Διατροφή – Διατροφικές Διαταραχές – Προληπτική Ιατρική

Οι μαθητές της Α’ τάξης πραγματοποίησαν ένα πρόγραμμα Αγωγής Υγείας σχετικά με τη σωστή διατροφή, τις διατροφικές διαταραχές, όπως βουλιμία και νευρική ανορεξία και με τη χρησιμότητα και αναγκαιότητα της προληπτικής ιατρικής στη ζωή μας.  Το θέμα επιλέχτηκε μετά από συζήτηση των μελών της ομάδας και των συντονιστών – καθηγητών τους.
Τα παιδιά προσπάθησαν να κατανοήσουν την αξία της σωστής διατροφής & τις επιδράσεις τους στην υγεία και να μάθουν πώς να επιλέγουν τις σωστές τροφές, να ελέγχουν το βάρος τους και να εντάξουν τη σωματική άσκηση στη ζωή τους προς αποφυγή πιθανών μελλοντικών ασθενειών (καρδιοπάθειες, διαβήτη, κ.λπ).
Σκοπός μας ήταν η αλλαγή διατροφικών συνηθειών και η δια βίου απόκτηση μιας υγιεινής διατροφικής συμπεριφοράς.
Σε συνεργασία με την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας συντάχθηκε ερωτηματολόγιο σχετικά με το διατροφικό πρόγραμμα των νέων, τους “δημοφιλείς” αλλά επικίνδυνους συχνά  τύπους δίαιτας καθώς και με την εικόνα που έχουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους (body scale questionnaire), το οποίο διανεμήθηκε σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας.
Ιδιαίτερη αίσθηση και ανησυχία τους δημιουργήθηκε από την παρακολούθηση ενός DVD με θέμα τη νευρική ανορεξία και τις τραγικές επιπτώσεις στους πάσχοντες.
Επίσης, κατέγραψαν συνταγές απλών παραδοσιακών κρητικών φαγητών με μεγάλη διατροφική αξία, οι οποίες συγκεντρώθηκαν σ’ ένα βιβλιαράκι, με ειδική αναφορά στην αξία του ελαιόλαδου και των βοτάνων της κρητικής γης.
Τέλος, ενημερώθηκαν για την προληπτική ιατρική (μαστογραφία, τεστ Παπ), αλλά και τη στοματική υγιεινή.
Οι μαθητές της Α’ τάξης πραγματοποίησαν ένα πρόγραμμα Αγωγής Υγείας σχετικά με τη σωστή διατροφή, τις διατροφικές διαταραχές, όπως βουλιμία και νευρική ανορεξία και με τη χρησιμότητα και αναγκαιότητα της προληπτικής ιατρικής στη ζωή μας. Το θέμα επιλέχτηκε μετά από συζήτηση των μελών της ομάδας και των συντονιστών – καθηγητών τους.

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων