ΙΣΤΌΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Ι. ΛΑΤΣΗ

Η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του ιστοτόπου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ι. Λάτση μέσα από τον επανασχεδιασμό της αποτελεί για μας μια ακόμη πηγή άντλησης στοιχείων και χρήσιμο σύνδεσμο για τα φύλλα εργασία μας, αφού μας δίνει δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση σε  εκδόσειςτου Ιδρύματος.

Ο Κύκλος των Μουσείων, μια εξαιρετική σειρά εκδόσεων για μερικά απο τα σημαντικότερα μουσεία του ελληνικού χώρο, μας επιτρέπει να ξεφυλίσσουμε ηλεκτρονικά τα πολυτελή λευκώματα που παρουσιάζουν τις συλλογές:

Άλλες εκδόσεις σχετικά με την τέχνη και τον πολιτισμό- και διάφορα άλλα θέματα:

Μέσα από τον ιστότοπο επίσης πληροφορήθηκα για την ύπαρξη του αεροφωτογραφικού άτλαντα ελληνικών τοπίων (Greekscapes), αποτέλεσμα ερευνητικού προγράμματος που χρηματοδοτήθηκε από το ίδρυμα.

Επίσης, ψάχντας λίγο προσεκτικότερα τον ιστότοπο, θεωρώ ότι  παρουσιάζει ενδιαφέρον η χαρτογράφηση του  ελληνικού ηφαιστειακού τόξου όχι μόνον για τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες που αφορούν αυστηρά το θέμα, αλλά γιατί διαθέτει σε pdf  λογοτεχνικές περιγραφές, αρχαίες και σύγχρονες, για τα τοπία αυτά: Το τοπίο στη λογοτεχνία.

Σχετικά με ΑΝΝΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Δρ. Φιλοσοφίας, Επιμορφώτρια Β΄ Επιπέδου, Yπεύθυνη του Ομίλου Δημιουργικής Γραφής και Θεάτρου και της εκπομπής Z-on air στο Εuropean School Radio.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση