ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2021-2022!

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ,

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2021-2022 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021.ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ  ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ TAXISNET. Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ/ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΡΓΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΟΝΕΑΣ. ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

  1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΚΟ, ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ Ή ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ)
  2. ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ (Α.Δ.Υ.Μ.)
  3. ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΜΑΘΗΤΗ
  4. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΚΕΣΥ, Ή ΑΛΛΟ ΙΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΟ ΚΕΝΤΡΟ Ή ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ή ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 2,3,4 ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ.

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΓΡΑΜΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ TOY ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

ΤΗΛ.ΣΧΟΛΕΙΟΥ: 2695043705

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 12:00 μ.μ – 13:30 μ.μ.

Ενημερωτική επιστολή για γονείς

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Θα θέλαμε τη συνεργασία όλων σας έτσι ώστε να πετύχουμε την ασφαλή παρουσία όλων στο νηπιαγωγείο και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την υγεία και την πρόοδο των παιδιών. Οι τάξεις έχουν διαμορφωθεί ώστε να μπορούν να τηρούνται οι αποστάσεις, και είναι όλες εφοδιασμένες με αντισηπτικά. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος και του διαλείμματος, οι νηπιαγωγοί θα επιβλέπουν τα παιδιά και θα φροντίζουν ώστε να εξασφαλίζονται τα προβλεπόμενα. Όλοι οι χώροι του νηπιαγωγείου θα απολυμαίνονται από την καθαρίστρια του σχολείου, σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές που συστήνουν οι ειδικοί. Έχει πραγματοποιηθεί ο χωρισμός των παιδιών σε μικρότερα τμήματα και η παρακολούθηση θα γίνεται εκ περιτροπής. Θα ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του κάθε παιδιού ξεχωριστά.

Κατά την προσέλευση των παιδιών, οι συνοδοί δεν θα εισέρχονται στο σχολείο και θα παραδίδουν τα παιδιά στη νηπιαγωγό που θα βρίσκεται στο σημείο και η οποία θα απολυμαίνει τα χέρια των παιδιών με αντισηπτικό. Η αποχώρηση των παιδιών θα πραγματοποιείται στο ίδιο εξωτερικό σημείο. Παρακαλείσθε να αποφύγετε το συγχρωτισμό στον προαύλιο χώρο του σχολείου καθώς περιμένετε για την παραλαβή των παιδιών. Η νηπιαγωγός θα φωνάζει με τη σειρά ποιο παιδάκι αποχωρεί για να το παραλάβει ο/η συνοδός του.

Οι γονείς/κηδεμόνες παρακαλείσθε να ελέγχετε τα παιδιά για ύποπτα συμπτώματα πριν από την έξοδό τους από το σπίτι. Συστήνεται συγκεκριμένα και η θερμομέτρηση. Σε περίπτωση που κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19, παρακαλείσθε να ενημερώσετε άμεσα το νηπιαγωγείο ώστε να ακολουθηθούν πιστά οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος σε εκπαιδευτική μονάδα και να μην προσέλθετε στο νηπιαγωγείο με το παιδί.

Προσοχή! Γονείς/ κηδεμόνες με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού ή και πυρετό δεν θα επιτρέπεται να συνοδεύουν τα παιδιά και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί λοίμωξη τους από το νέο κορωνοϊό, πρέπει να ενημερώνουν αμέσως το νηπιαγωγείο και να ακολουθούν τις οδηγίες για κατ’ οίκον απομόνωση όλων των μελών της οικογένειάς τους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση που το παιδί έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα του ευρύτερου συγγενικού ή φιλικού περιβάλλοντός του.

Η τσάντα των παιδιών παρακαλούμε να έχει: υγιεινό κολατσιό, παγουρίνο στο οποίο να αναγράφεται το όνομά του παιδιού, καθαρή πετσέτα φαγητού, 1 πακέτο χαρτομάντηλα, 1 πακέτο αντισηπτικά μαντηλάκια. Τα παιδιά μπορούν να φέρνουν μαζί τους ένα παιχνίδι από το σπίτι καθημερινά, με το οποίο μπορούν να παίζουν στο σχολείο. Το παιχνίδι αυτό πρέπει να χωράει στην τσάντα τους και να είναι από υλικό που απολυμαίνεται. (Δεν επιτρέπονται οι μπάλες.)

Οι νηπιαγωγοί θα πραγματοποιήσουν συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την εκμάθηση και την εξοικείωση με τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής. Σας προτείνουμε να συζητήσετε κι εσείς με τα παιδιά, να τα συμβουλέψετε καθώς και να τα εκπαιδεύσετε στις νέες συνθήκες. Σας υπενθυμίζουμε ότι θα χρειαστεί μια περίοδος προσαρμογής και ενδεχομένως κάποια παιδάκια να δυσκολευτούν στην αρχή.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία. Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία!

Με εκτίμηση,

οι Νηπιαγωγοί

Γραμματομπισκότα

Γεια σας παιδιά!

Τι θα λέγατε σήμερα να φτιάξετε κάτι πολύ ωραίο και νόστιμο;

Μπορείτε να φτιάξετε μπισκότα! Όχι όμως κανονικά μπισκότα! Μπορείτε να φτιάξετε γραμματομπισκότα!

Αφήστε την μαμά να ετοιμάσει το ζυμάρι που σας αρέσει. Μπορείτε να φτιάξετε όποια γεύση σας αρέσει: βανίλια, πορτοκάλι, σοκολάτα, κανέλα!

Μετά, μπορείτε να πάρετε το ζυμάρι σε κομματάκια και να πλάσετε με τα χέρια σας τα γράμματα που έχει το όνομά σας ή όποια άλλα γράμματα θέλετε. Αφού τα ψήσετε, μπορείτε να τα στολίσετε με γλάσο και πολύχρωμη τρούφα ή μικρά σοκολατένια κουφετάκια. Αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει! Τέλος, μόλις στεγνώσει και το γλάσο μπορείτε να τα βάλετε στη σειρά και να σχηματίσετε το όνομά σας ή να σχηματίσετε κι άλλες λέξεις.

Μην ξεχάσετε πριν τα φάτε να βγάλετε φωτογραφία για να μας δείξετε τα λιχουδένια γραμματομπισκότα σας!!!

Μπορείτε να δείτε και αυτό το βιντεάκι για να θυμηθείτε όλα τα γράμματα της αλφαβήτας.

Πηγή

Κατασκευή: Ένα ανοιξιάτικο μόμπιλε

Σήμερα έχουμε να σας προτείνουμε μια εύκολη κατασκευούλα που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι με ό,τι χαρτόνια έχετε.

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να παρακολουθήσετε το βίντεο και να δείτε τα βήματα. Μπορείτε να αφήσετε τα παιδιά να σχεδιάσουν και να ζωγραφίσουν τα λουλούδια όπως θέλουν και έτσι να στολιστεί το μόμπιλε. Δεν χρειάζονται πατρόν! Μόνο φαντασία και καλή διάθεση!

https://www.facebook.com/iheartcraftythings/videos/507858719911546/

 

 

Παιχνίδια για να δουλεύουν τα χεράκια

Παρακάτω σας βάζουμε μερικές ιδέες για παιχνίδια και ασκησούλες κινητικές που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι με απλά ή και καθόλου υλικά. Θα τα βοηθήσουν να απασχοληθούν δημιουργικά αλλά και ταυτόχρονα να εξασκήσουν διάφορες δεξιότητες που τους είναι χρήσιμες και απαραίτητες στο μέλλον.

 

Παιχνίδι με καλαμάκια

 

Κόβοντας διάφορες γραμμές

 

Ασκησούλες για να ξεμουδιάσουμε

Πηγη

Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων – 18 Μαΐου

Σήμερα γιορτάζουν τα μουσεία! Θα μου πείτε τώρα, τι είναι τα μουσεία, καλέ κυρία;

Για να σκεφτούμε, τι μπορεί να είναι ένα μουσείο; έχετε πάει ποτέ σε κάποιο μουσείο με την μαμά και τον μπαμπά; Πώς έμοιαζε; Τι είχε εκεί;

Για να σας βοηθήσω θα ήθελα να ακούσετε αυτό το τραγούδι από την Λιλιπούλη.

 

Πήρατε μια ιδέα νομίζω!

Το μουσείο, λοιπόν, είναι ένα κτίριο το οποίο έχει μέσα πολλά σπουδαία πράγματα. Μπορεί να έχει πράγματα από τα πολύ παλιά χρόνια που τα λέμε αρχαία. Για παράδειγμα, κοσμήματα, κατσαρόλες και άλλα σκεύη μαγειρικής, διάφορα βάζα από πηλό που τα λέμε αγγεία, μπορεί να έχει αρχαία όπλα και πανοπλίες και αγάλματα. Μπορεί ακόμα να έχει από λίγο πιο παλιά, φορεσιές ή μουσικά όργανα και διάφορους θησαυρούς. Υπάρχουν όμως και μουσεία που έχουν μέσα κόκαλα δεινοσαύρων, ή άλλων ζώων, όστρακα, απολιθώματα, πετρώματα και πολλά πολλά άλλα πράγματα που υπάρχουν στη φύση. Υπάρχουν και άλλα μουσεία! Μουσεία που έχουν μέσα έργα τέχνης, όπως πίνακες ζωγραφικής ή όμορφα γλυπτά. Υπάρχει ακόμα και μουσείο σοκολάτας ή μουσείο ελιάς και μουσείο νερού!

Για να καταλάβετε παιδιά, οι άνθρωποι φτιάχνουν τα μουσεία για να μπορούν να φυλάξουν και να προστατεύσουν τα πράγματα που είναι σπουδαία και σημαντικά για εκείνους, γι αυτό και υπάρχουν πολλά μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Το πρώτο μουσείο που φτιάχτηκε στον κόσμο ήταν στην αρχαία Αίγυπτο, στην Αλεξάνδρεια από τον φαραώ Πτολεμαίο Σωτήρα.

Όπως καταλάβατε, είναι πολλά τα πράγματα που μπορούν να μπουν σε ένα μουσείο, γι αυτό το λόγο και για να μην μπερδευόμαστε, τα χωρίζουμε σε ομαδούλες. Έτσι, έχουμε τα αρχαιολογικά μουσεία που βάζουμε πράγματα από τα αρχαία χρόνια, τα μουσεία φυσικής ιστορίας που έχουν πράγματα από την φύση όπως κόκαλα δεινοσαύρων, όστρακα, απολιθώματα κτλ, έχουμε επίσης, μουσεία τέχνης που βάζουμε μέσα έργα τέχνης όπως πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά δηλαδή διάφορα αγάλματα. Έχουμε ακόμα μουσεία λαογραφικά που έχουν πράγματα που χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητά τους οι άνθρωποι λίγο παλιότερα και έχουμε και μουσεία νομισματικά που έχουν μέσα νομίσματα. Υπάρχουν πολλά ακόμα διαφορετικά μουσεία!

Στη Ζάκυνθο για παράδειγμα, υπάρχει το μουσείο Σολωμού και Κάλβου που έχει μέσα έργα τέχνης, κεραμικά, γλυπτά και αρχαία μουσικά όργανα. Έχει επίσης, ενδυμασίες και όπλα από παλιότερα χρόνια. Υπάρχει επίσης το μουσείο Φυσικής Ιστορίας Χέλμης που έχει μέσα σημαντικά πράγματα που βρίσκει κανείς στη φύση όπως βράχους και πετρώματα, απολιθώματα φυτών και ζώων, κοχύλια, ψάρια και πουλιά. Βέβαια, υπάρχουν κι άλλα όμορφα μουσεία στο νησί, όμως μπορείτε να τα ανακαλύψετε μόνοι σας σιγά σιγά με την μαμά και τον μπαμπά.

Πάμε μια βόλτα σ’ ένα μουσείο μακρινό!

Αν έχετε τώρα όρεξη να πάτε μια βόλτα, ετοιμαστείτε! Μπορείτε από τον υπολογιστή όπως κάθεστε να επισκεφτείτε μουσεία σε όποιο μέρος του κόσμου θέλετε. Για δείτε μερικές ιδέες εδώ και η μαμά και ο μπαμπάς θα σας βοηθήσουν γι αυτήν την βολτούλα.

http://acropolis-virtualtour.gr/acropolisTour.html# (Μουσείο Ακρόπολης)

http://museumvictoria.com.au/melbournemuseum/discoverycentre/dinosaur-walk/virtual-exhibition/ (Μουσείο Δεινοσαύρων)

https://cretaquarium.gr/node/2490 («Θαλασσόκοσμος» – Ενυδρείο Κρήτης)

http://www.louvre.fr/en/visites-en-ligne (κλικάρω στο launch virtual tour) (Μουσείο Λούβρου)

https://www.benaki.org/virtual/kentriko/ground_floor/index.html?lang=el (Μουσείο Μπενάκη, εικονική περιήγηση)

Πηγές: 1, 2, 3

 

 

Μια λαίμαργη κάμπια που έγινε πεταλούδα

Αν κάνουμε μια βόλτα στην εξοχή αυτή την εποχή θα δούμε πολλά όμορφα λουλούδια και φυτά! Θα δούμε όμως και πολλά διαφορετικά έντομα. Σίγουρα έχετε δει κι εσείς πάρα πολλά! Μέλισσες, μυρμήγκια, πασχαλίτσες, πεταλούδες και πολλά πολλά άλλα. Είναι η εποχή που ξεκινάει ο καιρός να ζεσταίνει και τους αρέσει πάρα πολύ να κάνουν τις βόλτες τους και να ετοιμάζουν τις φωλιές τους για όταν περάσει το καλοκαίρι.

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις πεταλούδες. Θα μάθουμε πώς γεννιούνται οι νέες πεταλούδες, που στην αρχή δεν γεννιούνται σαν πεταλούδες! Ναι ναι καλά ακούσατε! Πάμε να δούμε!

Οι πεταλούδες γεννούν πρώτα πρώτα τα αβγά τους πάνω στα φύλλα των φυτών.

Από τα αβγά, μετά από λίγες μέρες βγαίνουν οι κάμπιες, που τους αρέσει να καταβροχθίζουν πράσινα δροσερά φυλλαράκια με πολύ λαιμαργία.

Οι κάμπιες αφού μεγαλώσουν αρκετά, μεταμορφώνονται σε χρυσαλλίδες. Δημιουργούν ένα κουκούλι μέσα στο οποίο μπαίνουν για λίγες μέρες και είναι σα να κοιμούνται. Εκεί γίνονται εκπληκτικές αλλαγές!

Μετά από λίγο καιρό έχουν μεταμορφωθεί σε πανέμορφες πεταλούδες που βγαίνουν με μεγάλη προσπάθεια μέσα από το κουκούλι.

Μετά πετούν από λουλούδι σε λουλούδι και με την προβοσκίδα τους ρουφούν το νέκταρ τους.

Έπειτα έχει έρθει ο καιρός για να κάνουν και άλλες μικρές πεταλούδες. Βρίσκουν λοιπόν το ζευγάρι τους και γεννούν με τη σειρά τους τα δικά τους αβγουλάκια πάνω στα φύλλα των λουλουδιών.

Πάμε να δούμε και ένα βιντεάκι για το πώς μεταμορφώνεται η κάμπια σε πεταλούδα σιγά σιγά.

Πηγές:

http://kindergartenideas-sofia.blogspot.com/2011/03/blog-post_28.html

http://dreamskindergarten.blogspot.com/2012/04/blog-post_28.html