Vivlosmania!!!

Mενού ιστολογίου:

Στήλες Εφημερίδας

Ιστορικό

Διαγωνισμός Διηγήματος

Διαγωνισμός Διηγήματος

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Διηγήματος...

Αναζήτηση

Blogroll

Το εικοσιτετράωρο ενός έφηβου μαθητή

Στη σημερινή εποχή οι μαθητές είναι πολύ πιεσμένοι με τα ενδοσχολικά και εξωσχολικά μαθήματα. Οι απαιτήσεις των σχολικών μαθημάτων έχουν αυξηθεί πολύ. Κανονικά τα παιδιά στην εφηβική ηλικία πρέπει να διασκεδάζουν, να ξεκουράζονται και φυσικά να διαβάζουν αλλά με ένα μέτρο. Αυτό δεν υπάρχει για τα σημερινά παιδιά που θέλουν να είναι συνεπή στα μαθήματά τους. Λένε ότι τα μαθητικά χρόνια είναι τα καλύτερα αλλά κανένας μαθητής δεν το βλέπει έτσι, και πως μπορεί να το δει έτσι από τη στιγμή που πρέπει να διαβάζει όλη μέρα? Για μια μαθήτρια/η το πρόγραμμα είναι το εξής:

Ένας μαθητής πρέπει να ξυπνάει στις 7, να ετοιμαστεί και να πάει στο σχολείο. Μετά από εφτά σχολικές ώρες μάθημα, πρέπει να γυρίσει στο σπίτι του και να διαβάσει για τα φροντιστήριά του. Να πάει στα φροντιστήρια, να γυρίσει στο σπίτι και να ξεκινήσει να διαβάζει τα μαθήματά του που πρόκειται να τελειώσει μετά τις 10 το βράδυ.

Οι περισσότεροι όμως λένε ότι έχουν τα Σαββατοκύριακα και ξεκουράζονται οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά για τον μαθητή το Σαββατοκύριακο δεν διαφέρει πολύ από τις άλλες μέρες. Πολλά παιδιά πηγαίνουν και τότε σε φροντιστήρια και οι καθηγητές βάζουν τα διπλάσια μαθήματα γιατί έχουμε (και καλά) χρόνο να διαβάσουμε.

Πολλές φορές μιλάμε σε καθηγητές και τους λέμε τα προβλήματά μας κι εκείνοι μας λένε ότι μας καταλαβαίνουν αλλά πως μπορεί να καταλαβαίνουν από τη στιγμή που μας βάζουν ένα σωρό μαθήματα???

Δήμητρα Π. – Α΄ Τάξη