ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ – ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

 ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ – ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

 
 
 

  Φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου COVID-19 για εκπαιδευτικούς και μαθητές 16 ετών και άνω

 

Για μαθητές και εκπαιδευτικούς που θα απουσιάζουν λόγω κορωνοϊού καθώς και για εκπαιδευτικές δομές υπό αναστολή λειτουργίας.

Από τους ακόλουθους συνδέσμους μπορείτε να συνδεθείτε στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σύγχρονη Τηλεκπαίδευση

Είσοδος στην τηλεδιάσκεψη Webex

Είσοδος στην τηλεδιάσκεψη Webex
Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση
Είσοδος στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες e-class & e-me

Είσοδος στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες e-class & e-me

Υπηρεσίες

Πρόσβαση στις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου

Πρόσβαση στις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου
 
 
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
 
 
 

 

 

Δείτε το πρόγραμμα και όλες τις πληροφορίες για τα μαγνητοσκοπημένα μαθήματα του ΥΠΑΙΘ για όλες τις τάξεις του Δημοτικού. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
 
Οδηγίες

Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε οδηγίες, ενημερωτικά έντυπα, υπουργικές αποφάσεις, εγκυκλίους κ.τ.λ. σε σχέση με τα μέτρα προστασίας και πρόληψης μετάδοσης του κορωνοϊού που ισχύουν κατά το νέο σχολικό/ακαδημαϊκό έτος.

 

  Συχνές Ερωτήσεις

Τι ισχύει για τις περιοχές που εντάσσονται στα επίπεδα αυξημένου και πολύ αυξημένου κινδύνου κατά το διάστημα μεταξύ Πέμπτης, 4 Μαρτίου 2021 και Τρίτης, 16 Μαρτίου 2021;

Μπορείτε να δείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://www.minedu.gov.gr/covid

Στις περιπτώσεις που τα μαθήματα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης, η ύλη θα προχωράει κανονικά;

Σε περίπτωση που λόγω κρούσματος ή λόγω ευρύτερου αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου σε κάποια περιοχή της χώρας, η λειτουργία σχολικού τμήματος ή ολόκληρης σχολικής μονάδας γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, προβλέπεται η ύλη να προχωράει κανονικά. Δεν πρέπει να αφήσουμε την πανδημία να σταθεί εμπόδιο στη μαθησιακή πρόοδο των παιδιών μας. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έχουν προσαρμοστεί άριστα στις νέες αυτές συνθήκες, και το πρόγραμμα προχωράει κανονικά.

Αν ένας μαθητής δεν έχει συσκευή ή σύνδεση ίντερνετ για να συνδεθεί τι μπορεί να κάνει;
  • Από το Μάρτιο του 2020, το Υπουργείο στέλνει συστηματικά τεχνολογικό εξοπλισμό στα σχολεία, μέσα από σημαντικά ευρωπαϊκά κονδύλια και δωρεές που έχει εξασφαλίσει. Ο εξοπλισμός αυτός μπορεί να διατεθεί, με απόφαση του Διευθυντή, σε μαθητές που το έχουν περισσότερο ανάγκη (βάσει κριτηρίων, μεταξύ των οποίων το χαμηλό εισόδημα, η ανεργία γονέων, η ιδιότητα μέλους μονογονεïκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας).
  • Το Υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει δωρεάν χρήση δεδομένων (data) για όποιον συνδέεται στις πλατφόρμες με τις οποίες συνεργάζεται το Υπουργείο για την τηλεκπαίδευση.
  • Ακόμη και αν κάποιος δεν έχει δυνατότητα σύνδεσης μέσω διαδικτύου, ακόμη και αν δεν έχει υπολογιστή, τάμπλετ, “έξυπνο” κινητό τηλέφωνο, μπορεί να συνδεθεί στην ψηφιακή τάξη και μέσω τηλεφώνου (σταθερού ή κινητού), δωρεάν.
Σε περίπτωση που θα γίνεται τηλεκπαίδευση, πώς θα ξέρει ο μαθητής με ποιο τρόπο να συνδεθεί στην ψηφιακή του τάξη;
 Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ενημερώνουν τους μαθητές και τους γονείς/κηδεμόνες τους για τις λεπτομέρειες σύνδεσης στις ψηφιακές τάξεις.
 
Είμαι εκπαιδευτικός και θα ήθελα περαιτέρω πληροφορίες και υποστήριξη για την προετοιμασία των ψηφιακών μαθημάτων.

  • Λειτουργούν Ανοικτά Διαδικτυακά Μαθήματα (MOOCS) για την ταχεία επιμόρφωση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη μεθοδολογία της σχολικής εκπαίδευσης από απόσταση. Μπορείτε να παρακολουθήσετε δύο σχετικά επιμορφωτικά προγράμματα (MOOCS):
    • από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ): https://learn.eap.gr/
    • από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου: https://elearn.aegean.gr
  • Επιπρόσθετα, υλοποιείται πρόγραμμα ταχύρρυθμης επιμόρφωσης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση για το σύνολο των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, οι οποίες εντάσσονται στο στρατηγικό πλαίσιο των επιμορφώσεων (με προϋπολογισμό 2 εκατ. € μέσω ΕΣΠΑ).
  • Όλες οι πληροφορίες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι συγκεντρωμένες εδώ: https://mathainoumeasfaleis.gov.gr. (Σημειωτέον ότι ο διαδικτυακός τόπος του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στον οποίο παραπέμπει και το συγκεκριμένο site βρίσκεται σήμερα – Κυριακή 15/11 – σε διαδικασία αναβάθμισης.)
  • Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, μπορείτε να απευθυνθείτε στο κέντρο εξυπηρέτησης (Help Desk) του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, εδώ: https://www.sch.gr/helpdesk/
  • Επιπλέον, μπορείτε να απευθυνθείτε στους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, που έχουν την παιδαγωγική ευθύνη των σχολείων σας και οι οποίοι είναι κατάλληλα καταρτισμένοι ώστε να σας καθοδηγήσουν.
Τι προβλέπεται για τους εργαζόμενους γονείς μαθητή/τριας σε περίπτωση αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας τμήματος ή σχολικής μονάδας; 
 Όπως και στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας, προβλέπονται άδειες ειδικού σκοπού ενός εκ των δύο γονέων, και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στις περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας τμημάτων ή σχολικών μονάδων εξ αιτίας του κορωνοϊού. 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς