ΟΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ – Λ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

Ειδικό Βραβείο Σχολικής Εφημερίδας: “Οι Μαντατοφόροι”

Μάι 201925

Την Πέμπτη 23 Μαΐου παραλάβαμε γεμάτοι χαρά και συγκίνηση το Ειδικό Βραβείο Καλύτερης Εφημερίδας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “Σεβασμός στο ΟΛΛΑ Δικαίωμα”, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “Ορίζοντες”.

Ο κ.Ζαρίφης, η κ.Εύα & η κ.Μαλβίνα οι καθηγητές μας/καθοδηγητές μας ήταν εκεί όχι μόνο για να βραβευτούν οι ίδιοι, αλλά και να μας στηρίξουν όπως κάνουν όλη τη σχολική χρονιά!

Οι “Μαντατοφόροι”, η πρώτη σχολική εφημερίδα του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, πήρε άξια το βραβείο ανάμεσα σε αξιόλογες συμμετοχές αρκετών ειδικών σχολείων!

Αφορμή της δημιουργίας της ήταν τούτο εδώ το ιστολόγιο που πραγματοποιήθηκε με αφοσίωση και πολύ φροντίδα!

Εις ανώτερα λοιπόν!

Δείτε το στο slideshare.net

Κομπολίτου Αναστασία

Γ2 Λυκείου

 

 

από κάτω από: ΜΑΝΤΑΤΟΦΟΡΟΙ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ειδικό Βραβείο Σχολικής Εφημερίδας: “Οι Μαντατοφόροι”    

Φτιάξτε Λικέρ Καραμέλα

Μάι 201912

Υλικά:

750ml. Βότκα  ή  κονιάκ

500 γρ. Καραμέλες γάλακτος

 

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε τις καραμέλες σε ένα βάζο το οποίο θα κλείνει αεροστεγώς.

 

  • Ρίχνουμε μέσα την βότκα η το κονιάκ και το φυλάμε στο ψυγείο περίπου για 2 μήνες , ανακατεύοντας το κάθε μέρα μέχρι να διαλυθούν τελείως οι καραμέλες.

Καλή Απόλαυση!

Κουτσουμπέλης Θανάσης

Γ2 Λυκείου

 

από κάτω από: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φτιάξτε Λικέρ Καραμέλα    

Ανοιξιάτικα κηπευτικά για μεταφύτευση: Πιπεριά!

Μάι 201912

Οι πιπεριές φυτεύονται την άνοιξη σε θερμοκρασίες μεταξύ 18-35C και σε βάθος μισό έως ένα εκατοστό. Χρειάζονται μία με δύο εβδομάδες για να βλαστήσουν και ανάλογα με την ποικιλία περίπου ένα με δύο (το πολύ) μήνες για τη μεταφύτευση.

Για να ωριμάσουν θα χρειαστούν περίπου 2 με τρεις μήνες μετά τη μεταφύτευσή τους.

 

Γεωργοκίτσιος Θανάσης

Γ1 Λυκείου

από κάτω από: ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανοιξιάτικα κηπευτικά για μεταφύτευση: Πιπεριά!    

GIMP!!! Τι είναι αυτό;

Μάι 201912

Το GIMP, είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών, σύνθεσης και κατασκευής εικόνας, με πάρα πολλές δυνατότητες, που μας  επιτρέπει όχι μόνο να συνθέσουμε και να τροποποιήσουμε τις φωτογραφίες, αλλά να προσθέσουμε χρώμα, να σχεδιάσουμε και να μετατρέψουμε ομάδες αρχείων.

Μανώλης Χρήστος

Γ3 Λυκείου

 

από κάτω από: ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ & ΚΟΜΙΚΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο GIMP!!! Τι είναι αυτό;    

Μακριά η βία από τα γήπεδα!

Απρ 201914

Ως γνήσιος φίλος του αθλητισμού μου αρέσει να βρίσκω διάφορα βίντεο σχετικά με αυτό. Έτσι, μετά από την παρακίνηση του γυμναστή μου, παρακολούθησα τα παρακάτω βιντεάκια σχετικά με την αποδεκτή και μη αποδεκτή συμπεριφορά στον αθλητισμό.

Στο πρώτο παρατήρησα σοκαρισμένος ένα φανατικό οπαδό να αρπάζει και να βγάζει έκτος γηπέδου αθλητή της αντίπαλης ομάδας. Συνεχίζοντας την παρακολούθηση, παρατηρώ ότι οι υπόλοιποι αθλητές όχι μόνο δεν απορρίπτουν αυτή τη συμπεριφορά αλλά την επιδοκιμάζουν! Πραγματικά δεν γνώριζα ότι υπάρχει αυτή η πλευρά του αθλητισμού.

Το δεύτερο βιντεάκι με ξάφνιασε ακόμα περισσότερο αφού είδα γνωστούς και αγαπημένους μου ποδοσφαιριστές να φέρονται αντιαθλητικά σε συναθλητές τους. Αυτή η συμπεριφορά δεν θα έπρεπε να υπάρχει στον αθλητισμό.

Ευτυχώς το τρίτο βίντεο μου έδωσε μια ελπίδα αφού παρατήρησα διάφορους αθλητές να ξεχνούν τον ανταγωνισμό ή τη νίκη αλλά να εστιάζουν στον άνθρωπο. Αθλητές-πρότυπα που σε συγκινούν και σε εμπνέουν με τις πράξεις τους. Εξάλλου οι αντίπαλοι σε όλα τα σπορ αξίζουν μόνο σεβασμό και θαυμασμό. Αυτό είναι το μεγαλείο του αθλητισμού.

Αν θα είχα τη δυνατότητα να δώσω μια συμβουλή στους μικρότερους θα ήταν να αγαπάνε πραγματικά τα αθλήματα, να μη φανατίζονται και να αποφεύγουν τη βια στα γήπεδα. Ο αθλητισμός είναι σπουδαίος και θα πρέπει να καλλιεργεί την αγάπη, τη συνεργασία και το ήθος.

Πάλλης Νίκος

Γ3 Λυκείου

από κάτω από: ΑΘΛΗΤΙΚΑ | με ετικέτα ,  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μακριά η βία από τα γήπεδα!    

Zαχαροπλαστική η τέχνη των γλυκών!

Απρ 201912

Η ζαχαροπλαστική είναι η τέχνη των γλυκών. Η ποιότητα και η δεξιοτεχνία συνδυάζονται, για αυτό δεν είναι εύκολο από όλους να εξειδικευτούν σε αυτή.  Για να πετύχεις ένα γλυκό χρειάζονται συγκεκριμένες δόσεις και συστατικά, γεγονός που διαμορφώνει την ιδιαιτερότητά της. Όποιος θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική μπορεί να εγγραφεί σε διάφορες σχολές, ώστε να λάβει τις απαραίτητες γνώσεις.

Συνολικά, η ζαχαροπλαστική χωρίζεται σε 2 μεγάλες κατηγορίες:

  1. Αρτοποιήματα: ονομάζονται έτσι επειδή παρασκευάζονται από αλεύρι. Για παράδειγμα το κεικ και τα κουλουράκια
  2. Γλυκίσματα: ονομάζονται έτσι λόγω της παρουσίας των γλυκαντικών ουσιών.

Τι είναι οι γλυκαντικές ουσίες;

Είναι τα σάκχαρα συνήθως. Παρόλα αυτά υπάρχουν και γλυκά χωρίς ζάχαρη. Η πιο κοινή γλυκαντική ουσία που χρησιμοποιείται στο σπίτι είναι η επιτραπέζια ζάχαρη. Αυτή είναι ένας δισακχαρίτης που περιέχει γλυκόζη και φρουκτόζη.  Η υδρόλυση της σακχαρόζης δίνει ένα μείγμα, η γνωστή σε όλους μας ζάχαρη. 

Αρθρογράφος: Αναστασία Κομπολίτου (Γ2 Λυκείου)

από κάτω από: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ | με ετικέτα , ,  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Zαχαροπλαστική η τέχνη των γλυκών!    

Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Σοκολάτα

Απρ 20191

Υλικά συνταγής

  • 500 ml γάλα
  • 4-5 κουταλιές ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αβγών
  • 2 κουταλιές κορν φλάουερ
  • 250 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα κροκάδια με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει η ζύμη.
  2. Προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουερ, χτυπάτε και αραιώνετε το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.
  3. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε το μείγμα του  μίξερ ανακατεύοντας διαρκώς να μη κολλήσει.
  4. Σιγοβράζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και να πάρει μια δυό βράσεις.
  5. Εν τω μεταξύ λιώνουμε τη κουβερτούρα μπεν μαρί.
  6. Κατεβάζετε από τη φωτιά τη κρέμα, προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.
  7. Αφήνετε τη κρέμα να κρυώσει καλά [ανακατεύοντάς την ανά 2-3 λεπτά] πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Εναλλακτικά αν δεν έχετε στο σπίτι κουβερτούρα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με 2 κουταλιές κακάο σκόνη και να προσθέσετε λίγο ακόμη ζάχαρη.

Καλή Απόλαυση!!!

                                                                                                            Αναστασία Κομπολίτου

Γ2ΛΥΚΕΙΟΥ

από κάτω από: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ | με ετικέτα ,  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Σοκολάτα    

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Αύγουστος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
European Radio Logo


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων