Σχολικοί αγώνες

Την Πέμπτη 30 Μαΐου  οι μαθητές των δύο μεγαλύτερων τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν σε σχολικούς αγώνες . Βασική επιδίωξη των σχολικών αγώνων στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετάσχουν, να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία ευρύτερης παιδείας που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της

 » περισσότερα

Επίσκεψη του σχολείου μας στο adventure camp Freeland

Την Τρίτη 28 Μαΐου το σχολείο μας  πραγματοποίησε την τελευταία εκδρομή της χρονιάς στο κατασκηνωτικό κέντρο Freeland – Adventure Park στο Χιλιομόδι Κορινθίας. Εκεί σε ένα πευκόδασος 2.000 στρεμ. και σε υψόμετρο  400μ., απλώνεται η κατασκήνωση σε μια έκταση 50 στρεμ. με πλούσια βλάστηση από πεύκα, ακακίες, ευκαλύπτους, δάφνες κ.τ.λ. και φυσικά είναι περιφραγμένο.

Εκεί τα παιδιά

 » περισσότερα

Ανασκαφή στην Αρχαία Ασίνη

Τα παιδιά του σχολείου μας στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης της Ασίνης. Οι μαθητές -τριες των μεγαλύτερων τάξεων αφού ενημερώθηκαν για την ιστορία του αρχαιολογικού χώρου στην αίθουσα πολυμέσων συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανασκαφή στην Ασίνη».

 

 » περισσότερα

Επίσκεψη στο μυκηναϊκό νεκροταφείο των Δενδρών

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης του σχολείου μας και η εκπαιδευτικός της τάξης κ. Βασιλική Ρέππα επισκέφθηκαν στις 17 Απριλίου το μυκηναϊκό νεκροταφείο των Δενδρών .

To μυκηναϊκό νεκροταφείο των Δενδρών εκτείνεται στη νοτιοδυτική πλαγιά ενός χαμηλού λόφου, δυτικά της μυκηναϊκής Ακρόπολης της Μιδέας. Το ανασκαμμένο τμήμα του περιλαμβάνει ένα θολωτό και δεκαέξι θαλαμωτούς τάφους.

 » περισσότερα

Το σκλαβί

Μια εξαιρετική παράσταση παρακολούθησε το σχολείο μας την Παρασκευή  29 Μαρτίου 2019.  Πρόκειται για την παράσταση «Το σκλαβί» στο θέατρο ‘‘ΠΟΡΤΑ»από τον θίασο της Ξένιας Καλογεροπούλου.

 Η υπόθεση έχει ως εξής: «Το Σκλαβί», μια ιστορία δυνατής αγάπης κι αφοσίωσης, αγγίζει τις παιδικές ψυχές με ιδιαίτερη προσοχή και τρυφερότητα. Ένα βασιλόπουλο βλέπει τη ζωγραφιά μιας βασιλοπούλας που κρατάει ένα γαλάζιο ρόδο, την

 » περισσότερα

Γιορτή 25ης Μαρτίου

Συγκινητικές στιγμές μας χάρισαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της E΄τάξης του σχολείου μας στη γιορτή  της 25ης Μαρτίου που προετοίμασαν με την καθοδήγηση των δασκάλων τους  κ. Γκίνη Αλέξανδρου και κ. Κολιάτση Γεωργίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, με τις όμορφες, παραδοσιακές στολές τους, ενσαρκώνοντας ήρωες και ηρωίδες της Επανάστασης του 1821, παρουσίασαν

 » περισσότερα

Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδας κ. κ. Nεκταρίου στο σχολείο μας

Στις 14/3/2019 επισκέφθηκε το σχολείο μας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ. κ. Νεκτάριος. Κατά τη διάρκεια της ποιμαντικής αυτής επίσκεψης, ο Σεβασμιότατος μίλησε στις μαθήτριες και στους μαθητές του σχολείου μας για τη Γερόντισσα Γαβριηλία Παπαγιάννη και για τον Άγιο Γαβριήλ, τον παιδομάρτυρα από την Πολωνία . Στο τέλος ο Σεβασμιότατος μοίρασε στα παιδιά βιβλία

 » περισσότερα

Ανακαλύπτω τον κόσμο του Βυζαντίου

Οι μαθητές -τριες της Β’ και Γ’ τάξης επισκέφτηκαν το Βυζαντινό Μουσείο Άργους για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα » Ανακαλύπτω τον κόσμο του Βυζαντίου». Το πρόγραμμα στοχεύει στην εξοικείωση των παιδιών με την αισθητική της βυζαντινής εποχής μέσα από αυθεντικά έργα της βυζαντινής Αργολίδας, όπως ψηφιδωτά, γλυπτά, κεραμικά κ.ά. Η καταπληκτική αφήγηση του κ.

 » περισσότερα

Παραμύθια για παιδιά με τόλμη και περιέργεια

Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη…..οι μαθητές¨- τριες της Β’ δημοτικού παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της δημόσιας βιβλιοθήκης » Παραμύθια για παιδιά με τόλμη και περιέργεια» με ήρωα τον Τζακ τον Τοσοδούλη! Αξιοποιώντας την ιστορία του παραμυθιού τα παιδιά το εξέφρασαν σωματικά με θεατρικό παιχνίδι, έπαιξαν, ζωγράφισαν… Ευχαριστούμε τις λατρεμένες μας παραμυθούδες που με τις

 » περισσότερα

Γιορτή της Αποκριάς την Παρασκευή 8-3-19 στο σχολείο μας!

Μια τέλεια και πολύχρωμη ημέρα η σημερινή για το σχολείο μας… με πολλές ευφάνταστες αποκριάτικες στολές, πολύ χορό, μουσική, παιχνίδι, διαγωνισμό τραγουδιού  και…φαγητό! Όλοι ανεξαιρέτως μαθητές,  μαθήτριες και εκπαιδευτικοί μας έδειξαν τις χορευτικές και φωνητικές τους δεξιότητες. Συγχαρητήρια σε όλους και όλες, που βοήθησαν για την πραγματοποίηση της γιορτής !!!
Και του χρόνου! Καλή Σαρακοστή!!!

 » περισσότερα