Διάθεση ενός Η/Υ και μίας οθόνης TFT στο Δημοτικό Σχολείο Πενταλόφου Ξηρομέρου

Το γραφείο ΠΛΗΝΕΤ της ΔΔΕ Αιτωλοακαρνανίας διέθεσε έναν Η/Υ Pentium Core 2 Duo E4500, 2GB RAM (εξοπλισμός του 2009) και μία οθόνη TFT 15″ 1024×768 στο Δημοτικό Σχολείο Πενταλόφου Ξηρομέρου για το γραφείο των εκπαιδευτικών.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους ΠΛΗΝΕΤ για την υποστήριξη.

Περισσότερα

Δημοσιεύθηκε στη Επικαιρότητα | Σχολιάστε

Παραμονή των Διδακτικών Βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα το μήνα για το σχολικό έτος 2019-2020

Σύμφωνα με την 136712/Δ1/5-9-2019/Υ.ΠΑΙ.Θ., με θέμα: «Λειτουργία δημοτικών σχολείων για το σχολικό έτος 2019-2019», για τη σχολική μας μονάδα καθορίζονται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων το 2ο και 4ο σαββατοκύριακο κάθε μήνα για την παραμονή των διδακτικών βιβλίων των μαθητών στο σχολείο.

Δημοσιεύθηκε στη Επικαιρότητα | Σχολιάστε

ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2019

EΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Μεταβείτε πατώντας εδώ

Δημοσιεύθηκε στη Επικαιρότητα | Σχολιάστε

Παραμονή διδακτικών βιβλίων στο σχολείο

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ΦΕΚ 6014Β/31-12-2018, η με αριθμό 217785/Δ1 Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων καθορίζονται τουλάχιστον δύο (2) σαββατοκύριακα για κάθε μήνα του διδακτικού έτους, κατά τα οποία τα βιβλία των μαθητών παραμένουν στο σχολείο. Για τη σχολική μας μονάδα καθορίζονται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων το 2ο και 4ο σαββατοκύριακο κάθε μήνα για την παραμονή των διδακτικών βιβλίων των μαθητών στο σχολείο.

Δημοσιεύθηκε στη Εκπαιδευτικά | Σχολιάστε

Εκβολές Αχελώου

 

Δημοσιεύθηκε στη Πολυμέσα | Σχολιάστε

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση με Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δ.Σ. Πενταλόφου

Δημοσιεύθηκε στη Επικαιρότητα | Σχολιάστε

Πάσχα 2018

Δια χειρός μαθητή ΣΤ τάξης Πάσχα 2018

 

Δημοσιεύθηκε στη Επικαιρότητα | Σχολιάστε

Ερατοσθένης 2018-Δ.Σ. Πενταλόφου

Ερατοσθένης 2018 ΔΣ Πενταλόφου

Δημοσιεύθηκε στη Εκπαιδευτικά | Σχολιάστε

Σχολικές δράσεις Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2018

«Εγώ» κι «Εσύ» γινόμαστε «Εμείς»-Πρόγραμμα κοινωνικής και συναισθηματικής αγωγής για μαθητές ΣΤ τάξης. Έναρξη Προγράμματος 15 Φεβρουαρίου 2018. Υπεύθυνη υλοποίησης κ. Αρετή Μπαζάκα, Ψυχολόγος MSc. (Κέντρο Πρόληψης κατά των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»-ΟΚΑΝΑ)

Συμμετοχή των μαθητών της Γ΄τάξης με ζωγραφιές-ειδώλια στο διαγωνισμό του μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο: «Δες το ειδώλιο αλλιώς». Υπεύθυνη εκπ/κός η κ. Σοφία Καραμπίνα.

Δημιουργία φυτώριου από μαθητές της Α΄Τάξης. Υπεύθυνος εκπ/κός κ. Παναγιώτης Χαριζάνος.

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο. Δημιουργία αφίσας από τους μαθητές της Γ΄τάξης. Υπεύθυνη εκπ/κός κ. Σοφία Καραμπίνα.

Συμμετοχή των μαθητών της ΣΤ΄τάξης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών «Αριστοτέλης 2018». Υπεύθυνη εκπ/κός κ. Κάτια Στεφανάκου.

Συμμετοχή των μαθητών της ΣΤ΄τάξης στον 12ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» στο πλαίσιο δράσης του περιοδικού «Μικρός Ευκλείδης»της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας. Υπεύθυνη εκπ/κός κ. Κάτια Στεφανάκου.

Επίσκεψη των μαθητών της Ε΄και ΣΤ΄τάξεων στο Γυμνάσιο Γουριάς την Παρασκευή 9 Μαρτίου μετά από πρόσκληση του κ. Γυμνασιάρχη Ιωάννη Καρύμπαλη για παρακολούθηση της εκδήλωσης των μαθητών του Γυμνασίου, με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο». Συνοδοί εκπαιδευτικοί οι κ. Κάτια Στεφανάκου και ο δντης Σωτήριος Κολεμένος.

Επίσκεψη στο Μουσείο Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας στο Αγγελόκαστρο. Ξενάγηση και υλοποίηση βιωματικού προγράμματος από τον κ. Θεόδωρο Τσιλίκα, υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δνσης Α/θμιας Εκπ/σης Αιτωλ/νίας.

Δημοσιεύθηκε στη Επικαιρότητα | Σχολιάστε

Ερατοσθένης 2018

Η εαρινή ισημερία τη Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης. Την ημέρα αυτή ο Ήλιος βρίσκεται κάθετα πάνω από τον ισημερινό της Γης και η διάρκεια της ημέρας είναι περίπου ίση με της νύχτας.

Η δράση με τίτλο: «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης» δίνει την ευκαιρία σε μαθητές από σχολεία όλης της Ελλάδας να υπολογίσουν την περιφέρεια της Γης επαναλαμβάνοντας το διάσημο πείραμα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, αστρονόμου και φιλοσόφου Ερατοσθένη. Βασικός στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του πειράματος, ως αναπόσπαστου συστατικού της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσα από την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών σε βιωματικές και συνεργατικές ανακαλυπτικές δραστηριότητες.

Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στο δικτυακό τόπο του ΙΑΑΔΕΤ

Δημοσιεύθηκε στη Εκπαιδευτικά | Σχολιάστε