Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στο 11ο Συνέδριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετέχει στο 11ο Συνέδριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Φόρουμ των Επιμελητηρίων της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής και Ιονίου, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Άρτας, με τομεακό θέμα: «Γυναικεία Επιχειρηματηκότητα, Βιώσιμη Ανάπτυξη και Εναλλακτικός Τουρισμός», και θα πραγματοποιηθεί στην Άρτα από 16 ως 18 Οκτωβρίου 2019. Θα παρουσιαστούν κάποια από τα διαφορετικά μουσικά ιδιώματα που συναντάμε στον Ελλαδικό χώρο, μέσα από μια σειρά επιλεγμένων μουσικών κομματιών.
(Φωτογραφίες: Πρόβα του Μουσικού Συνόλου στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας – 11-10-2019)

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Διαγωνισμός για την επιλογή του Λογότυπου του προγράμματος Erasmus +

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019 (Video)

Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας,
Πέμπτη 26-9-2019
Μεσοπέλαγα αρμενίζω,
Στίχοι, Μουσική: Κώστας Μουντάκης
Τραγούδι: Δήμητρα Πάνου
Κανονάκι: Κατερίνα Ζήση
Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Παναγιώτης Γιαννούτσος
Μουσικό Σχολείο Άρτας

Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας,
Πέμπτη 26-9-2019

Αυτοσχεδιασμός στο κλαρίνο με συνοδεία κιθάρας
Κλαρίνο: Γιώργος Φλιτούρης
Κιθάρα: Βαγγέλης Σωτηρίου
Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Παναγιώτης Γιαννούτσος
Μουσικό Σχολείο Άρτας

Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας,
Πέμπτη 26-9-2019

Γιωργίτσα, από τη μουσική παράδοση της Μ. Ασίας
Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Παναγιώτης Γιαννούτσος
Μουσικό Σχολείο Άρτας

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του Art Tv για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019:

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Με τη ματιά της Ιωάννας … (Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς / 26-9-2019)

Η συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τη φωτογραφική ματιά της συναδέλφου Ιωάννας Φράγκου.
Ιωάννα σε ευχαριστούμε πολύ!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

6η  Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Παρασκευή 27-9-2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σήμερα 27 Σεπτεμβρίου 2019, στο σχολείο μας, αθλητικές δραστηριότητες στο πλαίσιο του εορτασμού της 6ης  Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Όλοι οι μαθητές μας ενεργοποιήθηκαν και  πήραν μέρος στις οργανωμένες ομαδικές δράσεις που έγιναν στο σχολείο: αγώνες βόλεϊ, μπάσκετ, ποδοσφαίρου, σκυταλοδρομίες, περιπατητικός δρόμος.

Σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού συμμετείχαν ενεργά και οι καθηγητές, που μοιράστηκαν εμπειρίες και διασκέδασαν με τα παιδιά.

Θα πρέπει ακόμη να ευχαριστήσουμε θερμά τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Πετοσφαίρισης κ. Βίτσιο Σταύρο, καθώς και τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Ρούσσα Ηλία, που επισκέφτηκαν το σχολείο μας, συνεργάστηκαν με τους μαθητές και μετέδωσαν με ζήλο τις γνώσεις τους και την αγάπη τους για τον αθλητισμό.

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός

Μαρίνα Καλαβρουζιώτου

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετέχει στον εορτασμό των «Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (27 με 29 Σεπτεμβρίου 2019)» σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και την Εφορεία Σπηλαιολογίας – Παλαιοανθρωπολογίας (Γραφείο Βορείου Ελλάδος) με κεντρικό θέμα: «Τέχνες και Ψυχαγωγία – Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο».

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη το πρωί, στις 26 του Σεπτέμβρη, εκπαιδευτική δράση με τίτλο: «Τα παιδία δει και ρχεται. Μουσικά και χορευτικά δρώμενα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας», όπου μικροί μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου μαζί με μαθητές από το Μουσικό Σχολείο συνεργάστηκαν, με σκοπό να αναδείξουν τη αξία των τεχνών και συγκεκριμένα της μουσικής στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της δράσης οι μικροί μαθητές περιηγήθηκαν στη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας, με στάσεις σε επιλεγμένα σημεία αυτής (προθήκη μουσικών οργάνων, ενότητα νεκροταφείων, ανδρώνας κ.α.), όπου μικρά σύνολα μαθητών του Μουσικού Σχολείου Άρτας εμπλούτισαν την ξενάγηση, παίζοντας μουσικά κομμάτια σχετικά με το θέμα και τα εκθέματα του συγκεκριμένου σημείου.

Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές περιηγήθηκαν στο χώρο περιοδικών εκθέσεων του μουσείου, όπου υπάρχει έκθεση αφίσας αφιερωμένη στα 10 χρόνια του Μουσικού Σχολείου Άρτας και περιέχει αφίσες από τις σημαντικότερες στιγμές της πορείας του σχολείου μέχρι σήμερα. Εκεί ενημερώθηκαν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σχολείου και τη σύνολη δράση του από το 2009 που ιδρύθηκε και λειτουργεί. Η έκθεση αφίσας, που επιμελήθηκε η συνάδελφος κα Nathalie Poupard, θα βρίσκεται στο μουσείο σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Τέλος οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό μουσικό παιχνίδι στη αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου, όπου φιλοξενείται η περιοδική έκθεση με ανακατασκευές αρχαίων μουσικών οργάνων του κου Γιώργου Πολύζου με τίτλο: «Ήχοι Αρχαίων», και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου διδάχτηκαν, τραγούδησαν και συνόδευσαν ρυθμικά με παλαμάκια όλοι μαζί το τραγούδι «Μήλο μου και μανταρίνι» από τη μουσική παράδοση της Μ. Ασίας.

Ευχαριστούμε του μικρούς μαθητές της έκτης Δημοτικού του 7ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας και τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν για τη συμμετοχή και τους εργαζόμενους του Αρχαιολογικού μουσείου Άρτας για τη φιλοξενία. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την κα Βασιλική Γαλάνη και τον κ. Κωνσταντίνο Υψηλό για τη συνεργασία στην προετοιμασία της δράσης και την επιμέλεια της έκθεσης αφίσας του σχολείου μας. Τέλος ευχαριστούμε την απόφοιτο του σχολείου μας, φοιτήτρια του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννα Φράγκου, για την φωτογραφική κάλυψη και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου που συμμετείχαν στο μουσικό σύνολο και ανταποκρίθηκαν άψογα σε όλες τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες της  συγκεκριμένης δράσης.

Εκ μέρους του Μουσικού Σχολείου Άρτας

Παναγιώτης Γιαννούτσος

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 27-29 Σεπτεμβρίου 2019

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

27-29 Σεπτεμβρίου 2019

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας σε συνεργασία με την Εφορεία Σπηλαιολογίας – Παλαιοανθρωπολογίας (Γραφείο Βορείου Ελλάδος) και το Μουσικό Σχολείο Άρτας, συμμετέχει και τη φετινή χρονιά στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (27-29 Σεπτεμβρίου).

Το κεντρικό θέμα εορτασμού για το τρέχον έτος είναι «Τέχνες και Ψυχαγωγία – Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο», θέμα διαχρονικό και επίκαιρο.

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας και της Εφορείας Σπηλαιολογίας – Παλαιοανθρωπολογίας, καθώς και μαθητές και εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Άρτας θα υποδεχθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην εκπαιδευτική δράση

«Τα παιδία δει και ρχεται. Μουσικά και χορευτικά δρώμενα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας»

 Η δράση επικεντρώνεται στον χορό και τη μουσική, τέχνες αλληλένδετες, που νωρίς καλλιεργήθηκαν από τον άνθρωπο και συνόδευσαν ποικίλες εκφάνσεις του καθημερινού βίου από την αρχαιότητα έως σήμερα, όπως στη λατρεία, την ψυχαγωγία κ.α. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες στους χώρους της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν:

  • Περιήγηση των μαθητών στη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας, με στάσεις σε επιλεγμένα σημεία αυτής (προθήκη μουσικών οργάνων, ενότητα νεκροταφείων, ανδρώνας κ.ά.), όπου μικρά σύνολα μαθητών του Μουσικού Σχολείου Άρτας, κατανεμημένα στις αίθουσες του Μουσείου, θα παραχωρήσουν μικρές συναυλίες.
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο τη γνωριμία με το χορό, ως δρώμενο στη λατρεία των Νυμφών, μέσα από τα σχετικά εκθέματα του Ιερού Άντρου των Νυμφών της Αμβρακίας (Σπήλαιο Κουδουνότρυπα). Αρχικά, οι μαθητές θα παρακολουθήσουν ενημερωτική προβολή παρουσίασης σχετικά με το Σπήλαιο Κουδουνότρυπας και τη χρήση του ως Ιερού των Νυμφών. Στη συνέχεια, με αφορμή τα σχετικά εκθέματα του Μουσείου, θα  ενημερωθούν για το τελετουργικό της λατρείας γενικότερα, για τον ιδιαίτερο ρόλο των χορευτικών δρώμενων στις λατρευτικές τελετές αλλά και για τους διαφορετικούς τύπους κυκλικών χορών που εκτελούνταν αποκλειστικά από γυναίκες με τη συνοδεία μουσικής, κατά τη διάρκειά τους. Τέλος, οι μαθητές θα συμμετέχουν σε ομαδικό επιδαπέδιο παιχνίδι ερωτήσεων-απαντήσεων με στόχο τη βιωματική αφομοίωση των σχετικών πληροφοριών μέσα από τη συνεργασία, την αναζήτηση των απαντήσεων στο χώρο του μουσείου και την αναπαράσταση χορευτικών κινήσεων.
  • Συμμετοχή των μαθητών σε φωνητικό σύνολο υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου θα εκτεθούν οι αφίσες των εκδηλώσεων που δημιούργησε το Μουσικό Σχολείο Άρτας στο πλαίσιο των μουσικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε από το έτος 2012 έως σήμερα.

Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας και στο βυζαντινό ναό Παναγίας Παρηγορήτισσας, που λειτουργεί ως μουσειακός χώρος, θα είναι ελεύθερη για το κοινό (τηλ. επικοινωνίας: 26810 21191, 71700 Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, 26810 28692 Παρηγορήτισσα).

Τις δράσεις θα συντονίσουν οι:

ΕΦΑ Άρτας: κ. Βασιλική Γαλάνη, αρχαιολόγος, κ. Άννα Παπαρούπα-Ντόβα, ιστορικός, κ. Ξένια Σερβετά, ιστορικός

ΕΦΑ Σπηλαιολογίας – Παλαιοανθρωπολογίας (Γρ. Β. Ελλάδος): κ. Χριστίνα Μιχελάκη, αρχαιολόγος, κ. Αναστάσιος Σύρος, αρχαιολόγος, κ. Μιχάλης Κοντός,  αρχαιολόγος, κ. Γιάννης Κοκκωνίδης, μηχανολόγος μηχανικός.

Μουσικό Σχολείο Άρτας: κ. Ανθούλα Ζιώρη, διευθύντρια, κ. Παναγιώτης Γιαννούτσος, εκπαιδευτικός.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Η συναυλία των αποφοίτων με τη ματιά της Ιωάννας…

Ευχαριστούμε τη συνάδελφο και απόφοιτο του σχολείου μας Ιωάννα Φράγκου για την φωτογραφική κάλυψη της συναυλίας των αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Άρτας, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στις 17 του Σεπτέμβρη του 2019, στο πλαίσιο της 17ης Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών.
Επίσης την ευχαριστούμε για την καλλιτεχνική της ματιά!

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στη 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών (Τρίτη 17-9-2019)

Το απόγευμα της Τρίτης που μας πέρασε το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε στη 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, που διοργάνωσε ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας, ο σύλλογος Δρομέων Άρτας και το Περιφερειακό Τμήμα Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το σχολείο μας παρουσίασε για πρώτη φορά το σύνολο των αποφοίτων της σχολικής χρονιάς 2018-19, και ερμήνευσε μια σειρά τραγουδιών, κλείνοντας τη σημαντική αυτή δράση για τη διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας. Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε για όλη τη σχολική μας κοινότητα η πρωτοβουλία των διοργανωτών να αφιερώσουν τη δράση στην αγαπημένη μας Γωγώ.

Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστεί τους φορείς που διοργάνωσαν τη δράση για τη πρόσκληση και τη συνεργασία, το Επιμελητήριο Άρτας για τη προσφορά της αίθουσας όπου και πραγματοποιήθηκαν οι πρόβες, την απόφοιτο του σχολείου μας Ιωάννα Φράγκου για τις υπέροχες φωτογραφίες  και τους απόφοιτους της περσινής χρονιάς που δήλωσαν παρόντες για μια ακόμη φορά σε μια δράση με ένα τόσο σημαντικό μήνυμα. Οι μαθητές  μας, φοιτητές πλέον στις σχολές της επιλογής τους, εκπροσώπησαν αντάξια το σχολείο που αποτέλεσε τη βάση για το επόμενο βήμα τους στη Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ευχόμαστε λοιπόν στα παιδιά μας καλή αρχή στο νέο τους ξεκίνημα και να είναι πάντα κοινωνικά ενεργοί και δραστήριοι, όπως όλα αυτά τα χρόνια που ήταν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας.

 

Εκ μέρους του Μουσικού Σχολείου Άρτας

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί

Παναγιώτης Γιαννούτσος

Θάλεια Δημοθεοδώρου

Πολυδεύκης Στεφανόπουλος

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του Art Tv για τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στη 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών:

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συναυλία του συνόλου αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Άρτας:

Δείτε εδώ τη 17η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών – Α΄και Β’ Μέρος, καθώς και τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας σε αυτή, όπως την κάλυψε και την μετέδωσε ο Art Tv. Άρτα – 17-9-2019

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών – 17-9-2019

Έρχεται η 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει για την πραγματοποίηση της 17ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).

Ειδικότερα, η Φλόγα της Αγάπης θα περάσει από την πόλη μας την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, με την έναρξη να πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία του Αγίου Δημητρίου στις 19:00 και ο τερματισμός στην πλατεία Σκουφά.

Η Λαμπαδηδρομία, στην οποία θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Περιφερειακό Τμήμα Άρτας και ο Σύλλογος Δρομέων Άρτας, έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία και να ηχήσει το μήνυμα της προσφοράς αίματος σε όλη την Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα κλείσει με καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν οι KROTAL ARTA και το Μουσικό Σχολείο Άρτας.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Αρταίων

Για κάποιους μαθητές μας μπορεί το σχολείο να τέλειωσε και να είναι τώρα πρωτοετείς φοιτητές στις σχολές της επιλογής τους, αλλά η πρόβα συνεχίζεται!!!
Οι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Άρτας ετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στη 17η λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17-9-2019. Ευχαριστούμε τον Επιμελητήριο Άρτας για τη διάθεση της αίθουσας, όπου γίνονται οι πρόβες μας.

Δείτε εδώ μέρος της πρόβας του συνόλου αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Άρτας:

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε