« Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

από 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΟΔΟΥ Κάτω από: Γενικά | Δεν υπάρχουν σχόλια »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς,

Στο πλαίσιο των εγκεκριμένων καινοτόμων δράσεων υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, το σχολείο μας θα υλοποιήσει το καινοτόμο πρόγραμμα  « Η τσάντα στο σχολείο» με βάση το υπ Αριθ. Πρωτ. Φ.7/219218 /Δ1, 13-12-2017.

Με τη συγκεκριμένη δράση επιδιώκεται ο σεβασμός στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) των παιδιών της σχολικής ηλικίας. Σκοπός της δράσης αυτής είναι  η υποστήριξη, ουσιαστικά, του μειωμένου χρόνου δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών.

Όπως κι εσείς έτσι και κάθε παιδί έχει την ανάγκη για λίγες ώρες ξεγνοιασιάς, παιχνιδιού, ξεκούρασης μα πάνω απ’ όλα για λίγο χρόνο αλληλεπίδρασης με τους γονείς του. Ευκαιρία λοιπόν, για βόλτες, κουβέντα, περιπάτους στη φύση, ενασχόληση με αντικείμενα που φέρνουν ηρεμία και χαμόγελα. Οι στιγμές με τα παιδιά μας θα είναι οι στιγμές που χρόνια αργότερα θα πρωταγωνιστούν στις αναμνήσεις τους.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν ισοδυναμεί με εγκατάλειψη της μελέτης ή άλλων δημιουργικών εργασιών, τις οποίες οι μαθητές και οι μαθήτριες δύνανται να υλοποιούν κατ’ οίκον σε ατομική ή και ομαδική βάση, συνδυάζοντας ενίοτε τη διασκέδαση και το συνεργατικό πνεύμα με τη μάθηση. Φυσικά μετά την αξιολόγηση της εμπειρίας αυτής και στο τέλος της σχολικής χρονιά, θα μπορεί να υπάρξει σταδιακή επέκταση του μέτρου, όπως άλλωστε προβλέπεται και για τη νέα σχολική χρονιά 2018-2019.

Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας θα υλοποιείται το πρόγραμμα και η τσάντα θα παραμένει στο σχολείο από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα, το τελευταίο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα,  από τον Ιανουάριο του 2018.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *