10o Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου

το blog του σχολείου μας

Ενημερωτική επιστολή για “τσάντα στο σχολείο”

Ιαν 201816

Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Σας ενημερώνουμε ότι, με Υπουργική απόφαση , θα υλοποιηθεί και στο σχολείο μας η δράση « Η Τσάντα στο σχολείο » από τον Ιανουάριο του 2018.

Με τη συγκεκριμένη δράση καθιερώνεται η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών/τριών του Δημοτικού για τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, στο σχολείο. H τσάντα των μαθητών/τριών παραμένει στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, έως την Δευτέρα.

Επισημαίνεται, ότι η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου.

Η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών ( και βεβαίως δεν γίνεται για την ενασχόληση των παιδιών με ηλεκτρονικά παιχνίδια και τηλεόραση).

Παρακαλούνται οι γονείς ,καθώς θα είναι ενήμεροι για τα συγκεκριμένα σαββατοκύριακα, να επιβλέψουν το υλικό που θα έχουν τα παιδιά στην τσάντα τους, από την προηγούμενη Παρασκευή ,που η τσάντα θα μείνει στο σχολείο.

Βεβαίως οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα είμαστε σε επαφή για όποιες απορίες ή τυχόν δυσλειτουργίες προκύψουν.

Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας, τα Σαββατοκύριακα που η τσάντα θα μένει στο σχολείο είναι τα εξής, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς:

27-28 Ιανουαρίου 2018. Η τσάντα θα μείνει την Παρασκευή 26/01/2018
24-25 Φεβρουαρίου 2018. Η τσάντα θα μείνει την Παρασκευή 23/02/2018
24-25 Μαρτίου 2018. Η τσάντα θα μείνει την Παρασκευή 23/03/2018
28-29 Απριλίου 2018. Η τσάντα θα μείνει την Παρασκευή 27/04/2018
19-20 Μαΐου 2018. Η τσάντα θα μείνει την Παρασκευή 18/05/2018

Ευχαριστώ για την συνεργασία

Ο Διευθυντής ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΕΔΩΝ

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημερωτική επιστολή για “τσάντα στο σχολείο”    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Σαν σήμερα

15/5: Διεθνής Ημέρα Οικογένειας
Ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Σκακιστική άσκηση

Μετάφραση

Ιστορικό



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων