Παγκόσμια ημέρα ποίησης 21 Μαρτίου

Οι μαθητές της Α τάξης διάβασαν ποιήματα σχετικά με τη διαφορετικότητα και στο τέλος δημιούργησαν ένα καλλιγράφημα. Το αποτέλεσμα :

9

 

 

6

Μπράβο παιδιά !!!

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά | Γράψτε σχόλιο

Μελοποίηση ποιήματος του Παλαμά

 

Μελοποίηση και ηχογράφηση του ποιήματος του Παλαμά » Οι άνεμοι» από τους μαθητές της Στ” και Δ” τάξης.

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά | Γράψτε σχόλιο

Lets do it Greece 2016

Στα πλαίσια της εθελοντικής εβδομάδας » Lets do it Greece» οι μαθητές της Α” και Ε” τάξης του σχολείου μας διοργάνωσαν δράσεις με στόχο την βελτίωση της αυλής του σχολείου μας.

Τα παιδιά αποφάσισαν να υλοποιήσουν δύο δράσεις:

α) Τον καθαρισμό του προαυλίου.

β) Δημιουργία παιχνιδιών στην αυλή.

 

Αφού καθαρίσαμε την αυλή…

12

 

 

 

 

 

 

Ξεκινήσαμε το διασκεδαστικό μέρος της δράσης μας.Σχεδιάσαμε και ζωγραφίσαμε παιχνίδια στην αυλή μας.

Σε αυτή την προσπάθεια μας αρωγός ήταν οι γονείς με τη δημιουργικότητά τους και την εργασία τους. Σας ευχαριστούμε πολύ!!

2

 

 

 

 

Και το τελικό αποτέλεσμα φανταστικό!!!

 

IMG_20160414_115729

 

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά | Γράψτε σχόλιο

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ-ΝΕΟ-ΣΧΟΛΕΙΟ

espa

 

Κατηγορίες: ΥΠΔΒΜΘ, Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

«Μαθαίνω να πλοηγούμαι με ασφάλεια στο διαδίκτυο»

Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς διαδικτύου. Οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου ενημερώνονται, παρακολουθούν σχετικά βίντεο, παίζουν παιχνίδια και μαθαίνουν για το πως μπορούν να επωφεληθούν από το εργαλείο που ονομάζεται διαδίκτυο και να πλοηγούνται με ασφάλεια. Όλη την εβδομάδα 9-13 Φεβρουαρίου (στα πλαίσια του μαθήματος των Τ.Π.Ε.) την αφιερώνουμε στην ασφάλεια στο διαδίκτυο και προσεγγίζουμε θέματα ασφάλειας, ιδιωτικότητας, παρενόχλησης, ιών και κακόβουλου λογισμικού, προβληματιζόμαστε, συζητάμε για τους χρυσούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε προκειμένου να παραμένουμε ασφαλείς, παρακολουθούμε σχετικά βίντεο και φτιάχνουμε παρουσιάσεις, αφίσες, κόμικς κι ερωτηματολόγια.

Κατηγορίες: Επικαιρότητα | Γράψτε σχόλιο

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΠΕ (Α’ ΕΠΙΠΕΔΟ)

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την πιστοποίηση ΤΠΕ Α΄ Επιπέδου (Βασικές δεξιότητες) μπορείτε ν΄ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο

Σωτήρης Κολεμένος
Επιμορφωτής ΤΠΕ Β΄Επιπέδου ΠΕ70
Αν.Αιρετός ΠΥΣΠΕ Αιτ/νίας
Κατηγορίες: Επιμόρφωση | Γράψτε σχόλιο

6 Μαρτίου: Παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού

«Σχολική βία» και «σχολικός εκφοβισμός» (bullying, για τους ερωτοτροπούντες με τους αγγλικούς όρους…) είναι όροι που τα τελευταία χρόνια ηχούν όλο και περισσότερο στ” αυτιά μας, αφού το φαινόμενο εξαπλώνεται παράλληλα και ανάλογα με την κρίση του καπιταλισμού που βιώνουμε. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, παρουσιάζει ακόμη μεγαλύτερη διάδοση, σχετιζόμενο άμεσα με την οικονομική κρίση που σπρώχνει στο περιθώριο της εκπαίδευσης και της σχολικής κοινότητας όλο και περισσότερα νέα παιδιά.

Διαβάστε – δείτε

Κατηγορίες: Επικαιρότητα | Γράψτε σχόλιο

«ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΣΧΟΛΕΙΟ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ) – Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΕΚΟ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» ΣΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1, 2 & 3 ΤΟΥ Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Στόχος των Πράξεων, που αφορούν σε ένα αρχικό, μεταβατικό, στάδιο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης του Νέου Σχολείου (Σχολείο του 21ου αιώνα), είναι η εφαρμογή βασικών αρχών του Νέου Σχολείου στα υφιστάμενα Δημοτικά Σχολεία και ιδίως στα Δημοτικά Σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Περισσότερα εδώ

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά | Γράψτε σχόλιο

5th Conference on Informatics in Education

Η Πληροφορική στην εκπαίδευση (5th CIE 2013), διοργανώνεται από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την ΕΠΥ και εστιάζεται στην Πληροφορική, αλλά και στις ΤΠΕ στην εκπαίδευση.

Καλύπτει τόσο τις βαθμίδες της τυπικής εκπαίδευσης –Δευτεροβάθμια (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Γυμνάσια), Πρωτοβάθμια, Τριτοβάθμια- όσο και την μη τυπική εκπαίδευση.

Θα λάβει χώρα στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στους χώρους του Πανεπιστημίου Πειραιώς,11-13 Οκτωβρίου 2013.

Περισσότερα εδώ

Κατηγορίες: ΤΠΕ | Γράψτε σχόλιο

Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

«Του σεντουκιού το παραμύθι»

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τη ζωή και το έργο του ποιητή Κωστή Παλαμά

Σχετικό αρχείο

Κατηγορίες: Πολιτισμός | Γράψτε σχόλιο