Vivlosmania!!!

Mενού ιστολογίου:

Στήλες Εφημερίδας

Ιστορικό

Διαγωνισμός Διηγήματος

Διαγωνισμός Διηγήματος

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Διηγήματος...

Αναζήτηση

Blogroll

Τα γιατροσόφια της γιαγιάς

giatrosofiaΣίγουρα θα θυμάστε όλοι τα θαυματουργά γιατροσόφια των παλιών
και ειδικά της γιαγιάς… γιατροσόφια που πολλές φορές αποδειχθήκαν σωτηρία .
Οι ιώσεις του χειμώνα που μας ταλαιπωρούν δεν γιατρεύονται με τα αντιβιοτικά που καταναλώνονται στην χωρά μας με την σέσουλα, όπως τονίζουν ειδικοί.
Αντίθετα, κάποια από τα γιατροσόφια της γιαγιάς που περνούν από γενιά σε γενιά έχουν καλυτέρα αποτελέσματα στα συμπτώματα της γρίπη. Οι μυστικές συνταγές των παλαιοτέρων αποτέλεσαν την αφορμή για τη δημιουργία αρκετών συγχρόνων φαρμάκων όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί φαρμακολόγιο.

Άγχος

Αν πριν από ένα διαγώνισμα ή κάποιο άλλο γεγονός δεν μπορείτε να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε, αναζητήστε τις υπνωτικές ιδιότητες του φρέσκου βασιλικού. Βαλτέ 25 γρ φύλλα φρέσκου βασιλικού σε ½ λίτρο κρύο νερό και αφήστε το αφέσιμο να βράσει σε χαμηλή φωτιά , με το καπάκι κλειστό, για 10 λεπτά.
Αφού κρυώσει το αφέσιμο , πιείτε 3 με 4 φλιτζάνια μέσα στην ημέρα .Έτσι όταν έρθει η ώρα του ύπνου , θα μπορέσετε να κοιμηθείτε εύκολα. Αν η νευρικότητα και το άγχος σας είναι πολύ έντονα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη θεραπεία αρκετές ημέρες πριν.

Λόξιγκας

Αν θέλετε να σταματήσετε έναν επίμονο και ενοχλητικό λόξιγκα, βαλτέ 2 παγάκια σε μια γάζα και τοποθετήστε την πάνω στον αφαλό σας.Ο λόξιγκας προκαλείται από το σπασμό του φρενικού νεύρου, που ελέγχει την κίνηση του ηλιακού πλέγματος και βρίσκεται στον αφαλό. Με το κρύο, το νεύρο θα χαλαρώσει και ο λόξιγκας θα σταματήσει.Αν ξαναρχίσει,επαναλάβετε τη διαδικασία μια ακόμη φορά .

ΧΡΙΣΤΙΝΑ Φ., μαθητρια Α΄ γυμνασίου