Σινεμά

Δημοσιευμένο στις 29 Δεκεμβρίου 2010 Κατηγορία: Δραστηριότητες από Σχολική Βιβλιοθήκη 3ου Γυμνασίου Μοσχάτου  Με ετικέτα ,

Στις 22 Δεκέμβρη οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Μοσχάτου παρακολούθησαν την ταινία “Καλά Χριστούγεννα”. Λίγα λόγια για την ταινία από τη Μουτάφτση Χριστίνα (Γ2)

Τα ” ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ”  είναι μια ταινία του 2005 σε σκηνοθεσία Christian Carion που προβάλλει με έντονο και συγκινητικό τρόπο την ευαισθησία των ανθρώπων ακόμα και κάτω από τις χειρότερες συνθήκες, και ανατρέπει τις στερεοτυπικές αντιλήψεις για τον πόλεμο που θέλουν τους στρατιώτες αδίστακτες μαριονέτες που μάχονται χωρίς συναίσθημα!

Η ταινία αναφέρεται σε ένα γεγονός που διαδραματίστηκε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο μεταξύ Γερμανών, Άγγλων  και Γάλλων στρατιωτών. Οι στρατιώτες, βιώνοντας τις φρικαλεότητες του πολέμου, καθώς πλησίαζαν τα Χριστούγεννα είχαν χάσει κάθε ελπίδα να περάσουν τις μέρες αυτές με τις οικογένειές τους. Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων του 1914 οι μέχρι χτες εχθροί έρχονται σε επαφή αποφασίζοντας  να κάνουν ανακωχή για τη γιορτή των Χριστουγέννων.

Την επόμενη όμως μέρα οι στρατιώτες αρνούνται να συνεχίσουν τον πόλεμο. Δυστυχώς όμως, ο πόλεμος είναι πόλεμος , οι ανώτεροι αξιωματούχοι γίνονται έξαλλοι όταν μαθαίνεται τι είχε συμβεί και διατάσσεται η μετάθεση των τριών αξιωματικών, των υπεύθυνων για την εκεχειρία αλλά κι όλων των στρατιωτών που συμμετείχαν σ’ αυτή. Ο πόλεμος θα συνεχιστεί….

Μια βαθιά συγκινητική και ανθρώπινη ιστορία, που αξίζει να δείτε…




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *