Βοήθεια

Online οδηγοί

Προτάσεις χρήσης ιστολογίου

Οδηγός δημιουργίας και διαχείρισης ιστολογίου (τελ. ενημ. 20/6/2017)

Οδηγός χρήσης κοινωνικής δικτύωσης στο http://blogs.sch.gr

Αρχεία βοήθειας σε μορφή zip doc

Χρήση Ιστολογίου ως εκπαιδευτικό εργαλείο (zip 37KB)

Οδηγός δημιουργίας και διαχείρισης Ιστολογίου (zip, 8.6ΜΒ, τελ. ενημ. 2/11/2015).

Ασκήσεις για την διαχείριση Ιστολογίου(zip, 31ΚΒ)

Οδηγός χρήσης κοινωνικής δικτύωσης στο http://blogs.sch.gr (zip, 3.2ΜΒ, τελ. ενημ. 17/12/2014) .

v Ενημερωθείτε για τις νέες προσθήκες και βελτιώσεις που αφορούν στα ιστολόγια και τις κοινότητες μας.

help
Αν δεν βρήκατε απαντήσεις στα ερωτήματα σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία υποστήριξης.

Γνωρίζετε ότι...


 1. Νέο: Ενσωματώστε παζλ από το Jigsawplanet.com σε άρθρο ή σελίδα του ιστολογίου σας εύκολα με απλή αντιγραφή/επικόλληση του URL του.

 2. Πλέον είναι διαθέσιμη μονάδα "Μετάφραση από το google" για εύκολη μετάφραση σε πάνω από 25 γλώσσες. Δείτε πως δουλεύει.

 3. Μπορείτε να προσθέσετε ένα αναλογικό ρολόι στο ιστολόγιο σας. Επιλέξτε ένα, από την συλλογή μας. Διαβάστε περισσότερα

 4. Μπορείτε να ενσωματώσετε πλέον και παρουσιάσεις από το authorstream.com, με πολύ απλό τρόπο. Μάθετε πως

 5. Μπορείτε αν έχετε ιστολόγιο σε άλλο δικτυακό τόπο να μεταφέρετε το περιεχόμενο του στο ιστολόγιο που έχετε στο blogs.sch.gr. Χρησιμοποιήστε την επιλογή “Εργαλεία –> Εισαγωγή” του διαχειριστικού περιβάλλοντος του ιστολογίου σας στο blogs.sch.gr

 6. Μπορείτε να αλλάξετε το εξ'ορισμού url για τα άρθρα σας, ώστε να είναι πιο σύντομο. Από την διαχείριση του ιστολογίου σας, μεταβείτε στην σελίδα Ρυθμίσεις" –>"Μόνιμοι Σύνδεσμοι" και επιλέξτε "Αριθμός"

 7. Μπορείτε να αναδημοσιεύετε από εξωτερικές πηγές!!! . Γίνετε θεματικός επιμελητής (content curation) του ιστολογίου σας και φιλτράρετε και παρουσιάστε με τον δικό σας τρόπο την επιλεγμένη είδηση. Επιλέξτε από την διαχείριση "Αρθρα" -> "Άντληση άρθρων από εξωτερικές πηγές και κάντε τις απαιτούμενες ρυθμίσεις σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο πάνω μέρος της σελίδας.

 8. Δημιουργήσαμε 4 νέα θέματα εμφάνισης ειδικά για Νηπιαγωγεία / Δημοτικά: Δείτε τα και εφαρμόστε στο ιστολόγιο σας αυτό που σας ταιριάζει!!! Μεταβείτε στην διαχειριστική σελίδα Εμφάνιση--> Θέματα και δοκιμάστε τα θέματα εμφάνισης alepou, bear, dinos και rabbit.

 9. Μπορείτε να ενσωματώσετε ένα video από το http://video.sch.gr σε άρθρο σας. H διαδικασία είναι απλή:
    1. Στην σελίδα του http://video.sch.gr που σας ενδιαφέρει αντιγράφετε το url της.
    2. Μεταβείτε στην δημιουργία/επεξεργασία άρθρου και επικολλήστε το.
  Έτοιμοι!!! Μετά την αποθήκευση του άρθρου κατά την προβολή του θα εμφανίζεται ενσωματωμένο το video μέσα σε αυτό.

 10. Αν δυσκολεύεστε να επιλέξετε θέμα εμφάνισης του ιστολογίου σας:
  Στην σελίδα "Εμφάνιση -> Θέματα", χρησιμοποιήστε το "Φίλτρο χαρακτηριστικών" που υπάρχει δίπλα στο κουμπί "Αναζήτηση εγκατεστημένων θεμάτων" . Εκεί μπορείτε να ορίσετε το χρώμα, τις στήλες και άλλα χαρακτηριστικά. Πατήστε το κουμπί "Εφαρμογή φίλτρων" και επιλέξτε ένα από τα προτεινόμενα.

 11. Πλέον υπάρχει διαθέσιμη online έκδοση των οδηγών βοήθειας!!!
  Ανανεώσαμε τους οδηγούς βοήθειας. Κατεβάστε τους ή δείτε την online έκδοση τους http://blogs.sch.gr/manuals/.


 12. Μπορείτε να ενσωματώσετε Videos από δημοφιλείς δικτυακούς τόπους σε άρθρο σας!!!
  Κατά την συγγραφή του άρθρου πατήστε από την γραμμή εργαλείων το κουμπί . (τελευταίο στην γραμμή εργαλείων της επεξεργασίας δημοσίευσης).
  Υποστηρίζονται οι παρακάτω δικτυακοί τόποι video: aniBOOM, Brightcove, Clipfish, dailymotion, GameTrailers, GameVideos, Garage TV, Google Video, GUBA, ifilm, Metacafé, MySpace Video, MyVideo, Prezi, Revver, Sevenload, Teachertube, Veoh, VIMEO, Vod.sch.gr, vSocial, Yahoo! Video, YouTube

 13. Μπορείτε να προσθέσετε την μονάδαEuropean School Radio" στο ιστολόγιο σας. Κάντε τις ρυθμίσεις που σας ταιριάζουν και εμπλουτίστε το με μουσική και εκπομπές με ποικίλη θεματολογία από το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο το οποίο αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια και ανήκει στους δημιουργούς του, τα ιδρυτικά μέλη* και τα συνεργαζόμενα σχολεία. Περισσότερα για το European School Radio

 14. Μπορείτε να βάλετε επιπλέον κουμπιά στην γραμμή εργαλείων της συγγραφής κειμένων. Για παράδειγμα το κουμπί Πλήρους στοίχισης. Μεταβείτε στην επιλογή μενού "Ρυθμίσεις -> TinyMCE Advanced". Από την κάτω περιοχή με τα εικονίδια πατήστε και σύρτε το εικονίδιο για πλήρη στοίχιση στην πάνω περιοχή των εικονιδίων. Έτσι θα είναι πάντα διαθέσιμο κατά την επεξεργασία/συγγραφή άρθρων/σελίδων.

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων