Όμιλος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: 3η Συνάντηση

Οι μαθητές/τριες του Ομίλου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022, επισκέφτηκαν τον παραδοσιακό φούρνο της κας Διαμάντως Παναγιωτίδου, στην περιοχή «Ντολτσό» Καστοριάς. Ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα της φύσης, το σιτάρι, μετατρέπεται σε αλεύρι και το αλεύρι σε τι…;;; Πολλές οι χρήσεις του… μα εμείς σταθήκαμε στην πιο σημαντική, σε ένα αγαθό απαραίτητο στη διατροφή μας και δεν είναι άλλο από το ψωμί…

Οι μικροί μας «πολίτες» για άλλη μια φορά ανέλαβαν δράση… Είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παραγωγής ψωμιού, να δουν τις ειδικές μηχανές που χρησιμοποιούνται για μαζική παραγωγή άρτου, να συζητήσουν με τους υπεύθυνους για τη δουλειά του αρτοποιού, την απαραίτητη τεχνογνωσία αλλά και τις δυσκολίες που έχει και φυσικά ζύμωσαν το δικό τους ψωμάκι. Στο τέλος, αφού ολοκλήρωσαν την αποστολή τους, τους περίμενε μία πεντανόστιμη έκπληξη … ένα ζεστό, σουσαμένιο κουλούρι.

Ευχαριστούμε ολόθερμα τον παραδοσιακό φούρνο της κας Διαμάντως Παναγιωτίδου για τη θερμή υποδοχή, την άψογη συνεργασία και την υπομονή να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις των μικρών μας μαθητών/τριών.

3 19 16 1 15 1 14 1 11 2 7 3 3 3 2 4

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση