Διδακτική επίσκεψη στη “ΛΥΔΙΑ”

Την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, 17/5/2018, το σχολείο μας πραγματοποίησε μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη στην Ορθόδοξη Χριστιανική Αδελφότητα «Λυδία», στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών, με αρχηγό το Θεολόγο κ.Ελευθέριο Ηλιάδη.

Η Ορθόδοξος Χριστιανική Αδελφότητα «Λυδία» είναι μοναστική, ιεραποστολική Αδελφότητα, που δραστηριοποιείται στον χώρο της Βορείου Ελλάδος από το 1958. Στόχος της Αδελφότητας είναι ο εξαγιασμός των μελών της και παράλληλα η μετάδοση στην κοινωνία μας των χριστιανικών αληθειών και των διαχρονικών αξιών του Έθνους μας. Η Αδελφότητα έχει το όνομα της πρώτης ευρωπαίας χριστιανής, της αγίας Λυδίας, η οποία γνώρισε τον Χριστό με το κήρυγμα του απ. Παύλου στους Φιλίππους. Βαπτίστηκε η ίδια και όλοι οι οικείοι της και στην συνέχεια εργάστηκε ιεραποστολικά, μεταφέροντας την αλήθεια του Ευαγγελίου στον ειδωλολατρικό κόσμο της εποχής της.

Εκεί, αφού παρακολουθήσαμε τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. της Αγίας Λυδίας, στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε  από τις υπεύθυνες στο υπερσύγχρονο τυπογραφείο ΜΕΛΙΣΣΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποδοχή και η φιλοξενία από τις αδερφές ήταν υποδειγματική και τις ευχαριστούμε θερμά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *