Αφιέρωμα στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 – Τρίτη 27-10-20 (Απονομή αριστείων και βραβείων)

Μια μικρή συλλογή στιγμών από τη μέρα του αφιερώματος στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και την απονομή των αριστείων και βραβείων στους μαθητές μας, στο Μουσικό Σχολείο Άρτας.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Αφιέρωμα στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 – Τρίτη 27-10-20

Ένας διαφορετικός εορτασμός, χωριστά στο κάθε τμήμα σύμφωνα με τους νέους κανόνες, 12 διαφορετικές δράσεις αντί για μία, αλλά με τον ίδιο σεβασμό και με έντονη την ιστορική μνήμη, γιορτάσθηκε την Τρίτη στις 27 Οκτωβρίου 2020 στο Μουσικό Σχολείο Άρτας, η επέτειος της πάλης του Ελληνικού Λαού ενάντια στις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού. Οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, τίμησαν τους ανθρώπους που χάθηκαν, γνωστούς και άγνωστους, τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους ως αντάλλαγμα για την ελευθερία μας.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Διαγωνισμός για την επιλογή λογότυπου του προγράμματος Erasmus+

Διαγωνισμός για την επιλογή λογότυπου του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο:

“Découvrir et partager nos patrimoines culturels”

                     Οδηγίες για το λογότυπο του προγράμματος

Η κάθε δημιουργία πρέπει να είναι  σε χαρτί Α4 και να πληροί τα εξής κριτήρια:

  • Αναφορά στην Ευρώπη ή στο Erasmus+
  • Αναφορά στις 5 συμμετέχουσες χώρες
  • Αναφορά στη παράδοση – πολιτιστική κληρονομιά
  • Το τίτλο του προγράμματος “Découvrir et partager nos patrimoines culturels”

ή σε πιο σύντομη μορφή Coutumes et traditions”

Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας!!!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Έγκριση νέου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ «Découvrir et partager nos patrimoines culturels / Ανακαλύπτουμε και μοιραζόμαστε την πολιτιστική μας κληρονομιά».

 Το Μουσικό Σχολείο Άρτας  συμμετέχει ως εταίρος τα σχολικά έτη 2020-2021 και 2021–2022, σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, Δράση KA229-Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων, τομέας σχολικής εκπαίδευσης, με τίτλο «Découvrir et partager nos patrimoines culturels / Ανακαλύπτουμε και μοιραζόμαστε την πολιτιστική μας κληρονομιά».

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα σχολεία :

  1. Lycée polyvalent Remi Belleau, Nogent Le Rotrou Γαλλία, που έχει αναλάβει το ρόλο του συντονιστή της σύμπραξης των σχολείων.
  2. Instituto di Istruzione Superiore » Enrico Fermi «, Montesarchio Ιταλία
  3. Liceul Teoretic Ionita Asan, Caracal Ρουμανία
  4. Berufsbildende Schulen Oschersleben des Landkreises Börde – Europaschule,Oschersleben Γερμανία
  5. Μουσικό Σχολείο Άρτας, Άρτα Ελλάδα

Η φιλοσοφία και ο στόχος του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν και να αλληλεπιδράσουν οι μαθητές με την πολιτιστική κληρονομιά, να κατανοήσουν τις διαφορετικές μορφές της, να την  εκτιμήσουν και να την αγαπήσουν, να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την ανάγκη προστασίας της, να κατανοήσουν την έννοια της κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, να αντιληφθούν ότι η πολιτιστική κληρονομιά μπορεί να προωθήσει τον διάλογο μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και γενεών, να προσφέρει μια αίσθηση κοινής κατανόησης των διαφορών και των ομοιοτήτων, αλλά και να ενθαρρύνει την αποδοχή της πολιτιστικής διαφορετικότητας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες, καθώς και εκπαιδευτικές επισκέψεις και ανταλλαγές μαθητών και καθηγητών των πέντε χωρών.

Στην παρούσα φάση, λόγω των μέτρων για τον Covid-19, τα συνεργαζόμενα σχολεία  επέλεξαν διαδικτυακά εργαλεία που διευκολύνουν τη μεταξύ τους επικοινωνία και προωθούν τη διάδοση του προγράμματος.

 

                                                 Η υπεύθυνη καθηγήτρια

                                                 Nathalie Poupard, ΠΕΟ5

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Απόφαση του συλλόγου διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Άρτας για την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε περιόδους καταλήψεων

Πράξη 17- 5/ 10/20

Θέμα: εφαρμογή της αριθμ. 131451/ ΓΔ4 /Υ.Α./ 30/09/20

Στη Φιλοθέη και έξω από το Μουσικό Σχολείο Άρτας, που βρίσκεται σε κατάληψη, σήμερα 5 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 8:10 συνήλθε σε συνεδρίαση ο σύλλογος των διδασκόντων υπό την προεδρία της διευθύντριας του σχολείου, με θέμα την αριθμ.1314 51/ΓΔ4/Υ.Α./30/09/20.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία αξιοποιήθηκε στην πρώτη φάση της πανδημίας ως εκπαιδευτικό – παιδαγωγικό εργαλείο, και εκφράστηκε έντονος προβληματισμός και ανησυχία για την παρούσα υπουργική απόφαση που μετατρέπει την τηλεκπαίδευση, στη συνείδηση μαθητών και εκπαιδευτικών σε μέσο διαχωρισμού και τιμωρίας, κλονίζοντας έτσι την παιδαγωγική σχέση μαθητή εκπαιδευτικού με αντίκτυπο στη συνολική εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα προβλήματα της σχολικής κοινότητας είναι κοινά για μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, Δήμο, Περιφέρεια, Υπουργείο και αφορούν στα μέσα προστασίας όλων των μελών της σχολικής κοινότητας στην πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που βιώνουμε, στα λειτουργικά κενά, στην κτηριακή υποδομή, στην ασφαλή μετακίνηση των μαθητών, στο ανεπαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Μετά από εκτενή συζήτηση ομόφωνα ο σύλλογος των διδασκόντων:

Α) συντάσσεται με τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων σχετικά με την αριθμ. 131451/ΓΔ4/Υ.Α./ 30/09/20 και δηλώνει ότι αδυνατεί να την εφαρμόσει. 

Β) συμμετέχει στις στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ.

Γ) O σύλλογος των διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Άρτας, με τη στάση του και τις θέσεις του, τιμά σήμερα 5 Οκτωβρίου, την παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών η οποία καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης που με το έργο τους συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη και την ευημερία των κοινωνιών.

Για το λόγο αυτό συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται

Η Διευθύντρια                     Ο Υποδιευθυντής                                         Οι Εκπαιδευτικοί

   Τ.Σ.Υ                                          Τ.Υ.                                                     Τ.Υ. (38 υπογραφές)

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Δράση σχετικά με τη λήψη μέτρων πρόληψης ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού. Τετάρτη 23-9-2020

Την Τετάρτη στις 23 του Σεπτέμβρη του 2020, πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Άρτας δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, σχετικά με τη λήψη μέτρων πρόληψης ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού. Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης ποιοτικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κατά τη λειτουργία της τοπικής ομάδας υγείας 1ης Τ.ΟΜ.Υ Άρτας και με αφορμή την εμφάνιση και εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν να μάθουν οι μαθητές το σωστό τρόπο να πλένουν τα χέρια τους, τη χρήση αντισηπτικού διαλύματος και τη σωστή εφαρμογή και χρήση της μάσκας, εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν παγκοσμίως, ώστε να μειωθεί η διασπορά παθογόνων οργανισμών.

Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστεί το υγειονομικό προσωπικό της 1ης Τ.ΟΜ.Υ Άρτας και τον συντονιστή της παιδίατρο κ. Μιχαήλ Χαραλάμπη για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης. Επίσης ευχαριστεί την νοσηλεύτρια κα Ερασμία Φασιά για την αναλυτική ενημέρωση που πραγματοποίησε σε όλους του μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

Η Διευθύντρια

του Μουσικού Σχολείου Άρτας

Ανθούλα Ζιώρη

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Κατατακτήριες εξετάσεις σχολικού έτους 2020-21

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας προκηρύσσει για το έτος 2020 -21 τις παρακάτω κενές θέσεις, οι οποίες θα συμπληρωθούν με κατατακτήριες εξετάσεις:
1. Οκτώ (08) θέσεις στη Β΄ τάξη Γυμνασίου
2. Πέντε (05) θέσεις στη Γ΄ τάξη Γυμνασίου
3. Επτά (07) θέσεις στην Α΄ τάξη Λυκείου
4. Επτά (07) θέσεις στη Β΄ τάξη Λυκείου
5. Οκτώ (08) θέσεις στη Γ΄ τάξη Λυκείου
Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 09.00 π.μ.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μπορούν να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 18/09/2020 στο Μουσικό Σχολείο Άρτας.
Για περισσότερες πληροφορίες: 2681085364
Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Αγιασμός σχολικού έτους 2020 -21 (Δευτέρα 14-9-2020)

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής – 21 Ιουνίου – Παρασκευή 19-6-2020 – Συναυλία

Δείτε εδώ το Α’ μέρος της συναυλίας:

Δείτε εδώ το B’ μέρος της συναυλίας:

Δείτε εδώ το Γ’ μέρος της συναυλίας:

Δείτε εδώ το Δ’ μέρος της συναυλίας:

Δείτε εδώ το E’ μέρος της συναυλίας:

Δείτε εδώ το ΣΤ’ μέρος της συναυλίας:

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής – 21 Ιουνίου – Παρασκευή 19-6-2020

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, στις 09.00 το βράδυ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, στις 21 Ιουνίου, το Μουσικό Σχολείο Άρτας μοιράστηκε συμβολικά αυτή τη γιορτή στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία  Αγίου Δημητρίου, με μια μικρή συναυλία με τη συμμετοχή ενός μουσικού συνόλου καθηγητών και ενός μουσικού συνόλου μαθητριών.

Με τη συγκεκριμένη διοργάνωση, παρά τις διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν φέτος λόγω της πανδημίας και τηρώντας τους κανονισμούς του ΕΟΔΥ για την προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού, το Σχολείο μας συνέβαλε στην ανάδειξη της Ημέρας της Μουσικής και τη διάδοση του πολιτισμού, προσφέροντας μια νότα αισιοδοξίας μέσα από την τέχνη της μουσικής.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε για τη συμμετοχή τους, τις μαθήτριες του σχολείου μας Βάγια Καρακώστα, Ελένη Παππά, Δήμητρα Πάνου και Κατερίνα Ζήση, τις καθηγήτριες του σχολείου μας Τζένη Χαντζηδήμου και Χριστίνα Πάνου και τον καθηγητή Νίκο Λαβασά. Ευχαριστούμε το Δήμο Αρταίων για την ηχητική κάλυψη και τους συμπολίτες μας που τίμησαν το σχολείο μας με το χειροκρότημά τους.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του Art Tv για τη δράση του Μουσικού Σχολείου Άρτας με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στις 21 Ιουνίου:

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε