Την Παρασκευή 16-2-2024 ο Όμιλος Γωγραφίας είχε ως θέμα του τις πιο παγωμένες περιοχές του πλανήτη μας. Ο Αρκτικός κύκλος και η Ανταρκτική μας μάγεψαν!
Οι εικόνες των παγόβουνων και των ζώων που ζουν στις περιοχές αυτές μας κίνησαν το ενδιαφέρον και προκάλεσαν μια όμορφη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μικρών μαθητών/-τριών.
Στο πλαίσιο αυτό έγινε η διάκριση των περιοχών (Αρκτικός κύκλος) που κατοικούνται από ανθρώπους (Ινουίτ) και εκείνων στις οποίες δεν υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι (Ανταρκτική). Επίσης, μας κέντρισε το εκδιαφέρον η συζήτηση σχετικά με τις επιστημονικές αποστολές στην Ανταρκτική!
Με σκοπό να εμπεδώσουν οι μικροί μαθητές/-τριες τις διαφορές ως προς την πανίδα μεταξύ του αρκτικού κύκλου και της Ανταρκτικής, αρχικά ασχοληθήκαμε με ένα κολάζ με τα ζώα του αρκτικού κύκλου.
Έπειτα δημιουργήσαμε τα δικά μας τρισδιάστατα ιγκλου.
Κατόπιν, ταξιδέψαμε στην Ανταρκτική και κατασκευάσαμε τους δικούς μας πιγκουίνους!
Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός,
Ναταλία Πανάτσα