Δράσεις Ενεργού Πολίτη

Σχολικό έτος 2025-2026

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους θα αναπτυχθούν  3 Σχέδια Δράσης Ενεργού Πολίτη:

1ο Σχέδιο Δράσης: ” Προσφορά Αγάπης”😃💗

Το νηπιαγωγείο συμμετέχει στη συλλογή και προσφορά ειδών διατροφής για το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Η αλληλεγγύη και η κοινωνική προσφορά καλλιεργούνται αποτελεσματικά στα παιδιά μέσα από βιωματικές δράσεις και τον εθελοντισμό, οι οποίες ενισχύουν αξίες όπως η ενσυναίσθηση, η συνεργασία και η ευγνωμοσύνη.

collage 5

2ο Σχέδιο Δράσης: “Δέντρα, πολύτιμοι φύλακες του κλίματος!”🌲🌲🌲

Τα δέντρα είναι «πολύτιμοι φύλακες του κλίματος», καθώς παρέχουν οξυγόνο, προστατεύσουν το έδαφος και προσφέρουν καταφύγιο σε ζώα. Μέσα από τη δράση τα παιδιά μαθαίνουν για τη σημασία τους στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. 

3ο Σχέδιο Δράσης: “Ο Σχολικός Εκφοβισμός χτυπά την πόρτα του σχολείου”.🏫👭👩🏻‍🤝‍🧑🏾👩🏻‍🤝‍🧑🏿

Τα παιδιά γνωρίζουν το πολυδιάστατο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, αναπτύσοντας παράλληλα μηχανισμούς αναγνώρισης και αντιμετώπισης του.

Στις 10.30πμ με βάση το πρόγραμμα του δικτύου Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης βγήκαμε στην αυλή ,σχηματίσαμε  μια μεγάλη καρδιά, παίξαμε το παιχνίδι του “Καθρέφτη” και στις 11.00πμ σπάσαμε με όποιο τρόπο μπορούσαμε τα μπαλόνια μας, μεταφέροντας το μήνυμα της δράσης«Μπαίνω στη θέση του άλλου και λέω όχι στη βία και στον εκφοβισμό».       

  Σπάμε τη σιωπή, μιλάμε για το σχολικό εκφοβισμό!

Untitled11 collage 17 Untitled

Σχολικό έτος:2024-2025

Σε εφαρμογή της πραγματοποίησης Δράσης για τον Ενεργό Πολίτη που προστέθηκε στο Πρόγραμμα Σπουδών για το σχολικό έτος 2024-2025, αποφασίστηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων η δράση με θέμα: την εκμάθηση  “Πρώτων Βοηθειών”.

Πατώντας στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε όλα όσα διαπραγματευτήκαμε κατά την υλοποίησή της.

239565370 children s learning and entertaining cartoon character vector illustration for education and media