Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Άρτας στις 21-12-2018

Την Παρασκευή το απόγευμα, στις 21 του Δεκέμβρη του 2018, μουσικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Άρτας συμμετείχε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Αρταίων, στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς Χριστίνα Πάνου, Ελένη Σταμούλη, Βαγγέλη Κοσίνα και Παναγιώτη Γιαννούτσο.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ ΜΕΑ για την όμορφη γιορτή που άγγιξε τις καρδιές μας.

Θερμά συγχαρητήρια στην «ψυχή της παράστασης», καθηγήτρια μουσικής του ΚΔΑΠ ΜΕΑ, Κωνσταντίνα Μπατσάρα.

Σας ευχαριστούμε!

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συναυλία από βίντεο του κου Μπάμπη Τσώλη:

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Κάλαντα από σύνολο της Β’ Γυμνασίου στο Νοσοκομείο Άρτας

Την Παρασκευή το πρωί, στις 21 του Δεκέμβρη, μουσικό σύνολο της Β’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας τραγούδησε τα κάλαντα στο Νοσοκομείο της πόλης. Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του συνόλου που δημιούργησαν εορταστικό κλίμα στην παιδιατρική κλινική και στην είσοδο του νοσοκομείου.

Ευχαριστούμε τη διοίκηση και το προσωπικό για την υποδοχή.
Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλους και στα παιδιά που νοσηλεύονται, τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα να τα τραγουδήσουν στα σπίτια τους.

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΑΠΗ Άρτας – Παρασκευή 21-12-2018

Το πρωί της Παρασκευής, στις 21 του Δεκέμβρη, ένα από τα μουσικά σύνολα ελεύθερης έκφρασης του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Άρτας, συμμετείχε στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που πραγματοποίησε το ΚΑΠΗ Άρτας στην αίθουσα του συλλόγου «Σκουφάς». Τα παιδιά του σχολείου τραγούδησαν κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας σε συνεργασία με τη χορωδία του ΚΑΠΗ. Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση και την υπέροχη εμπειρία που μας χάρισε η συνεργασία μας.

Εκ μέρους του Μουσικού Σχολείου Άρτας

Παναγιώτης Γιαννούτσος

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του Art TV για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΑΠΗ Άρτας:

Δείτε εδώ τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΑΠΗ Άρτας:

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας στο σύλλογο «Αγκαλιά»

Το πρωί της Πέμπτης, στις 20 του Δεκέμβρη, ένα μικρό μουσικό σύνολο από το Μουσικό Σχολείο Άρτας επισκέφτηκε το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Νομού Άρτας «Αγκαλιά» και συμμετείχε στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που είχε ετοιμαστεί από τους εργαζόμενους και τους φιλοξενούμενους της δομής.

Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση και τη φιλοξενία!

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του Art Tv για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου «Αγκαλιά»:

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στη δράση της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας για τη ενίσχυση της τράπεζας τροφίμων «Καταφυγή».

Το Σάββατο στις 15 του Δεκέμβρη το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Μαξίμου του Γραικού και διοργανώθηκε από τη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας, σε συνεργασία με τον σύνδεσμο Ιεροψαλτών Άρτας «Αγία Θεοδώρα», με σκοπό την ενίσχυση του έργου της τράπεζας τροφίμων «Καταφυγή» της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας.

Το οργανικό σύνολο που συμμετείχε έπαιξε κάλαντα του Δωδεκαημέρου από την Ελλάδα και την Κύπρο συνοδεύοντας τους μικρούς μαθητές της σχολής.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους εξαιρετικούς μαθητές μας και τους γονείς τους, που αφιέρωσαν τον ελεύθερό τους χρόνο για να ετοιμάσουν τη μικρή αυτή συναυλία, και με την παρουσία τους να ενισχύσουν το έργο της σχολής της Μητρόπολης Άρτας, παράλληλα με το έργο της τράπεζας τροφίμων «Καταφυγή». Τέλος ευχαριστούμε τη Μητρόπολή Άρτας για την πρόσκληση και τη συνεργασία, καθώς και για τη διάθεση του χώρου του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου όπου πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες πρόβες.

Εκ μέρους του Μουσικού Σχολείου

Παναγιώτης Γιαννούτσος

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του Art TV για την συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας:

Δείτε εδώ το βίντεο με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας:

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για το «Χαμόγελο του παιδιού» την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Μ/Φ Συλλόγου Άρτας «ΣΚΟΥΦΑΣ» οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας, θέλοντας να συμβάλουν στο έργο που επιτελεί ο φιλανθρωπικός Οργανισμός «Χαμόγελο του παιδιού», διοργάνωσαν μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και έδειξαν έμπρακτα ότι η αγάπη, η αλληλεγγύη και ο αλτρουισμός συμβαδίζουν με τα νιάτα και την τέχνη.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης το κουαρτέτο σαξοφώνων με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Οδυσσέα Σαρρηγιαννίδη παρουσίασε αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Στη συνέχεια οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου παρουσίασαν το χριστουγεννιάτικο έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Ένα δέντρο μια φορά», μια συγκινητική ιστορία που κινείται ανάμεσα σε δύο κόσμους, στον κόσμο του ονείρου και της φαντασίας και στον πραγματικό κόσμο, και αποδίδει το νόημα των Χριστουγέννων.  Μέσα από μια δυνατή φιλία ανάμεσα σε ένα αγόρι χωρίς ένα ζεστό σπίτι και ένα δέντρο ξεδιπλώθηκαν σκέψεις και προβληματισμοί που αφορούν την μοναξιά, την εγκατάλειψη, τις απάνθρωπες σχέσεις των μεγαλουπόλεων, τον ατομικισμό, τη φύση που επιλέγουμε να αγνοούμε πολλές φορές καταστρέφοντάς την. Όμως  η αγάπη και  η φιλία είναι πολύ πιο δυνατές, παραμένουν πάντα ζωντανές και το θαύμα γίνεται, όπως έδειξαν οι μαθητές μας. Την ευθύνη της διδασκαλίας και παρουσίασης του θεατρικού είχαν η κ. Δήμητρα Μιμίκου, η κ. Κυριακή Κετιπίδου και ο κ. Δημήτρης Πρωτόγερος. Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης ορχήστρα και χορωδία μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Θωμά Κακάνη και τον κ. Νίκο Τσίπα παρουσίασαν Βυζαντινά και παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες, στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, που μέσα από την όμορφη προσπάθειά τους ανέδειξαν το πνεύμα των Χριστουγέννων, την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά αγάπης και φροντίδας προς όλους.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Άρτας κ. Καλλίνικος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο χρέος όλων μας απέναντι στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, καθώς και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας, κ. Ιωάννης Γεωργογιάννης ο οποίος επεσήμανε το πολύ σημαντικό έργο του Οργανισμού «Το χαμόγελο του παιδιού» και τόνισε το άνοιγμα του δημόσιου σχολείου στην κοινωνία. Στην ομιλία του ο κ. Ιορδάνης Τσομπανάκης, υπεύθυνος του Οργανισμού «Το χαμόγελο του παιδιού» στην Κέρκυρα, αναφέρθηκε στην πολύχρονη συνεργασία και τους στενούς δεσμούς φιλίας που έχουν αναπτυχθεί με τη σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας.

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους συμπολίτες μας που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ενίσχυσαν έμπρακτα το bazaar του Οργανισμού, το Δήμο Αρταίων  για τη συνεργασία, τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και τον τηλεοπτικό σταθμό ArtTv για την προβολή της εκδήλωσης και το Μ/Φ Σύλλογο Άρτας «ΣΚΟΥΦΑΣ», για τη φιλοξενία στην αίθουσά του.

Η Διευθύντρια

Ανθούλα Ζιώρη

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του Art TV για τη δράση του Μουσικού Σχολείου Άρτας:

Δείτε εδώ το Α’ μέρος της Χριστουγεννιάτικης συναυλίας του Μουσικού Σχολείου Άρτας σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του παιδιού»:

Δείτε εδώ το Β’ μέρος της Χριστουγεννιάτικης συναυλίας του Μουσικού Σχολείου Άρτας σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του παιδιού»:

Δείτε εδώ το Γ’ μέρος της Χριστουγεννιάτικης συναυλίας του Μουσικού Σχολείου Άρτας σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του παιδιού»:

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

«Ένα δέντρο μια φορά», μια χριστουγεννιάτικη  ιστορία του Ευγένιου Τριβιζά, από το Μουσικό Σχολείο Άρτας

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας, την Παρασκευή στις 14 του Δεκέμβρη και ώρα 19:30, στην αίθουσα του συλλόγου «Σκουφάς», παρουσιάζει τη Χριστουγεννιάτικη  ιστορία του Ευγένιου Τριβιζά, «Ένα δέντρο μια φορά», με σκοπό την ενίσχυση του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Στην εισαγωγή της παράστασης κουαρτέτο σαξοφώνων θα παρουσιάσει χριστουγεννιάτικες μελωδίες και στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, σύνολο παραδοσιακής ορχήστρας και χορωδίας θα τραγουδήσει κάλαντα από όλη την Ελλάδα.

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, την Παρασκευή στις 14 του Δεκέμβρη και ώρα 19:30 στην αίθουσα του συλλόγου «Σκουφάς» σε μια εκδήλωση αγάπης για τα παιδιά που φροντίζει, υποστηρίζει και βοηθάει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

 

Η Διευθύντρια

Ανθούλα Ζιώρη

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Τρίτη συνάντηση Erasmus+ μαθητών και καθηγητών στις Βρυξέλλες από 19- 23 Νοεμβρίου 2018.

Από τις 19 έως τις 23 Νοεμβρίου 2018 στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση μαθητών και καθηγητών των πέντε σχολείων της Ευρώπης, που συνεργάζονται τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018–2019 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + Δράση KA2 Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Ceci n’est pas une école, c’est mon école! Αυτό δεν είναι ένα σχολείο, είναι το δικό μου σχολείο!». Από το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχαν τέσσερις μαθητές της Α΄ ΄Λυκείου και δύο καθηγήτριες.


Oι συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές φτάσαμε την Κυριακή το απόγευμα στις Βρυξέλλες, όπου μας υποδέχθηκε η υπεύθυνη καθηγήτρια του σχολείου «Athénée royal de Ganshoren», καθώς και οι οικογένειες των Βέλγων μαθητών.
Τη Δευτέρα, 19.11.18 το πρωί πραγματοποιήθηκε μια μικρή τελετή υποδοχής από τους Βέλγους μαθητές, καθηγητές και το Διευθυντή του σχολείου, ο οποίος στο καλωσόρισμα του μίλησε για τις θετικές πλευρές του προγράμματος Erasmus plus, ευχήθηκε μια ενδιαφέρουσα, γεμάτη εμπειρίες εβδομάδα στο σχολείο τους και ευχάριστη παραμονή στην πόλη τους. Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση της πόλης των Βρυξελλών, και ξενάγηση στους χώρους του σχολείου από τους Βέλγους μαθητές. Ακολούθησε ένα ευχάριστο παιχνίδι γνωριμίας στη γαλλική γλώσσα και παρουσίαση του προγράμματος δραστηριοτήτων της εβδομάδας. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα ξεκίνησαν δύο δημιουργικά εργαστήρια σχετικά με τη θεματική ενότητα του προγράμματος «Τα εικαστικά στην εκπαιδευτική διαδικασία» που συντονίζει το βελγικό σχολείο. Στόχος του πρώτου εργαστηρίου ήταν η γνωριμία με την τεχνική κόμικ και η δημιουργία ενός κόμικ από κάθε μαθητή, ενώ του δεύτερου εργαστηρίου η δημιουργία μιας τοιχογραφίας με θέμα: «Σχεδιάζω το σχολείο που ονειρεύομαι». Κάθε μαθητής είχε τη δυνατότητα να δημιουργήσει τρία σχέδια και να σχεδιάσει δύο λέξεις που να εκφράζουν το όνειρό του για ένα δημιουργικό σχολείο. Η τοιχογραφία που θα δημιουργηθεί θα συγκεντρώνει τα σχέδια όλων των μαθητών και θα διακοσμεί στο μέλλον την πρόσοψη ενός από τα κτήρια του σχολείου.
Μετά την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων στο σχολείο, μαθητές και καθηγητές ξεναγηθήκαμε στην πόλη ακολουθώντας μια ιδιαίτερη διαδρομή, τη διαδρομή των Κόμικς. Η Διαδρομή των Κόμικς στις Βρυξέλλες, με αφετηρία το Βελγικό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων (Belgian Comic Strip Center), είναι ένα μονοπάτι που γυρίζει τον επισκέπτη ανάμεσα σε πολλούς τοίχους και κτήρια του κέντρου της πόλης, καθώς και σε γειτονιές όπως το Laeken και το Auderghem, όπου βρίσκονται ζωγραφισμένες μεγάλες τοιχογραφίες μερικών από τους διασημότερους χαρακτήρες των Γαλλοβελγικών κόμικς: ο Τεντέν, τα Στρουμφάκια, ο Αστερίξ, ο Λούκι Λουκ, ο Γκαστόν, ο Ζιλ Ζουρντάν και άλλοι. Το πρότζεκτ, που ξεκίνησε το 1991, εγκαινιάστηκε από τις αρχές των Βρυξελλών σε συνεργασία με το Βελγικό Κέντρο Κόμικς για να τιμηθεί η μακρά ιστορία και σχέση του Βελγίου με τα κόμικ. Τα κόμικ είναι το καμάρι του Βελγίου. Δε θεωρούνται απλώς ένα δημοφιλές μέσο, αλλά αποτελούν μια ξεχωριστή μορφή τέχνης. Όντως, με πάνω από 700 σχεδιαστές κόμικς, το Βέλγιο έχει περισσότερους δημιουργούς κόμικ ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο από οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου. Ήταν μια θαυμάσια εμπειρία! Μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής επιστρέψαμε στο σχολείο και απολαύσαμε ένα δείπνο με φαγητά που είχαν φέρει οι μαθητές και καθηγητές από την χώρα τους.
Την Τρίτη, 20.11.18 οι μαθητές συνέχισαν τη δημιουργία των κόμικ και της τοιχογραφίας συμμετέχοντας στα δύο δημιουργικά εργαστήρια. Μετά από ένα διάλειμμα, επισκεφθήκαμε την έκθεση των Στρούμφ «La Schtroumpf Expérience». Πρόκειται για μια έκθεση αφιερωμένη στα μικρά αγαπημένα πλάσματα των παιδικών μας χρόνων που αποτελούν δημιούργημα του Βέλγου καρτουνίστα Peyo ( Pierre Culliford) και έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στις 23 Οκτωβρίου του 1958 στο γαλλοβελγικό περιοδικό κόμικ Σπιρού και Φαντάζιο.
Την Τετάρτη, 21.11.18 το πρωί μαθητές και καθηγητές επισκεφθήκαμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ξεκινώντας από το Κέντρο υποδοχής «Σταθμός της Ευρώπης», επισκεφθήκαμε την Πλατεία Αλληλεγγύης (Esplanade Solidarność 1980), που ίδρυσαν οι Πολωνοί εργάτες το 1980 τιμώντας τις αξίες και τα επιτεύγματα του συνδικάτου «Αλληλεγγύη» και η οποία ορίζει το χώρο των εγκαταστάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Συγκινηθήκαμε αντικρίζοντας στην είσοδο των κτηρίων ένα κομμάτι του τείχους του Βερολίνου. Ξεναγηθήκαμε στο Παρλαμεντάριουμ (Parlamentarium), στο κτίριο Βίλυ Μπραντ, καθώς και στο Ημικύκλιο, με την αίθουσα της Ολομέλειας, όπου είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για την εκπροσώπηση των χωρών, τον τρόπο εκλογής των Ευρωπαίων βουλευτών, τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου, καθώς και για την πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Επίσης, θαυμάσαμε τους σημαντικούς πίνακες ζωγραφικής που φιλοξενούνται σε αίθουσα του κτηρίου, μεταξύ των οποίων δεσπόζει ο πίνακας του Έλληνα ζωγράφου Ιωάννη Γαϊτη «Η παρέλαση». Στη συνέχεια συναντήσαμε τον κ. Αντώνη Κοσσυβάκη, υπεύθυνο επικοινωνίας της ομάδας των Σοσιαλιστών, ο οποίος μας ξενάγησε στο κτήριο όπου βρίσκονται τα γραφεία των ευρωβουλευτών, οι αίθουσες συνεδριάσεων των Επιτροπών, καθώς και οι αίθουσες συνεντεύξεων και εκδηλώσεων του Ευρωκοινοβουλίων. Τον ευχαριστούμε για τη μοναδική εμπειρία που μας πρόσφερε. Στους διαδρόμους του Ευρωκοινοβουλίου συναντήσαμε τυχαία και δύο Έλληνες Ευρωβουλευτές, τον κ. Θοδωρή Ζαγοράκη και τον κ. Μίλτο Κύρκο. Μετά το κοινοβούλιο επισκεφθήκαμε το Μουσείο René Magritte, και θαυμάσαμε τα έργα του σουρεαλιστή ζωγράφου, ο οποίος μας ενέπνευσε και για τον τίτλο του προγράμματός μας. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με ένα παιχνίδι bowling.
Την Πέμπτη, 22.11.18 οι μαθητές συνέχισαν τη δημιουργία των κόμικ και της τοιχογραφίας. Οι καθηγητές του πορτογαλικού σχολείου μας παρουσίασαν το πρόγραμμα δραστηριοτήτων για τη συνάντηση του Ιανουαρίου στην Πορτογαλία. Το βράδυ πραγματοποιήθηκε αποχαιρετιστήρια γιορτή μαθητών και καθηγητών. Οι μαθητές σε ρόλο D.J ανέλαβαν τη διασκέδασή μας, ενώ οι γονείς ετοίμασαν φαγητό για μαθητές και καθηγητές. Καθώς στο Βέλγιο ζουν οικογένειες με καταγωγή από πολλές χώρες του κόσμου, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε διαφορετικές και πρωτότυπες γεύσεις. Ήταν μια πολύ ευχάριστη βραδιά με πολύ χορό, κέφι, φαγητό και φυσικά συγκίνηση για τον επερχόμενο αποχαιρετισμό.
Την Παρασκευή, 23.11.018, το πρωί μαθητές και καθηγητές παρακολουθήσαμε την παρουσίαση του βελγικού εκπαιδευτικού συστήματος, της δομής και της λειτουργίας του σχολείου. Τέλος, ολοκληρώθηκαν τα δημιουργικά εργαστήρια και αποκαλύφθηκε στην αυλή του σχολείου η τοιχογραφία που δημιούργησαν οι μαθητές και κέρδισε τις εντυπώσεις όλων μας. Στη συνέχεια αναχωρήσαμε για την περιοχή Heizel, όπου βρίσκεται το μνημείο Ατόμιουμ (Atomium). Πρόκειται για ένα μνημείο που κατασκευάστηκε το 1958 για τη Διεθνή Έκθεση του 58 και σχεδιάστηκε από τον André Waterkeyn. Το μνημείο αυτό είναι η αναπαράσταση του ατόμου με εννέα σφαίρες χάλυβα, 165 δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερο από το πραγματικό. Το Ατόμιουμ είναι πραγματικά τεράστιο με 102 μέτρα ύψος. Οι σωλήνες που ενώνουν της σφαίρες, έχουν κυλιόμενες σκάλες και επιτρέπουν την μετακίνηση μεταξύ αυτών. Οι σφαίρες έχουν διάμετρο 18 μέτρα, ενώ η τελευταία σφαίρα παρέχει στο επισκέπτη μια καταπληκτική πανοραμική θέα της πόλης.
Το Σάββατο, 24.11.18 το ταξίδι στο Βέλγιο ολοκληρώθηκε και επιστρέψαμε στην Άρτα με τις καλύτερες εντυπώσεις για τις οικογένειες και τους μαθητές που μας φιλοξένησαν, για τους καθηγητές που οργάνωσαν με άψογο τρόπο τις δραστηριότητες και φρόντισαν για όλα, καθώς και για την πόλη.
Θα θέλαμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τους μαθητές μας για την άψογη συνεργασία, το ενδιαφέρον και την προθυμία να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος.
Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί
Poupard Nathalie
Πρέντζα Άννα

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στις δράσεις των δομών ΑμεΑ στο πλαίσιο της 3ης Δεκεμβρίου ως παγκόσμια μέρα ατόμων με αναπηρία

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας ανταποκρινόμενο στη πρόσκληση των δομών ΑμεΑ της πόλης μας, συμμετείχε με ένα μουσικό σύνολο ελεύθερης έκφρασης του Λυκείου, στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα στις 3 του Δεκέμβρη του 2018 με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ΑμεΑ.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του Art Tv για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία:

Δείτε εδώ το βίντεο της δράσης:

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Εκδήλωση Ενημέρωσης- Ευαισθητοποίησης στο Μουσικό Σχολείο Άρτας την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Το 1992, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Κάθε χρόνο η μέρα αυτή δίνει ακόμα μια ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας υποδέχθηκε με χαρά τους εκπροσώπους δομών και φορέων που συνδιοργανώνουν υπό την αιγίδα του Δήμου Αρταίων σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα  και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία. Η κ. Σόνια Παπαβασιλείου, Κοινωνική Λειτουργός, Επιστημονική Υπεύθυνη του οικοτροφείου «Αίολος» της Ε.Ψ.Ε.Π. , η κ.Γεωργία Μαλαμή, Κοινωνική Λειτουργός του Κ.Δ.Η.Φ. «Αγία Θεοδώρα», η κ. Αγάθη Κικιώνη, Κοινωνική Λειτουργός του Κ.Δ.Η.Φ. «Αγκαλιά», η κ. Παναγιώτα Ντζιούνη, Κοινωνική Λειτουργός του Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α. και η κ. Σταυρούλα Ζαρονίκου, Κοινωνική Λειτουργός του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Άρτας παρουσίασαν τις δραστηριότητες των φορέων που εκπροσωπούν και συζήτησαν με τους μαθητές για θέματα που σχετίζονται με τα δικαιώματα αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινή τους ζωή.

Ερεθίσματα για τη συζήτηση έδωσαν οι δύο ταινίες μικρού μήκους που παρακολούθησαν οι μαθητές του Λυκείου: «No parking» του Σταύρου Τσάμη και «Μικρές χαρές» του Κωνσταντίνου Πιλάβιου. Οι μαθητές προβληματίστηκαν για όλες εκείνες τις καθημερινές μας πράξεις που δυσκολεύουν ή εμποδίζουν την κίνηση των ατόμων με σωματική αναπηρία σε δρόμους και  πεζοδρόμια, καθώς και την πρόσβαση σε υπηρεσίες και καταστήματα των μεγαλουπόλεων και ουσιαστικά καταπατούν το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στα μέρη που επιθυμούν. Επίσης, μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για όλα όσα είναι σημαντικά στη ζωή μας, μας κάνουν ευτυχισμένους και είναι κοινά για όλους μας. Στην τελευταία βιωματική δραστηριότητα οι μαθητές κατέγραψαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους όσα παρακολούθησαν και συζήτησαν στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, ειδικούς και μαθητές και ας θυμόμαστε: Τα άτομα με αναπηρία δε ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη. Ζητάνε να γίνει η ζωή τους ΙΣΗ με τη δική μας. Στόχος πρέπει να είναι όχι η τυπική, αλλά η πραγματική ισότητα, η οποία σημαίνει ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή. Αυτό που πρέπει να επιδιώκεται είναι ο σεβασμός της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητας.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε