Θεέ μου, πετάω!

Άρθρο του μαθητή της τάξης ΣΤ1 Γιάννη Παναγιώτου

Στην εικόνα βλέπω μια χελώνα αναποδογυρισμένη και καθώς κοιτάει τον ουρανό,λέει ”Θεέ μου πετάω”. Η ειρωνεία είναι ότι η χελώνα ενώ είναι αναποδογυρισμένη,ανίκανη να σηκωθεί όρθια μόνη της,νομίζει οτι πετάει και το διασκεδάζει! Εκμεταλλεύται την ευκαιρία και πραγματοποιεί το όνειρο της να φύγει απο το έδαφος και να πετάξει. Άρα κάθε άνθρωπος είναι μια αναποδογυρισμένη χελώνα όταν συναντά δυσκολίες. Αλλά μπορεί να σκεφτεί θετικά ή και με τη φαντασία του να ταξιδέψει σε ένα μέρος χωρίς σκοτούρες και λύπες. Καμία δυσκολία δεν μπορεί να μας σταματήσει με το να ονειρευτούμε.
Μπορούμε να πετάξουμε έξω από τη φυλακή που μας μαυρίζει τη ζωή μας,να ονειρευτούμε,να ταξιδέψουμε, να ζήσουμε περιπέτειες. Όλο αυτό χρωματίζει τη ζωή μας και της δίνει νόημα και χαρά στην ύπαρξη μας. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο πράγμα. Εμπρός,ξαπλώστε στο κρεβάτι,κλείστε τα μάτια και ταξιδέψτε έξω απο τις ατυχίες και τις λύπες της ζωής. Μην τα βάφετε όλα μαύρα.
Αλλά προσέξτε,μην αφήνετε τους αλλους να επηρεάσουν τις ιδέες και τις επιθυμίες σας,αλλιώς θα είναι δική τους ζωή και όχι δική σας. Αυτό μπορεί να σας το κάνει ενας φίλος σας ή ακόμη και οι γονείς σας.Αν προσπαθήσουν να σας επηρεάσουν να τους πείτε: ”Δικιά μου είναι η ζωή μου και θα κάνω ότι όνειρα θέλω”. Μην δειλιάσετε!
Σε όσο δύσκολη κατάσταση κι αν είστε,μπορείτε να περάσετε ωραία με τις σκέψεις σας.Δοκιμάστε το!

Επιμέλεια: Βελισάριος Δημητρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση