28η Οκτωβρίου

3 Νοέμβριος 2019

Τη φετινή γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου παρουσίασαν οι μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης του σχολείου μας. Τα τραγούδια των παιδιών συνόδεψε ο δάσκαλος της Γ’ τάξης, Κεδράς Πέτρος με την κιθάρα του , αλλά και δύο μαθήτριες που έπαιξαν μελωδίες στο αρμόνιο. Μετά τη σύντομη αλλά περιεκτική και συγκινητική μικρή μας γιορτούλα ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο του σχολείου μας, με κατάθεση στεφάνου από το μαθητή της Ε’ τάξης Φωτεινό Κωνσταντίνο. Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου έγινε η καθιερωμένη παρέλαση έξω από το ναό του Αγ. Ιωάννη.

Η τσάντα στο σχολείο

15 Οκτώβριος 2019

Οι ημερομηνίες για το πρόγραμμα η τσάντα στο σχολείο είναι οι παρακάτω:

11 Οκτωβρίου

8, 29 Νοεμβρίου

6, 20 Δεκεμβρίου

10, 31 Ιανουαρίου

7, 28 Φεβρουαρίου

6,27 Μαρτίου

3 Απριλίου

8,29 Μαΐου

5 Ιουνίου

Λειτουργία ολοήμερου

15 Οκτώβριος 2019

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι το ολοήμερο θα τελειώνει καθημερινά στις 16:00, εκτός της Πέμπτης, όπου θα τελειώνει στις 15:00. Σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών κατά την αποχώρησή τους από το ολοήμερο θα σας ενημερώσουμε όταν θα έχουμε νεότερα από την περιφέρεια.

 

Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού

7 Οκτώβριος 2019

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου γιορτάσαμε την Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού με επίσκεψη μας στο δημοτικό στάδιο Χαλκίδας. Η πρώτη ομάδα μαθητών των Α’Β’Γ’ τάξεων επισκέφθηκαν πρώτοι το στάδιο. Γνωρίσαμε τους χώρους, τρέξαμε έναν μεγάλο γύρο όλο το στάδιο, κάναμε εκκινήσεις σε βατήρα, δρόμο ταχύτητας, δοκιμάσαμε το άλμα σε μήκος σε σκάμα με άμμο, ρίξαμε όσο πιο μακριά μπορούσαμε το vortex, και κλείσαμε με μια μικρή σκυταλοδρομία.

Στα ίδια αγωνίσματα δοκιμάστηκε κ η δεύτερη ομάδα μαθητών Δ’ ,Ε’ που ήρθαν μετά. Παράλληλα στο σχολείο, έγινε προβολή της ταινίας » Τα παιδιά του Παραδείσου » για τις μεγάλες τάξεις, μια σειρά ολιγόλεπτων ταινιών σχετικά με το αθλητικό ιδεώδες και τη στάση μας κατά του ρατσισμού κάθε είδους και μια ταινία κινουμένων σχεδίων με τίτλο «»Οι 12 άθλοι του Αστερίξ».

Επίσκεψη στο κολυμβητήριο

22 Σεπτέμβριος 2019

Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου επισκεφτήκαμε το Δημοτικό κολυμβητήριο για μια πρώτη γνωριμία με το άθλημα της κολύμβησης. Τρεις έμπειροι προπονητές από τον Ευβοϊκό ΓΑΣ έδειξαν στους μαθητές μας βασικές αρχές του αθλήματος. Πιστεύουμε ότι το απόλαυσαν καθώς η μέρα ήταν ιδιαίτερα ζέστη για παιχνίδι και βουτιές στο νερό.

Η τσάντα στο σχολείο

23 Φεβρουάριος 2019

Το νέο σχολικό έτος οι μαθητές θα αφήνουν δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα την τσάντα στο σχολείο.

H τσάντα των μαθητών  θα παραμένει στο σχολείο την Παρασκευή και συγκεκριμένα τις εξής ημερομηνίες:

 

 

8/2 και 22/2

8/3 και 22/3

5/4 και 19/4

10/5 και 24/5

7/6

7 Ιανουάριος 2019

Τη Δευτέρα 26 Νοέμβρη , επισκεφτήκαμε το Εργαστήρι Πηλού στον Άλιμο Αττικής. Μετά από μια σύντομη παρουσίαση για τα κεραμικά, τα αρχαία αγγεία, τα παιδιά πειραματίστηκαν με τον πηλό , και προχώρησαν οι μικροί μας μαθητές να φτιάξουν το δικό τους σπιτάκι – στολίδι , ενώ τα μεγαλύτερα έφτιαξαν ένα σείστρο. Κατόπιν, το έβαψαν με χρώματα και σχέδια της αρεσκείας τους.  Τα έργα στάλθηκαν στο σχολείο και  μοιράστηκαν στα παιδιά πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, για να θυμούνται τη δράση και να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με το δικό τους δημιούργημα.

 

Εκδρομή στο δάσος της Στενής

16 Νοέμβριος 2018

Με τους μαθητές των Α’ Β’ Γ’ τάξεων καταφέραμε επιτέλους μετά από δύο ακυρώσεις να πραγματοποιήσουμε την εξόρμηση μας στο δάσος της Στενής. Περπατήσαμε, πλατσουρίσαμε,παίξαμε, κολατσίσαμε στο πανέμορφο δάσος. Και τέλος, φτιάξαμε φωλιές. Θα το ξανακάνουμε την Άνοιξη και πάλι.

Εξόρμηση στη Στενή

16 Νοέμβριος 2018
Με τους μαθητές των Δ’ Ε’  Στ’ τάξεων , πραγματοποιήσαμε εξόρμηση στην περιοχή της Στενής, την Δευτέρα 5 Νοέμβρη. Εκτός από την σύντομη πεζοπορία μας, καθαρίσαμε με τη βοήθεια του Στήβεν Κουνή, ένα μονοπάτι. Καταλήξαμε να φτιάχνουμε φωλιές, ατομικά η και σε ομάδες.

 

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων