Η τσάντα στο σχολείο

23 Φεβρουάριος 2019

Το νέο σχολικό έτος οι μαθητές θα αφήνουν δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα την τσάντα στο σχολείο.

H τσάντα των μαθητών  θα παραμένει στο σχολείο την Παρασκευή και συγκεκριμένα τις εξής ημερομηνίες:

 

 

8/2 και 22/2

8/3 και 22/3

5/4 και 19/4

10/5 και 24/5

7/6

7 Ιανουάριος 2019

Τη Δευτέρα 26 Νοέμβρη , επισκεφτήκαμε το Εργαστήρι Πηλού στον Άλιμο Αττικής. Μετά από μια σύντομη παρουσίαση για τα κεραμικά, τα αρχαία αγγεία, τα παιδιά πειραματίστηκαν με τον πηλό , και προχώρησαν οι μικροί μας μαθητές να φτιάξουν το δικό τους σπιτάκι – στολίδι , ενώ τα μεγαλύτερα έφτιαξαν ένα σείστρο. Κατόπιν, το έβαψαν με χρώματα και σχέδια της αρεσκείας τους.  Τα έργα στάλθηκαν στο σχολείο και  μοιράστηκαν στα παιδιά πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, για να θυμούνται τη δράση και να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με το δικό τους δημιούργημα.

 

Εκδρομή στο δάσος της Στενής

16 Νοέμβριος 2018

Με τους μαθητές των Α’ Β’ Γ’ τάξεων καταφέραμε επιτέλους μετά από δύο ακυρώσεις να πραγματοποιήσουμε την εξόρμηση μας στο δάσος της Στενής. Περπατήσαμε, πλατσουρίσαμε,παίξαμε, κολατσίσαμε στο πανέμορφο δάσος. Και τέλος, φτιάξαμε φωλιές. Θα το ξανακάνουμε την Άνοιξη και πάλι.

Εξόρμηση στη Στενή

16 Νοέμβριος 2018
Με τους μαθητές των Δ’ Ε’  Στ’ τάξεων , πραγματοποιήσαμε εξόρμηση στην περιοχή της Στενής, την Δευτέρα 5 Νοέμβρη. Εκτός από την σύντομη πεζοπορία μας, καθαρίσαμε με τη βοήθεια του Στήβεν Κουνή, ένα μονοπάτι. Καταλήξαμε να φτιάχνουμε φωλιές, ατομικά η και σε ομάδες.

 

Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας

24 Οκτώβριος 2018

Οι μαθητές μας επισκέφτηκαν το δημοτικό στάδιο Χαλκίδας. Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, οι Δ, Ε, Στ τάξεις και την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, οι Α, Β, Γ τάξεις.

Κάναμε ένα μίνι τρίαθλο με αγώνα ταχύτητας, άλμα σε μήκος ,και ρίψη vortex, με τεχνική ρίψης ακοντίου.

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Χαλκιδέων αύριο Δευτέρα 1/10/2018

30 Σεπτέμβριος 2018

Από τον Δήμο Χαλκιδέων ανακοινώνεται ότι κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, όλα τα σχολεία της Α’ βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων, λόγω των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων.

Εξόρμηση στις Αλυκές

6 Μάιος 2018
Την Παρασκευή, 4 Μαΐου, βρεθήκαμε στις Αλυκές με τα παιδιά των Δ, Ε, Στ τάξεων. Αφού καθαρίσαμε ένα μέρος της ακτής, γεμίσαμε τρεις μεγάλες σακούλες απορριμμάτων, κατευθυνθήκαμε στην παραλία του Ιππόκαμπου. Παίξαμε, φάγαμε το παγωτό μας, αλλά κυρίως!!!! πλατσουρίσαμε στη θάλασσα. Απολαυστικό ήταν και το παιχνίδι στην άμμο, όπου σκάψαμε λαγούμια σε μεγάλο, πολύ μεγάλο βάθος. Παίξαμε το » βρες κ φέρε»  και συλλέξαμε πέτρες και κοχύλια από την παραλία. Στο τέλος, για την επιστροφή, προσπαθήσαμε να καθαρίσουμε την άμμο από πάνω μας, αλλά δεν καταφέραμε και πολλά. Ζητάμε την κατανόησή του κυρίου Γιάννη, του οδηγού του λεωφορείου μας, καθώς και των μαμάδων, που θα έχουν πολλή δουλειά στο πλύσιμο και καθάρισμα.
Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά το καταχάρηκαν και ίσως ,με την συγκατάθεση και των γονέων, να πάμε και πάλι τον Ιούνιο, με ….μαγιό αυτή τη φορά !

Καλοκαιρινή εξόρμηση

6 Μάιος 2018

Την Τετάρτη 2 Μαΐου, τα παιδιά κ οι δάσκαλοι της Α ,Β,Γ τάξης, πήγαμε στο Άλσος του Καράμπαμπα. Εκεί φάγαμε το κολατσιό μας, ανεβήκαμε στο Φρούριο του Καράμπαμπα να δούμε τη Χαλκίδα από ψηλά. Με τους μαθητές της τάξης, κατεβήκαμε και στη πλαζ Αστέρια, όπου βρέξαμε ποδαράκια στη θάλασσα και παίξαμε διάφορα παιχνίδια. Σίγουρα θα το ξανακάνουμε, και αυτή τη φορά , ίσως φορέσουμε κ τα μαγιό μας..

Δον Κιχώτης

1 Απρίλιος 2018

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου, μεταβήκαμε στην Αθήνα, στο θέατρο Παλλάς, κ παρακολουθήσαμε την θεατρική παράσταση «Δον Κιχώτης». Μια ποιοτική παράσταση με καλούς ηθοποιούς, υπέροχα κ ευφάνταστα σκηνικά κ κοστούμια, μουσική κ τραγούδια. Και φύγαμε με την προτροπή του κεντρικού πρωταγωνιστή: » να μην εγκαταλείψουμε ποτέ την φαντασία κ τα όνειρα μας».

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων