Ιστορία

Δημοσιευμένο στις 14 Ιανουαρίου 2011 Κατηγορία: Ιστορία σχολείου από Σχολική Βιβλιοθήκη 3ου Γυμνασίου Μοσχάτου

Το 3ο Γυμνάσιο Μοσχάτου ιδρύθηκε και πρωτολειτούργησε το Σεπτέμβριο του 1984.
Η απόφαση της ίδρυσής του ελήφθη το Μάρτιο του 1983 από το Γραφείο Εκπαίδευσης, την τότε Δημοτική Αρχή (Δήμαρχος: Ανδρέας Παπαδημητρίου), τους Διευθυντές του 4ου και 5ου Δημοτικού Σχολοείου, τους Διευθυντές του 1ου και 2ου Γυμνασίου Μοσχάτου και αντιπροσώπους των εκπαιδευτικών (Γεωργουλέα Αικ. και Βασιλάκου Δημ.), λόγω της μεγάλης αύξησης του μαθητικού πληθυσμού, τη γεωγραφική τους κατανομή σύμφωνα με την κατοικία τους και την αδυναμία απορρόφησής τους από τα γυμνάσια (1ο και 2ο) που στεγάζονταν στο σχολικό συγκρότημα της λεωφόρου Ποσειδώνος.
Το κτίριο που επιλέχθηκε για να καλύψει γεωγραφικά τους νέους μαθητές και τις πρώτες ανάγκες, βρισκόταν επί των οδών Πλάτωνος και Χειμάρρας. Αυτό στέγαζε το 4ο Δημοτικό Σχολείο, που μετεστεγάσθη στο νέο κτίριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου, επί των οδών Μιαούλη & Ιλισσού. Στη σχολική χρονιά 1983 – 1984 στο κτίριο της οδού Πλάτωνος στεγάσθηκαν μαθητές και καθηγητές ως προσωρινό παράρτημα του 2ου Γυμνασίου Μοσχάτου και το Σεπτέμβρη του 1984 λειτουργεί για πρώτη φορά το 3ο Γυμνάσιο Μοσχάτου με πρώτο Διευθυντή τον Χρήστο Δημουλά (ΠΕ04) και καθηγητές τους: Χρυσόστομο Παπαδόπουλο (ΠΕ01), Δήμητρα Βασιλάκου (ΠΕ02), Αρχοντούλα Μαντούβαλου (ΠΕ02), Σωτηροπούλου Δήμητρα (ΠΕ02), Ιωάννη Στεφανίδη (ΠΕ03), Αναστάσιο Χουρμουζιάδη (ΠΕ03), Βασιλική Σπηλιοπούλου (ΠΕ04), Αγγελική Ρούσσου – Φρέρη (ΠΕ06) και Χρυσούλα Μίχου (ΠΕ011).
Εκεί παρέμειναν ως το Δεκέμβρη του 1990 οπότε και μετεστεγάσθηκαν,για να ανοικοδομηθεί το παλιό κτίριο, με απογευματινή βάρδια, στο κτίριο του 4ου & 5ου Δημοτικού Σχολείου στις οδούς Μιαούλη & Ιλισσού.
Το 1991 μετεστεγάζεται στο νέο κτίριο στις οδούς Κεφαλληνίας & Ιλισσού (σήμερα 2ο Λύκειο Μοσχάτου) και το 1993 (μετά από αμέτρητες μετακομίσεις) επανέρχεται οριστικά και στεγάζεται στο κτίριο των οδών Μιαούλη & Ιλισσού όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.
Στη διάρκεια των 27 χρόνων λειτουργίας του το 3ο Γυμνάσιο διέγραψε μια αξιόλογη πορεία και απέκτησε τη φήμη ενός πολύ καλού σχολείου. Κέρδισε την αποδοχή και την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Αυτό οφείλεται στην εργατικότητα μαθητών και καθηγητών, στην αγαστή συνεργασία εκπαιδευτικών – γονέων – δήμου και τέλος στις παιδαγωγικές προσεγγίσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού που θεμελίωσαν και προήγαγαν την επικοινωνία, την αγάπη και την κατανόηση μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, με στόχο η εκπαίδευση να γίνεται παιδεία και η γνώση εφόδιο ζωής.

Το κείμενο για την ιστορία του σχολείου μας έγραψε η φιλόλογος κ. Βασιλάκου Δήμητρα.

Την ευχαριστούμε θερμά.

Το σχολείο μας σήμερα … Αγωνιζόμαστε για να γίνει καλύτερο και πιο όμορφο…




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *