπος έχει τα δικά του ήθη και έθιμα.Αυτή τη γνώση μοιράστηκαν οι μικροί μαθητές μέσα από εικόνες και σχετικά βίντεο.

Το Καρναβάλι γιορτάζονταν στην Αρχαία Ελλάδα, όπου λατρευόταν ο Διόνυσος ο θεός του γλεντιού και της χαράς.

collage 2 1024x768 1

Επίσης μάσκες φορούσαν οι ηθοποιοί στο Αρχαίο Θέατρο και από τότε στη χώρα μας δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις Τέχνες και τον Πολιτισμό.           

TZOKONTA 1 2                          . 

Η γιορτή αυτή μας προτρέπει να χαρούμε, να γλεντήσουμε και να φάμε. Ταυτόχρονα όμως μας θυμίζει με το όνομά της, από+κρέας, πως ακολουθεί η περίοδος της Σαρακοστής, της σαρανταήμερης νηστείας μέχρι το Πάσχα.

Η πρώτη βδομάδα λέγεται Προφωνή επειδή στα παλιά χρόνια προφωνούσαν, διαλαλούσαν την αρχή της Αποκριάς.

PEIRATES KAI XAVANEZES

Η δεύτερη λέγεται Κρεατινή επειδή έτρωγαν κρέας όλη την εβδομάδα. Η τρίτη εβδομάδα λέγεται Τυρινή επειδή έτρωγαν γαλακτοκομικά προϊόντα(πίτες). Ανάμεσα βρίσκεται η Τσικνοπέμπτη που πήρε το όνομά της από την «τσίκνα» που βγαίνει όταν ψήνουμε το κρέας. 

TSIKNOPEMPTI

Κέφι και χορός παρέα με την θεατρική ομάδα “Art’οδόν, Τέχνη καθ’οδόν” και την εξαιρετική Κυρία Σοφία…. 

Και το παραδοσιακό Γαϊτανάκι…

            

              Χαρούμενοι χαρταετοί ! 

Στην Ελλάδα το πέταγμα του χαρταετού είναι μέρος των εθίμων της Καθαράς Δευτέρας και συγκεκριμένα του υπαίθριου εορτασμού της – τα λεγόμενα κούλουμα. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο χαρταετός από τις χειροτεχνίες μας. Αρχικά θελήσαμε να μάθουμε για τα διάφορα σχέδια και σχήματα που έχει και φυσικά τον κατασκευάσαμε.

χαρταετος

χαρταετοι κατασκςυη

Και του χρόνου με Υγεία και κέφι..!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *