Διάκριση μαθητών της Γ’ Λυκείου σε διαγωνισμό συγγραφής άρθρου του περιοδικού Science in School.

Δελτίο τύπου

Τη δεύτερη θέση (κατηγορία 16+) στο μαθητικό διαγωνισμό συγγραφής άρθρου ‘The search for the strangest species on Earth’ του περιοδικού Science in School κέρδισε μαθητική ομάδα της Γ’ Λυκείου του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Πατρών ανάμεσα σε 80 διαγωνιζόμενους από όλη την Ευρώπη.

Η βραβευθείσα μαθητική ομάδα, αποτελούμενη από τους Κωνσταντακόπουλο Ευστάθιο, Πεφάνη Δημήτριο και Τσιμπούκη Βασιλική συνέγραψαν άρθρο στα αγγλικά σχετικά με τους ραδιοαυτότροφους μύκητες (Cladosporium sphaerospermum), αξιοποιώντας βιβλιογραφικές πηγές και δημιουργώντας πρωτότυπο καλλιτεχνικό σχέδιο.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν άλλες δύο ομάδες επιλέγοντας εξίσου ιδιαίτερους οργανισμούς. Οι Γερογιάννης Αργύριος, Παπαπαύλου Ειρήνη-Λουίζα και Χουρπιλιάδη Χαρίκλεια αναφέρθηκαν στα Βραδύπορα (Milnesium tardigradum) και οι Ροδοπούλου Βασιλική και Σταθοπούλου Μαρία την ‘αθάνατη μέδουσα’ Turritopsis dorhnii.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόλη την πίεση της προετοιμασίας των πανελλαδικών εξετάσεων, οι μαθητές και μαθήτριες επέλεξαν να αφιερώσουν μέρος του πολύτιμου χρόνου τους στη μελέτη, συγγραφή και ολοκλήρωση των μικρών αλλά πολύ αξιόλογων εργασιών τους. Μας θύμισαν, δε, πως το Σχολείο (πρέπει να) παραμένει χώρος του οποίου ο ρόλος είναι πάνω από όλα να καλλιεργεί τη συνεργασία, το ήθος, την κριτική ικανότητα και τη δημιουργικότητα των μαθητών καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής τους θητείας.

Το συντονισμό των ομάδων είχε ο κ. Γεώργιος Αρλαπάνος, Βιολόγος, σε συνεργασία με την κ. Μαρία-Μαρίζα Χριστοπούλου, Αγγλικής.

Οι εργασίες των παιδιών είναι εδώ.

Η ανακοίνωση του περιοδικού είναι εδώ.

Ανακοίνωση στη σελίδα της ΠΕΒ εδώ.

Το περιοδικό Science in School έχει σκοπό την προώθηση εμπνευσμένων διδακτικών προσεγγίσεων με έμφαση στη διεπιστημονικότητα και ενθαρρύνοντας την επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών, επιστημόνων και γενικότερα όσων ασχολούνται με τη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών στην Ευρώπη.

Συγχαρητήρια στους νικητές και στις δύο συναγωνίστριες ομάδες!

 

Κατηγορίες: 2016-2017, Διαγωνισμοί 2016-2017, Επιμορφωτικές Δράσεις 2016-2017. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.