Δεύτερη ευρωπαϊκή συνάντηση Erasmus plus μαθητών και καθηγητών στην πόλη Montesarchio της Ιταλίας 19- 23 Μαρτίου 2018.

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας θα συμμετέχει στη δεύτερη ευρωπαϊκή συνάντηση μαθητών και καθηγητών των πέντε σχολείων της Ευρώπης που συνεργάζονται τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018–2019 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + Δράση KA2 Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Ceci nest pas une école, cest mon école! Αυτό δεν είναι ένα σχολείο, είναι το δικό μου σχολείο!». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Montesarchio της Ιταλίας από 19- 23 Μαρτίου 2018 με τη συμμετοχή 3 μαθητών της Α΄και Β΄Λυκείου και τριών εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Άρτας.

Γενικός σκοπός του προγράμματος Erasmus+ είναι η συνεργασία και η δικτύωση των σχολείων στην Ευρώπη, η αλληλεπίδραση μαθητών και καθηγητών, η βίωση μιας μαθησιακής εμπειρίας σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα και η ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Η θεματική ενότητα της δεύτερης συνάντησης είναι «Το θέατρο στην εκπαίδευση». Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν σε σχετικές βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που έχει σχεδιάσει το σχολείο υποδοχής «Instituto di Istruzione Superiore «ENRICO FERMI»», θα συνεργαστούν για την  παρουσίαση κοινής θεατρικής παράστασης με θέμα τον ενεργό πολίτη στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να  γνωρίσουν το ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Οι υπεύθυνες του Προγράμματος

Poupard Nathalie ΠΕ05, υποδιευθύντρια

Πρέντζα Άννα ΠΕ02

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Βράβευση μαθητών του Μουσικού Σχολείου Άρτας από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών

Την Παρασκευή στις 2 του Μάρτη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η τελετή βράβευσης των μαθητών, που διακρίθηκαν στον 3ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο Μουσικό Διαγωνισμό μελοποίησης ποίησης, ενορχήστρωσης και μουσικής για ταινία (soundtrack), για παιδιά και εφήβους, σχολικού έτους 2017-18, της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση, στην οποία τιμήθηκε ο καταξιωμένος συνθέτης κ. Γιώργος Χατζηνάσιος για την προσφορά του στο Ελληνικό τραγούδι, βραβεύτηκαν δύο μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας, οι οποίοι κατέλαβαν την 5η θέση (Β’ τιμητικός έπαινος) στην κατηγορία της ενορχήστρωσης, ανάμεσα σε πλήθος συμμετοχών από μαθητές Λυκείου της Ελλάδας και της Κύπρου. Οι μαθητές της Β’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Άρτας, Λάμπρος Ψωμάς και Σοφία Μητρογιώργου διακρίθηκαν συμμετέχοντας με το πρωτότυπο τραγούδι «Αχ ξενιτιά μου» που έχει ως κεντρικό του θέμα την προσφυγιά.

Η ιστορία του τραγουδιού

Το τραγούδι «Αχ ξενιτιά μου» γράφτηκε στο πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2015-16 στο Μουσικό Σχολείο Άρτας, με σκοπό να κατανοήσουν οι μαθητές τις έννοιες της προσφυγιάς, της μετανάστευσης και της ξενιτιάς, φαινόμενα που σημάδεψαν τη νεότερη ιστορία της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές κλήθηκαν να εκφραστούν με τον δικό τους τρόπο και αξιοποιώντας ο καθένας το δικό του ξεχωριστό ταλέντο κατέθεσαν μια πρόταση για το έντονο προσφυγικό ζήτημα που αντιμετώπιζε τη στιγμή εκείνη η χώρα. Αποτέλεσμα αυτού του προγράμματος ήταν μια συναυλία με τίτλο «Ένα τραγούδι για το δρόμο σας», που πραγματοποιήθηκε στις 20 του Μάη του 2016 στην αίθουσα Διώνη στην Άρτα. Εκεί παρουσιάστηκε και το συγκεκριμένο τραγούδι σε στίχους Σοφίας Μητρογιώργου και μουσική – ενορχήστρωση Λάμπρου Ψωμά, ο οποίος και το διεύθυνε. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφέρουμε την καίρια συμβολή όλου του μουσικού συνόλου στην απόδοση του τραγουδιού, όπως επίσης και τον αυτοσχεδιασμό στο μπουζούκι που προστέθηκε στην αρχή του τραγουδιού από τον μαθητή Λάμπρο Φούκα. Επίσης πρέπει να σημειωθεί και να τονιστεί η συμβολή της μαθήτριας του Μουσικού Σχολείου Άρτας Έλενας Μπέη,  που ερμήνευσε το τραγούδι με μια ιδιαίτερη εσωτερική δύναμη και χάρισε με τη φωνή της την μοναδικότητα της πρώτης εκείνης εκτέλεσης.

Η αξία της βράβευσης

Η συγκεκριμένη βράβευση από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, έναν θεσμό με μεγάλη ιστορία και αδιαμφισβήτητη εγκυρότητα, αποτελεί μεγάλη τιμή για τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους που στηρίζουν τις επιλογές των παιδιών τους με όλες τους τις δυνάμεις. Επίσης αποτελεί μεγάλη τιμή για όλη την περιοχή και για το σχολείο μας που επιχειρεί και καταφέρνει να δημιουργεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο οι μαθητές, μπορούν να αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους, να συνεργάζονται και να επικοινωνούν τις προτάσεις τους μέσα από πολιτισμικές δράσεις. Σε πιο προσωπικό επίπεδο η συγκεκριμένη διάκριση έχει μια ιδιαίτερη αξία, γιατί στην πραγματικότητα στο πρόσωπο των δύο ιδιαίτερα ταλαντούχων παιδιών μας, Λάμπρου και Σοφίας, βραβεύτηκε ολόκληρη εκείνη η προσπάθεια των μαθητών μας να αναδείξουν το θέμα της μετανάστευσης, της προσφυγιάς και του ξεριζωμού των ανθρώπων από τις εστίες τους, και να συνθέσουν μια πρόταση με τη μουσική και τον λόγο τους, προσφέροντας «ένα τραγούδι για το δρόμο τους…».

.

Εκ μέρους του Μουσικού Σχολείου Άρτας

Υπεύθυνος του προγράμματος 2015-16

Παναγιώτης Γιαννούτσος

Δείτε εδώ το τραγούδι που βραβεύτηκε (πρώτη εκτέλεση):

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του Art Tv για το θέμα της βράβευσης των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Άρτας από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών:

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Συμμετοχή του Εφηβικού Ψαλτικού Χορού στους Χαιρετισμούς

Ο Εφηβικός Ψαλτικός Χορός του Μουσικού Σχολείου Άρτας στο πλαίσιο του μαθήματος της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής και των Μουσικών Συνόλων, θα ψάλλει στην ακολουθία των Χαιρετισμών κατά την διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής σε Ιερούς Ναούς της πόλης, σε συνεργασία με τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας και με τη στήριξη του Δήμου Αρταίων σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Α’ Χαιρετισμοί – Παρασκευή 23-2-2018 – Ιερός Ναός Αγίου Μαξίμου του Γραικού (Περιοχή Τρίγωνο) και ώρα 7:00 μ.μ.

Β’ Χαιρετισμοί – Παρασκευή 2-3-2018 – Ιερός Ναός Παντοκράτορος και ώρα: 7:00 μ.μ.

Γ’ Χαιρετισμοί – Παρασκευή 9-3-2018 – Ιερός Ναός Αγίας Θεοδώρας και ώρα 9:00 μ.μ.

Δ’ Χαιρετισμοί – Παρασκευή 16-3-2018 – Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου  και ώρα 7:00 μ.μ.

Στην ακολουθία των Α’ , Β’ , και Δ’ Χαιρετισμών θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας κος Καλλίνικος, ενώ στην ακολουθία των Γ’ Χαιρετισμών ο Σεβασμιότατος πρώην Άρτας κος Ιγνάτιος. Στις ακολουθίες θα συμμετέχουν και οι μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας. Η δράση έχει σαν σκοπό τη βιωματική επαφή των μαθητών μας με την Εκκλησιαστική μουσική της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, που αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής Παραδοσιακής μουσικής. Ευχαριστούμε τους εφημερίους και τους ψάλτες των Ιερών Ναών για τη φιλοξενία, την Ιερά Μητρόπολη Άρτας και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κο Καλλίνικο για τη συνεργασία, το Επιμελητήριο Άρτας για την παραχώρηση της ισόγειας αίθουσάς του για την πραγματοποίηση προβών και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κο Χριστόφορο Σιαφάκα για τη στήριξή του. Τέλος ευχαριστούμε τους μαθητές μας για την άψογη συνεργασία και τον κόπο τους.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του μαθήματος

Παναγιώτης Γιαννούτσος

Γιώργος Μπουτσάκης

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Απόκριες 2018 – Φεστιβάλ μαθητικών μουσικών σχημάτων – Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Μια ωραία πρωτοβουλία που ξεκίνησε  την πρώτη χρονιά λειτουργίας του σχολείου μας (σχολική χρονιά 2009-10), από τους 11 πρώτους  μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας, συνεχίζεται και υλοποιείται με μεράκι και κέφι  κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Πρόκειται για μουσικό φεστιβάλ, στο οποίο παίρνουν μέρος μικρά ή μεγαλύτερα μουσικά σχήματα αποτελούμενα από μαθητές του σχολείου.

Φέτος, έξι μουσικά σχήματα με μαθητές από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου παρουσίασαν τραγούδια αγαπημένα σε όλους, μετέδωσαν κέφι, χαρά, αισιοδοξία και μεγάλη διάθεση για χορό.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν καθώς και στα μέλη του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου που διοργάνωσαν και υλοποίησαν με άψογο τρόπο το φεστιβάλ.

Και του χρόνου!!!

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Τσικνοπέμπτη στο Μουσικό Σχολείο Άρτας (8-2-2018)

Την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018, μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας πραγματοποιήσαμε έναν διαφορετικό περίπατο. Ένα περίπατο στους δρόμους του καρναβαλιού, της παράδοσης και του κεφιού. Οι ευφάνταστες μεταμφιέσεις, καθώς και οι μουσικές και τα τραγούδια που επιμελήθηκαν  οι μαθητές της Γ΄Λυκείου δημιούργησαν ιδιαίτερα γιορταστική ατμόσφαιρα. Για το παραδοσιακό γλέντι στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου φρόντισαν μαθητές της Γ΄Γυμνασίου και Β΄Λυκείου που έπαιξαν παραδοσιακά τραγούδια.

Ευχαριστούμε το συνάδελφο Δημήτρη Παπαγεωργίου καθώς και τους μαθητές της Γ΄Λυκείου, της Β΄και Γ΄Γυμνασίου για το ωραίο γεύμα (στο πνεύμα της ημέρας) που μας ετοίμασαν στην αυλή του σχολείου.

Και του χρόνου!

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Πρώτη πανευρωπαϊκή συνάντηση Erasmus+ μαθητών και καθηγητών στην πόλη Murcia της Ισπανίας 21- 27 Ιανουαρίου 2018.

Στην πόλη Murcia της Ισπανίας από 21 έως 27 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η  πρώτη πανευρωπαϊκή συνάντηση μαθητών και καθηγητών των πέντε  σχολείων της Ευρώπης, που συνεργάζονται τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018–2019 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + Δράση KA2 Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Ceci nest pas une école, cest mon école! Αυτό δεν είναι ένα σχολείο, είναι το δικό μου σχολείο!». Από το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχαν έξι μαθήτριες της Α΄Λυκείου και τρεις καθηγήτριες.

Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές έφτασαν την Κυριακή το απόγευμα στη Murcia, όπου και τους υποδέχθηκε η υπεύθυνη καθηγήτρια του σχολείου «Instituto de Education Secundaria LA FLOTA», καθώς και οι οικογένειες των ισπανών μαθητών.

Τη Δευτέρα, 22.01.18 το πρωί πραγματοποιήθηκε μια μικρή τελετή υποδοχής από τους Ισπανούς μαθητές και τη Διευθύντρια του σχολείου, η οποία στο καλωσόρισμά της μίλησε για τις θετικές πλευρές του προγράμματος Erasmus plus, ευχήθηκε μια ενδιαφέρουσα, γεμάτη εμπειρίες εβδομάδα στο σχολείο τους και ευχάριστη παραμονή στην πόλη τους, ενώ πρόσφερε αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου από μαθητές του λυκείου, καθώς και παρουσίαση του ισπανικού εκπαιδευτικού συστήματος, της δομής και της λειτουργίας του σχολείου. Ακολούθησε παρουσίαση της περιοχής της Μούρθια. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα ακολούθησε επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης, τον καθεδρικό ναό, τον ιστορικό πολυχώρο του καζίνο, με διακόσμηση επηρεασμένη από την αραβική τέχνη και το δημαρχείο της πόλης. Εκεί μας υποδέχθηκε και μας καλωσόρισε ο δήμαρχος της πόλης, ο οποίος πρόσφερε αναμνηστικά δώρα. Το απόγευμα ξεναγηθήκαμε στο μουσείο που είναι αφιερωμένο στον Ισπανό ζωγράφο Ramón Gaya.

Την Τρίτη, 23.01.18 οι μαθητές συμμετείχαν σε εργαστήριο δημιουργίας ηλεκτρονικής εφημερίδας του προγράμματος. Χωρισμένοι σε διεθνείς ομάδες επεξεργάστηκαν άρθρα που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές όλων των χωρών σχετικά με το σχολείο τους, το εκπαιδευτικό σύστημα, τις αγαπημένες τους σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες και διαμόρφωσαν μια ηλεκτρονική εφημερίδα. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, ακολούθησε ένα δεύτερο εργαστήριο σχετικό με τη χρήση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία μαθημάτων ξένης γλώσσας. Ο καθηγητής M. Ildefonso Ruano Cespedosa παρουσίασε τέσσερα διαφορετικά προγράμματα- παιχνίδια που μπορούν να αξιοποιηθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μαθητές και καθηγητές συμμετείχαν με πολύ κέφι στη διαδικασία. Η τελευταία δραστηριότητα της ημέρας αφορούσε τη δημιουργία ενός κοινού καλλιτεχνικού έργου. Οι μαθητές χωρισμένοι σε 6 διεθνείς ομάδες χρωμάτισαν υλικά που τους δόθηκαν και δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό χάρτινο γλυπτό που θα κοσμεί την είσοδο του σχολείου. Το βράδυ οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στο εστιατόριο του σχολείου ένα εντυπωσιακό γεύμα που ετοίμασαν οι μαθητές του επαγγελματικού τμήματος μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής που λειτουργεί στο σχολείο.

Την Τετάρτη, 24.01.18 το πρωί μαθητές και καθηγητές αναχώρησαν από το σχολείο για την ιστορική πόλη Καρθαγένη, ένα λιμάνι πολιτισμών. Ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης καθώς και στο ρωμαϊκό θέατρο που είναι χτισμένο τον 1ο π. Χ. αιώνα και απολύτως ενσωματωμένο στη σύγχρονη πόλη. Θαύμασαν κτήρια του μοντερνισμού, όπως το εντυπωσιακό κτήριο του Δημαρχείου στην είσοδο του πεζοδρόμου Calle Mayor. Στη συνέχεια ακολούθησε βόλτα στην παραλιακή οδό και επίσκεψη στο μουσείο Arqua, ένα  μοναδικό μουσείο με ενάλια εκθέματα της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής. Στο μουσείο εκτίθεται αντίγραφο ενός φοινικικού πλοίου που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Καρθαγένης, συντηρήθηκε από τους αρχαιολόγους και παρέμεινε στο φυσικό του περιβάλλον. Η εκδρομή στην πόλη ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακό γεύμα θαλασσινών σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο.

Την Πέμπτη, 25.01.18 οι μαθητές συμμετείχαν στη δεύτερη φάση του εργαστηρίου σύνταξης ψηφιακής εφημερίδας και ολοκλήρωσαν τα δημιουργήματά τους. Στη συνέχεια αναχώρησαν για την πόλη Λόρκα, όπου ξεναγήθηκαν στο Κάστρο και το ιστορικό κέντρο. Το βράδυ πραγματοποιήθηκε κοινή έξοδος μαθητών και καθηγητών σε χώρο bowling.

Την Παρασκευή, 26.01.018, ημέρα γιορτής για τους μαθητές και τους καθηγητές των λυκείων της Ισπανίας, οι μαθητές συμμετείχαν σε δραστηριότητες του σχολείου αφιερωμένες στον Santo Tomás de Aquino. Δυστυχώς ο αέρας δεν επέτρεψε το μαγείρεμα  Paëlla  σε εξωτερικό χώρο του σχολείου, σύμφωνα με το έθιμο. Παράλληλα οι καθηγητές συναντήθηκαν και συζήτησαν για την μέχρι τώρα πορεία του προγράμματος καθώς και για την επόμενη συνάντηση στην Ιταλία και για τις μελλοντικές κοινές δραστηριότητες. Το βράδυ πραγματοποιήθηκε αποχαιρετιστήρια έξοδος σε εστιατόριο της πόλης για τους μαθητές και τους καθηγητές.

 

Το Σάββατο, 27.01.18 το ταξίδι στην Ισπανία ολοκληρώθηκε με μια ξενάγηση στην πόλη της Βαρκελώνης. Μαθητές και καθηγητές περπατήσαμε στον πολύβουο πεζόδρομο La Rambla, επισκεφθήκαμε την εντυπωσιακή Γοτθική συνοικία, θαυμάσαμε τα εξαιρετικά αρχιτεκτονικά δημιουργήματα La Pedrera και Casa Batlló του μοναδικού Καταλανού αρχιτέκτονα Gaudí, δείγματα της καταλανικής Art Nouveau. Εντυπωσιαστήκαμε από το Πάρκο Guell που σχεδίασε ο Gaudí στα δυτικά της πόλης, ενώ τις εντυπώσεις όλων μας έκλεψε η Sagrada Familia,ο εντυπωσιακός, αν και ημιτελής ρωμαιοκαθολικός ναός, που συνδυάζει το γοτθικό ρυθμό με στοιχεία  μοντερνισμού. Το βράδυ απολαύσαμε σε κεντρικό εστιατόριο της πόλης tapas, τα χαρακτηριστικά μεζεδάκια της ισπανικής κουζίνας. Πήραμε μια μικρή γεύση από τη Βαρκελώνη που σίγουρα αποτελεί ερέθισμα να την επισκεφθούμε ξανά.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τους μαθητές μας για την άψογη συνεργασία, το ενδιαφέρον και την προθυμία να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος.

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί

Ζιώρη Ανθούλα

Poupard Nathalie

Πρέντζα Άννα

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Πρώτη πανευρωπαϊκή συνάντηση Erasmus plus μαθητών και καθηγητών στην πόλη Murcia της Ισπανίας 22- 26 Ιανουαρίου 2018

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας θα συμμετέχει στην πρώτη πανευρωπαϊκή συνάντηση μαθητών και καθηγητών των πέντε σχολείων της Ευρώπης που συνεργάζονται τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018–2019 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + Δράση KA2 Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Ceci nest pas une école, cest mon école! Αυτό δεν είναι ένα σχολείο, είναι το δικό μου σχολείο!». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Murcia της Ισπανίας από 22- 26 Ιανουαρίου 2018 με τη συμμετοχή 6 μαθητριών της Α’ Λυκείου και τριών εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Άρτας.

Γενικός σκοπός του προγράμματος Erasmus + είναι η συνεργασία και η δικτύωση των σχολείων στην Ευρώπη, η αλληλεπίδραση μαθητών και καθηγητών, η βίωση μιας μαθησιακής εμπειρίας σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα και η ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Η θεματική ενότητα της πρώτης συνάντησης είναι «Οι Νέες Τεχνολογίες στην εκπαίδευση». Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν σε σχετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που έχει σχεδιάσει το σχολείο υποδοχής «Instituto de Education Secundaria LA FLOTA» και θα συνεργαστούν για τη  δημιουργία κοινών εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών έργων. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να  γνωρίσουν το ισπανικό εκπαιδευτικό σύστημα και να προετοιμάσουν την επόμενη εκπαιδευτική συνάντηση  που θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο στην Ιταλία.

 

 

                                                                                      Οι υπεύθυνες καθηγήτριες

Poupard Nathalie, ΠΕΟ5, υποδιευθύντρια

                                             Πρέντζα Άννα, ΠΕ02

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Να τα πούμε; – Κάλαντα από το Μουσικό Σχολείο Άρτας – Παρασκευή 22 του Δεκέμβρη του 2017

Να τα πούμε;

Καλημερίζω φέρνοντας αγέρα μυρωμένο,

απ’ τα ψηλά μας τα βουνά χιλιοτραγουδισμένο…

Σ’ αυτό το σπίτι που `ρθαμε πέτρα να μη ραγίσει,

κι ο νοικοκύρης του σπιτιού χρόνια πολλά να ζήσει …

 

          Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017, το πρωί, οι μαθήτριες και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας, τιμώντας το παραδοσιακό έθιμο, χωρισμένοι σε τέσσερα μεγάλα μουσικά σύνολα, επισκέφτηκαν φορείς και κοινωνικές δομές της πόλης και τραγούδησαν τα κάλαντα. Έστειλαν με το δικό τους μοναδικό μελωδικό τρόπο τις πιο θερμές ευχές στο Γηροκομείο, στο Πρότυπο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, «Αγία Θεοδώρα» στο Πουρνάρι, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, στο Γλυκόριζο, στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, στο κέντρο διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρία, «αγκαλιά», στον ξενώνα «Μελισσάνθια», στην ΠΑΣΥΣΕΚ,  στο Δημαρχείο της πόλης, στη Μητρόπολη, και στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.

          Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου που πραγματώνουν το όραμα ενός ανοιχτού δημόσιου σχολείου που αλληλεπιδρά απρόσκοπτα και δημιουργικά με την κοινωνία, με μαθητές ανθρωπιστικά και κοινωνικά ενεργούς, ικανούς να ανταποκριθούν στις προσκλήσεις και τις προκλήσεις  του σημερινού περιβάλλοντος.

           Ευχαριστούμε  όλους τους συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω χώρους για τη φιλοξενία, το Αστικό ΚΤΕΛ Άρτας για τη συνεργασία και τη δωρεάν μετακίνηση και ευχόμαστε σε όλους «Καλά Χριστούγεννα» με υγεία και δύναμη και μια νέα χρονιά με περισσότερα παιδικά χαμόγελα και νότες χαράς!!!

Χρόνια πολλά να ΄στε καλά κι εσείς και οι δικοί σας

να ΄ρθουνε τα ξενάκια σας κι όλοι οι αγαπητοί σας.

Σε όλους σας ευχόμαστε αγάπη, ειρήνη, υγεία,

καλή καρδιά, χαμόγελο και Θεία ευλογία!!!

 

                                                                         Η Διευθύντρια

                                                                                          Ανθούλα Ζιώρη

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Συγκέντρωση τροφίμων για το Χαμόγελο του Παιδιού

Mια εθελοντική δράση που υλοποιείται κάθε χρόνο στο Μουσικό Σχολείο Άρτας ενόψει Χριστουγέννων, ολοκληρώθηκε τη Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017. Μαθητές και καθηγητές με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Παππά Χρήστο ανταποκρίθηκαν για μια ακόμη χρονιά στο κάλεσμα του Εθελοντικού Οργανισμού το Χαμόγελο του Παιδιού και συγκέντρωσαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα και παιχνίδια. Σήμερα παρέδωσαν στους εκπροσώπους του Οργανισμού τα δέματα με τις προσφορές της αγάπης μαζί με τις ευχές για καλές γιορτές και πολλά χαμόγελα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι για τους ενεργούς πολίτες η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, οι αξίες της αγάπης, της προσφοράς, της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού πρέπει να παραμένουν ζωντανές και κυρίαρχες.

Καλές Γιορτές!

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Αστέρι της Ευχής – Φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Οι μαθητές και οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας συμμετείχαμε και φέτος στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής, που διοργανώνει κάθε Χριστούγεννα ο Φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Η στήριξη όλων μας είναι η μαγική δύναμη που  επιτρέπει στον Οργανισμό Make-A-Wish να εκπληρώνει  τις ευχές των παιδιών! Όταν το όνειρο ενός σοβαρά άρρωστου παιδιού γίνεται πραγματικότητα, ενδυναμώνεται  τόσο πολύ, ώστε να μάχεται με ακόμα μεγαλύτερο σθένος ενάντια στην ασθένεια που απειλεί τη ζωή του.

120 χάρτινα αστεράκια (240 ευρώ) έλαμψαν και 240 ευχές αγάπης στείλαμε από το σχολείο μας και γίναμε και εμείς μέρος μιας μεγάλης αλυσίδας αγάπης, που φωτίζει τα παιδιά της Ευχής με ξεχωριστή Χαρά, Δύναμη, Αισιοδοξία  και Ελπίδα!

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και καθηγητές για την προσφορά τους!

Καλές Γιορτές!

Η υπεύθυνη καθηγήτρια

Άννα Πρέντζα

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο