Χριστουγεννιάτικες δράσεις του Μουσικού Σχολείου Άρτας (2017)

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας την Παρασκευή στις 15 του Δεκέμβρη και ώρα 20:00 στη αίθουσα του συλλόγου «Σκουφάς», διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη συναυλία με σκοπό την ενίσχυση του «Χαμόγελου του Παιδιού». Δύο μουσικά σύνολα του σχολείου, ένα σύνολο του Γυμνασίου και το σύνολο μουσικής Jazz του Λυκείου, συμμετέχουν και προσφέρουν μια συναυλία για τα παιδιά που φροντίζει, υποστηρίζει και βοηθάει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Την Κυριακή στις 17 του Δεκέμβρη το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετέχει στη δράση του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας “Santa Bike Arta 2017”, σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων, με δύο μουσικά σύνολα. Ένα σύνολο που αποτελείται από μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου, θα παρουσιάσει ένα μικρό μουσικό πρόγραμμα το μεσημέρι της Κυριακής πριν την έναρξη της ποδηλατοβόλτας, στην κεντρική πλατεία της πόλης και στη συνέχεια ένα σύνολο που αποτελείται από μαθητές του Λυκείου, θα συμμετέχει στη συναυλία του μουσικού σχήματος «Κίτρινα ποδήλατα» που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ίδιας μέρας μετά το τέλος της ποδηλατοβόλτας, επίσης στην κεντρική πλατεία. Με τη δράση αυτή οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας στηρίζουν το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ν. Άρτας «Αγία Θεοδώρα» και το Σύλλογο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αρτινών Γυναικών.

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε όλους στις Χριστουγεννιάτικες δράσεις του Μουσικού Σχολείου Άρτας.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετέχει στις δράσεις του Δήμου Αρταίων για την παγκόσμια ημέρα για τα Άτομα με αναπηρία

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ στις 3 του Δεκέμβρη, το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε στη σειρά δράσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων την Τετάρτη στις 6 του Δεκέμβρη, με σύνθημα: « Είμαστε όλοι ίσοι, αλλά και όλοι διαφορετικοί ».

Η συμμετοχή του σχολείου στη συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την προτροπή του Υπουργείου Παιδείας για ενεργό συμμετοχή των σχολικών κοινοτήτων σε δράσεις των φορέων της τοπικής κοινωνίας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω σε θέματα που αφορούν την αναπηρία. Μαθητές Λυκείου του Μουσικού Σχολείου με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους παρουσίασαν μια σειρά τραγουδιών σύγχρονων Ελλήνων τραγουδοποιών,  προσπαθώντας μέσω της μουσικής να περάσουν το δικό τους μήνυμα για την άρση του αποκλεισμού και των προκαταλήψεων που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία και να δώσουν μεγαλύτερη ένταση στο κοινό μήνυμα για τη βελτίωση των όρων και των συνθηκών διαβίωσής τους. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του μουσικού συνόλου, δημιούργησαν ένα πλαίσιο προβληματισμού, μέσα στο οποίο όλοι οι μαθητές συνειδητοποίησαν τους περιορισμούς που θέτει το κοινωνικό περιβάλλον στους αναπήρους, δυσχεραίνοντας την πλήρη και ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία.

Η κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστεί  όλους, όσοι υπηρετούν στις δομές που συμμετείχαν, για την πρόσκληση  στη συγκεκριμένη δράση και τους μαθητές του Λυκείου για την εξαιρετική συνεργασία και την κοινωνική τους ευαισθησία, που με τη συμβολή τους βοήθησαν να ακουστούν τα μηνύματα της μέρας πιο δυνατά.

 

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί

Παναγιώτης Γιαννούτσος

Μιχάλης Ντέμσιας

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

17 Νοέμβρη 2017, 44 χρόνια μετά

Σήμερα,  το Πολυτεχνείο μπορεί να λειτουργήσει και πάλι ως καταλύτης για τις διεκδικήσεις του σήμερα. Δε δεχόμαστε σε καμιά περίπτωση πως ο πόλεμος, η φτώχεια, η ανεργία, η καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η εμπορευματοποιημένη κοινωνία αποτελούν «μονόδρομο» για την ανθρωπότητα. Δεν επιτρέπουμε να αποφασίζουν κάποιοι άλλοι «για μας χωρίς εμάς».

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μπορεί να λειτουργήσει σήμερα ως πρότυπο του ασυμβίβαστου αγώνα για την επικράτηση της ειρήνης, για το δικαίωμα στην εργασία, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη μόρφωση, τον πολιτισμό, το περιβάλλον.

Για ένα άλλο σχολείο, που θα διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες και θα εξοπλίζει τους νέους με ψυχικά και διανοητικά εφόδια και δεξιότητες, ώστε να μπορούν να γνωρίζουν την πραγματικότητα όχι για να υποτάσσονται σε αυτή, αλλά για να την ερμηνεύουν πολύπλευρα και να αγωνίζονται να την αλλάξουν.

Τα σύμβολα εξάλλου στις μέρες μας, όπου κυριαρχεί η απομυθοποίηση κάθε είδους, έχουν θέση…    Αρκεί να μορφοποιούνται στη δυναμική των νέων καιρών.

IMG_7251 IMG_7250

Και τώρα είναι αναγκαία η ενεργός δράση για τη λύση των σημερινών αδιεξόδων, για την αντεπίθεση σ΄ έναν κόσμο που  συρρικνώνει τις επιλογές καλύτερης ζωής σε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του. Η πραγματική δοκιμασία της διάρκειας και της επικαιρότητας του Πολυτεχνείου, η μόνη διάσταση στην οποία αποκτά νόημα το σύνθημα «Το πολυτεχνείο ζει», βρίσκεται στην ενεργό διαφύλαξη των ευαισθησιών που διαμόρφωσε για το ήθος της πολιτικής δράσης και τη στάση ζωής που πρέπει να τη συνοδεύει.

Οι αγώνες συνεχίζονται!

πρόγραμμα 17 νοεμβρη_001 πρόγραμμα 17 νοεμβρη_002

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο του αφιερώματος όπως το μετέδωσε ο Art Tv:

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Διαγωνισμός για την επιλογή λογοτύπου για το πρόγραμμα Erasmus+

Λογότυπο

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

28η Οκτωβρίου, Ημέρα μνήμης

Την Πέμπτη 27/10/2017 το Μουσικό Σχολείο Άρτας τίμησε τη μνήμη όλων όσων αγωνίστηκαν για την πραγματοποίηση του έπους του 1940.

Στα πλαίσια του εθνικού εορτασμού για την 28η Οκτωβρίου, μαθητές από τις μικρές και τις μεγάλες τάξεις του σχολείου μας ένωσαν δυνάμεις και φωνές σε μια σεμνή  γιορτή.

Πιο συγκεκριμένα η Α΄ και η Β΄ Γυμνασίου απάρτισαν την ορχήστρα και τη χορωδία του μουσικού συνόλου, υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας κας Κέντρου Ειρήνης. Στη διδασκαλία του μουσικού συνόλου συνέβαλλε επίσης ο καθηγητής κος Κατσούλας Βασίλειος.       Πρόγραμμα 28 Οκτωβρίου 2017_002

Εμβόλιμα παρουσιάστηκαν αποσπάσματα της ταινίας «Ουρανός» του Τάκη Κανελλόπουλου, την οποία προλόγισε ο μαθητής της Γ΄ Λυκείου Ηλίας Μαλαμής.     Μαθήτριες από την Α΄ και Β΄ Λυκείου «έντυσαν» με λόγο τη γιορτή διαβάζοντας  ποιήματα, ενώ ταυτόχρονα προβαλλόταν το χρονικό του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Η επιμέλεια των κειμένων ήταν ευθύνη του καθηγητή κου Καρρά Βασίλειου.

Πρόγραμμα 28 Οκτωβρίου 2017_001

Στην εορτή αυτή πολλοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας, ιδιαίτερα της Α΄ Γυμνασίου, είχαν την ευκαιρία να καμαρώσουν τα βλαστάρια τους ως ενεργά μέλη του Μουσικού Σχολείου.

20171027_093410_HDR20171027_093855_HDR20171027_094113_HDR20171027_095115_HDR20171027_100741_HDR20171027_104809_HDR

 

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στην πανελλαδική δράση «Περιβάλλον και Πολιτισμός – Πνοές Ανέμων» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας.

Την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε στις εκπαιδευτικές δράσεις που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο της πανελλαδικής επικοινωνιακής δράσης  του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  «Περιβάλλον και Πολιτισμός – Πνοές Ανέμων».

pnoes anemwn -1

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου  η Κλασική Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου ερμήνευσε έργα κλασικών συνθετών καθώς και μουσικά θέματα από τις κινηματογραφικές ταινίες  Star Trek και Game of Thrones.

Την ευθύνη της διδασκαλίας και τη διεύθυνση της ορχήστρας είχαν η κα. Δημοθεοδώρου Θάλεια και ο κ. Ντέμσιας Μιχάλης εκπαιδευτικοί ΠΕ16 του σχολείου.

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Αέρινες Νότες», με υπεύθυνο τον κ. Γεώργιο Πολύζο, καλλιτέχνη και κατασκευαστή αρχαίων μουσικών οργάνων. Με αφετηρία τα πνευστά και άλλα μουσικά όργανα που εντοπίστηκαν στην Αμβρακία, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μουσικά όργανα κατά την αρχαιότητα, την κατασκευή και τη χρήση τους.

 

Στη συνέχεια οι μαθητές ερμήνευσαν δυο τραγούδια, «Τα ήσυχα βράδια» της Αρλέτας και το «Αερικό» του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Την ευθύνη της διδασκαλίας και τη διεύθυνση του συνόλου είχε ο κ. Παναγιώτης Γιαννούτσος εκπαιδευτικός ΠΕ16 του σχολείου.

pnoes anemwn -8

Στο τέλος της δράσης η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων κα Βαρβάρα Παπαδοπούλου και η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου κα Ανθούλα Ζιώρη δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση και τη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο φορέων σε εκπαιδευτικό και πολιτιστικό επίπεδο.

 

pnoes anemwn -9

 

Παρακολουθείστε το βίντεο που δημοσιοποίησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας για την συγκεκριμένη δράση:

Παρακολουθείστε το βίντεο που δημοσιοποίησε το Μουσικό Σχολείο Άρτας για την συγκεκριμένη δράση:

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

1η Συνάντηση καθηγητών στο Μουσικό Σχολείο Άρτας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ «Ceci n’est pas une école, c’est mon école ! Αυτό δεν είναι ένα σχολείο, είναι το δικό μου σχολείο!».

Την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Άρτας  η πρώτη συνάντηση των 10 υπεύθυνων εκπαιδευτικών των ευρωπαϊκών σχολείων, που θα συνεργαστούν τα σχολικά έτη 2017- 2018 και 2018 – 2019, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + Δράση KA2 Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με τίτλο  «Ceci nest pas une école, cest mon école ! Αυτό δεν είναι ένα σχολείο, είναι το δικό μου σχολείο!».

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα σχολεία :

 1. Instituto de Education Secundaria LA FLOTA, Murcia Ισπανία
 2. Instituto di Istruzione Superiore «ENRICO FERMI», Montesarchio Ιταλία
 3. Agrupamento de Escolas de Nisa, Nisa Πορτογαλία
 4. Athénée royal de Ganshoren, Ganshoren Βέλγιο
 5. Μουσικό Σχολείο Άρτας, Άρτα Ελλάδα που έχει αναλάβει το ρόλο του συντονιστή της σύμπραξης των σχολείων.

Erasmus+, 1η συνάντηση,1

Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος είναι «Σχολείο και Μουσική», με συντονίστρια χώρα την Ελλάδα, «Σχολείο και Νέες τεχνολογίες», με συντονίστρια χώρα την Ισπανία, «Σχολείο και θέατρο», με συντονίστρια χώρα την Ιταλία, «Σχολείο και φωτογραφία», με συντονίστρια χώρα την Πορτογαλία και «Σχολείο και Εικαστικά» με συντονίστρια χώρα το Βέλγιο. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες, καθώς και εκπαιδευτικές επισκέψεις και ανταλλαγές μαθητών και καθηγητών των πέντε χωρών.

Στην πρώτη συνάντηση οι εκπαιδευτικοί αποσαφήνισαν τις διάφορες παραμέτρους του προγράμματος, προγραμμάτισαν τις επιμέρους εργασίες του και επέλεξαν τα διαδικτυακά εργαλεία τα οποία θα διευκολύνουν τη μεταξύ τους επικοινωνία και θα προωθήσουν τη διάδοση του προγράμματος. Επίσης, οργάνωσαν την πρώτη μεγάλη συνάντηση μαθητών και καθηγητών που θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 27 Ιανουαρίου στην πόλη  Murcia της Ισπανίας. Τέλος, ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα λειτουργίας του και αντάλλαξαν προβληματισμούς για το παρόν και το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης με τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Άρτα, οι εκπαιδευτικοί θαύμασαν τα ιστορικά μνημεία της πόλης και τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου. Επίσης, απόλαυσαν την Κλασική Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου να ερμηνεύει έργα της κλασικής μουσικής και μουσικά θέματα κινηματογραφικών ταινιών στο πλαίσιο της πανελλαδικής επικοινωνιακής δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Περιβάλλον και Πολιτισμός – Πνοές Ανέμων» που υλοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας.

 

                                                                              Οι υπεύθυνες καθηγήτριες

Poupard Nathalie, ΠΕΟ5, υποδιευθύντρια

                                             Πρέντζα Άννα, ΠΕ02

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Μουσικό Σχολείο Άρτας, Δευτέρα 2 – 10 – 2017

Η Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017  ορίστηκε από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για το σχολικό έτος 2017-18 ως η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με κεντρικό σύνθημα «ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» και στόχο η άθληση να αποτελεί πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής  και στην ενήλικη ζωή τους.

Με άξονα τα παραπάνω, ο σύλλογος διδασκόντων καθηγητών και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας  διοργάνωσαν μια ημέρα γεμάτη δραστηριότητες, όπου όλοι μπόρεσαν να συμμετάσχουν, να αγωνιστούν, να διασκεδάσουν και να μάθουν.

Φιλοξενήσαμε με χαρά,  για δεύτερη χρονιά, τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Άρτας, συνεργαστήκαμε και αθληθήκαμε μαζί τους. Για την υποδοχή των φιλοξενούμενων μαθητών το μουσικό σύνολο ελεύθερης έκφρασης του λυκείου με υπεύθυνους  εκπαιδευτικούς τον κ. Γιαννούτσο Παναγιώτη και τον κ. Κατσούλα Βασίλειο ετοίμασε και παρουσίασε ένα μουσικό πρόγραμμα με θέμα τα παιδιά. Τα παιδιά που ονειρεύονται, που συμμετέχουν, που αγωνίζονται, που χαμογελούν, «που κρατούνε στο χέρι τους σαν το μύλο το χάρτινο τις ελπίδες μας»ΜΣΑ_Ημέρα Αθλητισμού 22

Οι αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν ήταν:

 • Ποδηλατοδρομία με αφετηρία την πόλη της Άρτας, τερματισμό στο Μουσικό Σχολείο στη Φιλοθέη και επιστροφή στην πόλη. Στη δραστηριότητα συμμετείχαν  μαθητές, καθηγητές του σχολείου, ο κ. Περικλής Ζώτος, πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας, ο κ. Κων/νος Παληοσπύρος και ο κ.Γιώργος Μπελεβέντης , μέλη του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας .ΜΣΑ_Ημέρα Αθλητισμού 1 ΜΣΑ_Ημέρα Αθλητισμού 2 ΜΣΑ_Ημέρα Αθλητισμού 3 ΜΣΑ_Ημέρα Αθλητισμού 4

 

 • Αγώνες πετοσφαίρισης , καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρου μεταξύ ομάδων του σχολείου με στόχο την ανάδειξη της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των συμμετεχόντων.ΜΣΑ_Ημέρα Αθλητισμού 12 ΜΣΑ_Ημέρα Αθλητισμού 11 ΜΣΑ_Ημέρα Αθλητισμού 10 ΜΣΑ_Ημέρα Αθλητισμού 19 ΜΣΑ_Ημέρα Αθλητισμού 18

 

 • Αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ μαθητών του Μουσικού Σχολείου Άρτας και μαθητών του Γυμνασίου Φιλοθέης.ΜΣΑ_Ημέρα Αθλητισμού 14 ΜΣΑ_Ημέρα Αθλητισμού 15 ΜΣΑ_Ημέρα Αθλητισμού 13

 

 • Σκυταλοδρομίες με κορίνες και μπάλες με μικτές ομάδες μαθητών του Μουσικού Σχολείου, του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Άρτας όπου κυριάρχησαν η θέληση, η επιμονή, η αγωνιστικότητα και ο σεβασμός.ΜΣΑ_Ημέρα Αθλητισμού 17 ΜΣΑ_Ημέρα Αθλητισμού 16

 

 • Πεζοπορία από το Μουσικό Σχολείο έως στο χωριό Κιρκιζάτες και επιστροφή στο χώρο του σχολείου.ΜΣΑ_Ημέρα Αθλητισμού 9 ΜΣΑ_Ημέρα Αθλητισμού 8

 

Ευχαριστούμε τον  κ. Περικλή Ζώτο, πρόεδρο του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας, τους  κ. Παληοσπύρο Κων/νο, καιι Μπελεβέντη Γιώργο, μέλη του  Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας και τη Δ/νση Τροχαίας Άρτας για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή της ποδηλατοδρομίας. Ευχαριστούμε τον διευθυντή του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Άρτας κ. Χρήστο Ζαρκάδα, τους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ που συνόδευσαν τους μαθητές τους και την κ. Βασιλική Κωστούλα, μητέρα, που έστειλε το δικό της μήνυμα για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και το δικαίωμά τους στην άθληση.ΜΣΑ_Ημέρα Αθλητισμού 21 ΜΣΑ_Ημέρα Αθλητισμού 20

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τον κ. Παππά Χρήστο, εκπαιδευτικό του σχολείου που μετέφερε στους μαθητές μας την προσωπική του εμπειρία από  το μεγάλο αγώνα δρόμου «Σπάρταλθον», στον οποίο έλαβε μέρος.ΜΣΑ_Ημέρα Αθλητισμού 7 ΜΣΑ_Ημέρα Αθλητισμού 6 ΜΣΑ_Ημέρα Αθλητισμού 5

Ευχαριστούμε, τον υποδιευθυντή του σχολείου κ. Τσάιμο Άρη, υπεύθυνο της ποδηλατοδρομίας, τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής  του σχολείου κ. Σιώκου Λίντα και κ. Κιφοκέρη Ηλία που είχαν την ευθύνη των αθλητικών δραστηριοτήτων, την εκπαιδευτικό του σχολείου κ. Γκιοσά Ρένα, υπεύθυνη της πεζοπορίας, τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Άρτας κ.Γιαννούτσο Παναγιώτη και Κατσούλα Βασίλειο υπεύθυνους του μουσικού συνόλου, καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν και συμμετείχαν ενεργά στις δράσεις της ημέρας.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου και τους μαθητές του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ για τη συμμετοχή, τη συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα και τη ζωντάνια τους.

Παρακολουθείστε εδώ το ρεπορτάζ του Art Tv για τις δράσεις του Μουσικού Σχολείου Άρτας που πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 2-10-2017, με την ευκαιρία της 4ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού:

και εδώ βίντεο και φωτογραφίες με όλες τις δραστηριότητες του σχολείου την ίδια μέρα:

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συντονίζει το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ «Ceci n’est pas une école, c’est mon école ! Αυτό δεν είναι ένα σχολείο, είναι το σχολείο μου!».

ΜΣΑ - erasmus + 1Το Μουσικό Σχολείο Άρτας έχει επιλεγεί και θα συμμετέχει τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018 – 2019 στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ Δράση KA219 Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με τίτλο  «Ceci nest pas une école, cest mon école ! Αυτό δεν είναι ένα σχολείο, είναι το σχολείο μου!». Γενικός σκοπός κάθε προγράμματος Erasmus+ είναι η συνεργασία και η δικτύωση των σχολείων στην Ευρώπη, η αλληλεπίδραση μαθητών και καθηγητών, η βίωση μιας μαθησιακής εμπειρίας σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, η ανταλλαγή καλών πρακτικών και η παραγωγή υψηλής ποιότητας καινοτόμων εκπαιδευτικών προϊόντων. Ειδικότερα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα ακολουθεί τους άξονες προτεραιοτήτων που θέτει το Erasmus + για την τρέχουσα σχολική χρονιά: πρόληψη της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου/κοινωνική ένταξη/ανάπτυξη δεξιοτήτων/ δημιουργικότητα – τέχνη – πολιτισμός.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, το Μουσικό Σχολείο Άρτας συνεργάζεται με τέσσερα ευρωπαϊκά σχολεία :

 1. Instituto de Education Secundaria LA FLOTA, Murcia Ισπανία
 2. Instituto di Istruzione Superiore «ENRICO FERMI», Montesarchio Ιταλία
 3. Agrupamento de Escolas de Nisa, Nisa Πορτογαλία
 4. Athénée royal de Ganshoren, Ganshoren ΒέλγιοΜΣΑ - erasmus + 6 ΜΣΑ - erasmus + 5ΜΣΑ - erasmus + 3 ΜΣΑ - erasmus + 4

Επιπλέον, το Μουσικό Σχολείο Άρτας έχει αναλάβει το ρόλο του συντονιστή της σύμπραξης των σχολείων και φέρει την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος. Υπεύθυνες καθηγήτριες είναι η κ. Poupard Nathalie, κλ.ΠΕ05, υποδιευθύντρια του σχολείου και η κ. Πρέντζα Άννα, κλ.ΠΕ02, ενώ η γλώσσα εργασίας του προγράμματος είναι η γαλλική.

Βασική φιλοσοφία του προγράμματος είναι ότι η πρόληψη της σχολικής διαρροής και η ένταξη, χωρίς διακρίσεις , όλων των μαθητών στη σχολική κοινότητα μπορεί να επιτευχθεί με τη διαμόρφωση ενός θετικού, δημιουργικού,  φιλόξενου και οικείου περιβάλλοντος στο σχολείο. Ενός περιβάλλοντος  που συμβάλλει στην ισότιμη ανάδειξη της δημιουργικότητας και της μοναδικότητας κάθε μαθητή και στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησής του. Αυτός είναι και ο στόχος του προγράμματος, για την επίτευξη του οποίου αξιοποιούνται στην εκπαιδευτική διαδικασία διαφορετικές μορφές τέχνης και οι νέες τεχνολογίες.ΜΣΑ - erasmus + 2

Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος είναι «Σχολείο και Μουσική», με συντονίστρια χώρα την Ελλάδα, «Σχολείο και Νέες Τεχνολογίες», με συντονίστρια χώρα την Ισπανία, «Σχολείο και Θέατρο», με συντονίστρια χώρα την Ιταλία, «Σχολείο και Φωτογραφία», με συντονίστρια χώρα την Πορτογαλία και «Σχολείο και Εικαστικά» με συντονίστρια χώρα το Βέλγιο και υλοποιούνται  με την κινητικότητα καθηγητών και μαθητών στις 5 συνεργαζόμενες χώρες.ΜΣΑ - erasmus + 8 ΜΣΑ - erasmus + 7

Το χρονικό διάστημα 17 – 20 Οκτωβρίου 2017 θα επισκεφτούν την πόλη μας και το σχολείο οκτώ  εκπαιδευτικοί από τα συνεργαζόμενα σχολεία για την πρώτη προπαρασκευαστική συνάντηση και το λεπτομερή σχεδιασμό όλων των δράσεων που θα υλοποιηθούν  τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018 – 2019.

                                                                                      Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

                                                                                    Ανθούλα Ζιώρη

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

«…Όσο θάβεις το σποράκι, τόσο βγάνει ανθό…»

PROGRAMMA ANTHOS ESO PROGRAMMA ANTHOS EXO

Τη Δευτέρα το βράδυ, στις 26 του Ιούνη, μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά, στο φιλόξενο προαύλιο της Παρηγορήτισσας, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας αποχαιρέτησαν τη σχολική χρονιά και καλωσόρισαν το καλοκαίρι, παρουσιάζοντας μια συναυλία με τίτλο έναν υπέροχο και γεμάτο νόημα στίχο του Διονύση Σαββόπουλου. «…Όσο θάβεις το σποράκι, τόσο βγάνει ανθό…» τραγούδησαν οι μαθητές μας, θέλοντας να δείξουν τη συνέχεια της μουσικής έκφρασης και δημιουργίας στον τόπο μας και τα στοιχεία της παραδοσιακής και λαϊκής μας μουσικής, που περνούν μέσα στα τραγούδια του σήμερα. Παράλληλα έθεσαν κάποια ερωτήματα πάνω στο θέμα της σχέσης μας με τη παράδοση και τον τρόπο διαχείρισής της, μέσα από κείμενα των δύο μεγάλων δημιουργών, του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη, αφού ήταν εκείνοι που επηρέασαν όλους τους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες και τραγουδοποιούς, τραγούδια των οποίων παρουσιάστηκαν στη συναυλία.

Οι μαθητές μας καταπιάστηκαν με ένα δύσκολο εγχείρημα. Συνεργάστηκαν με μια ομάδα εκπαιδευτικών μέσα στο μάθημα των μουσικών συνόλων και δούλεψαν επίμονα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Προσπάθησαν να παρουσιάσουν με τον καλύτερο τρόπο στο κοινό της πόλης τους το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Αντιμετώπισαν την προσπάθειά τους με ζηλευτή σοβαρότητα πράγμα που αναγνωρίστηκε από το κοινό των συμπολιτών μας, τόσο από την προσοχή με την οποία παρακολούθησαν τη συναυλία, όσο και από το ιδιαίτερα θερμό τους χειροκρότημα. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του συγκεκριμένου μουσικού συνόλου δοκιμάστηκαν νέες προσεγγίσεις, όπως η εναλλαγή των εκπαιδευτικών που είχαν την ευθύνη της ενορχήστρωσης και της διδασκαλίας του. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο έφερε τους μαθητές σε επαφή με πολλά διαφορετικά στοιχεία, ώστε να  μπορέσουν να διαχειριστούν το θέμα πολύπλευρα και πολυεπίπεδα.

Η συμμετοχή των μαθητών στα μουσικά σύνολα του σχολείου αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Φέτος είχαμε την χαρά να συμμετέχουν και οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, οι οποίοι μετά το τέλος των εξετάσεων, πρόσθεσαν το δικό τους χρώμα στην παράσταση, κάτι το οποίο σηματοδοτεί την διαρκή συνεργασία με τους μαθητές μας, αφού μπορεί να ολοκλήρωσαν τυπικά την σχολική τους ζωή, δεν παύουν όμως να είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σχολείου.

Τη συναυλία παρακολούθησαν ο βουλευτής Άρτας κος Βασίλης Τσίρκας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κος Ιωάννης Γεωργογιάννης, που μίλησε για την ανάγκη εύρεσης λύσης στο στεγαστικό θέμα του σχολείου με την ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου και κατάλληλου κτηρίου και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αρταίων κος Χριστόφορος Σιαφάκας, που τόνισε την άψογη συνεργασία του Δήμου με το σχολείο, αναφέρθηκε στην αξία της εκπροσώπησης του Δήμου και της περιοχής σε φεστιβάλ πανελλαδικού χαρακτήρα από το Μουσικό Σχολείο Άρτας και ευχήθηκε στους απόφοιτους του σχολείου για καλή συνέχεια.

Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση της συναυλίας και συγκεκριμένα τον Δήμο Αρταίων για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη, την Εφορεία Αρχαιοτήτων και τους εργαζόμενους για την παραχώρηση του χώρου και την εξυπηρέτηση, το Επιμελητήριο Άρτας και τους εργαζόμενους για την παραχώρηση της ισόγειας αίθουσας και την πολύτιμη βοήθειά τους, τον Μ/Φ Σύλλογο «Σκουφάς» και ειδικά τον κ. Νίκο Λιόντο για την παραχώρηση της σκηνής, τη βιομηχανία ΙΟΝ για την οικονομική υποστήριξη, τον Art Tv ως χορηγό επικοινωνίας, όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της περιοχής για την προβολή και τους συμπολίτες μας που τιμούν με την παρουσία τους πάντα τις δράσεις του Μουσικού Σχολείου.

msa_anthos 25

Επίσης ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους μαθητές μας για το αποτέλεσμα και τη συνεργασία σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους αποφοίτους μας και τους ευχόμαστε να είναι γεροί και δυνατοί και να έχουν καλό αέρα στο νέο τους ταξίδι!

 

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί                                     Η διευθύντρια

Διονύσης Παπαστέργιος

Κωνσταντίνα Πετρινιώτη                                        Ανθούλα Ζιώρη

Μιχάλης Ντέμσιας

Άγγελος Σταθόπουλος

Παναγιώτης Γιαννούτσος

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο